BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Οινόραμα 2019 στο Ζάππειο Μέγαρο

Συμπληρώνοντας φέτος 25 χρόνια, η έκθεση Οινόραμα που διοργανώνεται ανελλιπώς από το 1994, θα πραγματοποιηθεί από τις 2 μέχρι τις 4 Μαρτίου 2019.

aellhnikokrasipantoupanta

54
0

Στη διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά του κρασιού, η ετήσια έκθεση Οινόραμα προβάλλει εταιρείες, πρόσωπα πίσω από το κρασί, καθώς και τη φιλοσοφία τους, τόσο εντός έκθεσης όσο και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Το Οινόραμα διοργανώνεται και φέτος στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο Μέγαρο, ένα χώρο που έχει ταυτιστεί με την έκθεση και έχει αποδειχθεί ιδανικός για την προβολή του κρασιού.



Μέσω της Οινοτεχνίας, το Οινόραμα ανοίγει και φέτος τις πόρτες του σε επιλεγμένες εταιρείες αμπελοοινικού εξοπλισμού, αναπόσπαστο κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας που αναμένεται να παρουσιάσουν την πιο σύγχρονη και καινοτόμο τεχνολογία αυτού του τομέα.

Οι διάφορες καινούριες ιδέες που εισήχθησαν από το 2015, όπως Αίθουσα Οινικών Αποκαλύψεων, Discover Greek Wines/Πλατεία Γευσιγνωσίας©, Τα Ελαιόλαδα των Οινοποιών κ.ά. συνεχίζουν να υποστηρίζονται και φέτος σε αίθουσα Παράλληλων Εκδηλώσεων.

Discover Greek Wines: Η «Πλατεία Γευσιγνωσίας©» του Οινοράματος αποτυπώνει αντιπροσωπευτικά τον οινικό χάρτη της Ελλάδας, όσον αφορά ποικιλίες αμπέλου, προελεύσεις, στυλ κρασιών κ.ά. (είσοδος μόνο για επαγγελματίες και οινόφιλους καταναλωτές, με την αγορά επιπλέον εισιτηρίου ή ειδικής VIP πρόσκλησης).

Οινικές Αποκαλύψεις: Τα πρωτοεμφανιζόμενα ή πολύ μικρά οινοποιεία (με παραγωγή που δεν ξεπερνά τις 30.000 φιάλες) που θα εκθέσουν στην αίθουσα «Οινικές Αποκαλύψεις» θα είναι 34, το καθένα σε δικό του σταντ. Αφανείς ποικιλίες, «φυσικά κρασιά», άλλα που δεν είναι ευρέως γνωστά και κάποια εξ αυτών σπάνια θα βρίσκονται εκεί για επαγγελματίες και οινόφιλους.

Αποτελώντας μια «έκθεση μέσα στην έκθεση», οι Οινικές Αποκαλύψεις έχουν δύο σκέλη: 1) Σταντ με πολύ μικρά ή πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία και 2) Ένα Wine Βar με οίνους από αφανείς ελληνικές ποικιλίες αμπέλου ή κρασιά της ευρύτερης φιλοσοφίας των «φυσικών», συγκεντρωμένα για δωρεάν δοκιμή.

Η συγκεκριμένη αίθουσα απευθύνεται σε αγοραστές που αναζητούν τα ελληνικά «top obscure» κρασιά, που θα τους διαφοροποιήσουν από τον ανταγωνισμό, αλλά και σε πολύ απαιτητικούς καταναλωτές, που γνωρίζουν ήδη καλά τον ελληνικό αμπελώνα και αποζητούν το διαφορετικό.



Στο Wine Bar των Οινικών Αποκαλύψεων, στο βάθος της αίθουσας θα βρίσκονται κρασιά των συμμετεχόντων στο Οινόραμα 2019 οινοποιών, ενδεχομένως και άλλων ελληνικών οινοποιείων, εκτός έκθεσης. Αυτά θα σερβίρονται από εξειδικευμένους οινοχόους – οινολόγους, οι οποίοι θα δίνουν και τις απαραίτητες πληροφορίες για τις ιδιαιτερότητές τους. Τα κρασιά αυτά θα ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

- Κρασιά που παράγονται τουλάχιστον κατά 50% από ελληνικές «αφανείς ποικιλίες»* αμπέλου (ανεξάρτητα από την υπόλοιπη ποικιλιακή τους σύνθεση, η οποία μπορεί να συμπεριλαμβάνει ακόμα και διεθνείς ποικιλίες)

- Κρασιά χωρίς θειώδη/«φυσικά κρασιά»

- Κρασιά που παράγονται με γηγενείς (άγριες, μη επιλεγμένες) ζύμες

- Κρασιά από σταφύλια βιοδυναμικής γεωργίας

- Κρασιά που παράγονται ή παλαιώνουν με εναλλακτικά μέσα ή τρόπο (πχ σε αμφορείς, στη θάλασσα, στο χώμα κλπ)

*Ως «αφανείς ποικιλίες» νοούνται οι πραγματικά σπάνιες και άγνωστες ποικιλίες της χώρας. Για τις ανάγκες της έκθεσης αφανείς είναι όλες οι ποικιλίες, πλην εκείνων που συμμετέχουν στους οίνους ΠΟΠ της Ελλάδας και των εξής: αυγουστιάτης, βιδιανό, κυδωνίτσα, λαγόρθι, λημνιώνα, μαλβαζία, μαλαγουζιά, μαυροτράγανο, μαυρούδι, μοσχάτο (όλες οι εκδοχές), σαββατιανό και φιλέρι.

Διάρκεια έκθεσης: Σάββατο 2, Κυριακή 3 και Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Σαββατοκύριακο για καταναλωτές και επαγγελματίες, ώρες: 10:00πμ-19:00μμ

Δευτέρα (4/03) μόνο για επαγγελματίες: 10:00πμ-19:00μμ

Περισσότερες πληροφορίες:
τηλ: 210 76 60 560, fax: 210 76 60 680
email: info@vinetum.gr
www.oenorama.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία