BACK TO
TOP
Προϊόντα

Πευκόµελο, η ελληνική υπερτροφή

Μοναδικό, καθώς παράγεται µόνο στην Ελλάδα, και εξαιρετικής ποιότητας µέλι µελιτώµατος. Πρόκειται για ένα προϊόν µακράς συλλογής από τον Απρίλιο µέχρι τον Νοέµβριο, που περιέχει όλα τα θρεπτικά στοιχεία που το καθιστούν µια ανεκτίµητη υπερτροφή, µε το πλούσιο σώµα και τη µοναδική του γεύση να του χαρίζουν υψηλή δηµοφιλία µεταξύ των ειδηµόνων του µελιού.

agroktima_nirra_39

8
0

Ως μελίτωμα ορίζεται ο σακχαρούχος χυμός που παράγεται από έντομα με στοματικά μόρια προσαρμοσμένα στην μύζηση και εισροή ρευστών τροφών. Οι τροφές αυτές προσλαμβάνονται κατ, ευθείαν από τα αγωγά στοιχεία του φυτού ξενιστή. Ο φυτικός χυμός εισέρχεται στο σώμα του εντόμου κατά κύριο λόγο παθητικά, εξ αιτίας της πίεσης που επικρατεί στο φυτό, είτε ενεργητικά σαν αποτέλεσμα απομύζησης. Στο πεπτικό σύστημα του εντόμου ο χυμός αναμιγνύεται με πεπτικά υγρά, πλούσια σε ένζυμα και μετά τη λειτουργία της πέψης, η ποσότητα που πλεονάζει αποβάλλεται από τα απεκκριτικά όργανα των εντόμων, µε την μορφή μικρών διάφανων σταγόνων, του μελιτώματος, τις οποίες συλλέγουν οι μέλισσες και µετατρέπουν σε μέλι.

Παράγεται από την εταιρεία Nirra µε έδρα τη Θεσσαλονίκη, η ειδικεύεται στην παραγωγή περιορισµένων και σπάνιων προϊόντων µε βάση το µέλι που όχι µόνο ανήκουν στην κατηγορία των υπερτροφών αλλά προσθέτουν µια γκουρµέ πινελιά στη γαστρονοµία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία