BACK TO
TOP
Προϊόντα

Μεγάλο έλλειμα φέτος στα πρώιμα βερίκοκα, τιμή πάνω από τα 3 ευρώ

Στη ζώνη των περίπου 2,50 ευρώ το κιλό, µε µικρές διακυµάνσεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω έχουν σταθεροποιηθεί προς το παρόν οι τιµές στο βερίκοκο, σε µια χρονιά που δείχνει ότι έντονα ελλειµµατική, λόγω των ζηµιών που προκλήθηκαν από τους παγετούς.

53b

308
1

«Τα βερίκοκα είναι πολύ λίγα φέτος. Στις πρώιµες ποικιλίες υπάρχουν περιοχές που δεν θα µαζέψουν τίποτε. Γενικά είναι µια πολύ δύσκολη χρονιά», αναφέρει στην Agrenda ο Νίκος Κοσµάς από την περιοχή του Άργους, στην Πελοπόννησο. Όπως σηµειώνει, αυτές τις µέρες κόβεται η Mocador, ενώ οι εµπορικές πράξεις γίνονται στα 2,50 ευρώ το κιλό και είναι ελαφρά χαµηλότερα από τα 3 ευρώ, που πήραν οι πρώτες κοπές.

Για ελλειπτική χρονιά µιλά κι ο γεωπόνος Ανδρέας Κορολής, τονίζοντας πως η παραγωγή φαίνεται πως θα περιοριστεί στο 30% της συνολικής περσινής. «Σε Αργολίδα, Άστρος Κυνουρίας και Κορινθία όσοι έκοψαν πρώιµες ποικιλίες, πληρώθηκαν µε 2,50 έως 2,80 ευρώ το κιλό, αλλά τώρα οι τιµές κυµαίνονται στα 1,80-2,20», αναφέρει και προβλέπει µεγάλη έλλειψη στα «bebeco», «orange red» και «νεράιδες», καθώς «ό,τι δεν έκαψε ο πάγος άµεσα, δεν έδεσε καρπό και τον απέβαλαν». Στην Πέλλα και σε χωριά όπως το Μάνδαλο, όπου εδώ και λίγες ηµέρες άρχισαν να κόβουν βερίκοκα, οι εµπορικές πράξεις παίζουν στα 2,20-2,50 ευρώ το κιλό, αλλά όπως τονίζει ο Γιάννης Λυσίτσας από τον Α.Σ. Παλαιού Μυλοτόπου «φέτος είµαστε καθαρισµένοι, η παραγωγή είναι µηδέν». Εικόνα, για ολοκληρωτική καταστροφή, µεταφέρουν ο Φώντας Τσέµπης, από τον Α.Σ. Αλµωπία και ο Νίκος ∆ηµητριάδης από το Αρσένι Πέλλας.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

21-05-2021 22:10Νέστορας

Δεν είναι αλήθεια ότι οι πρώιμες ποικιλίες πήγαν 3€εχω μοκαντορ και είχαν λίγα. Αλλά οι τιμές ξεκίνησαν με 2€τις τρεις πρώτες μέρες έπεσε στο 1.90€για άλλες δύο μέρες και τώρα που μιλάμε είναι στο 1.50 με 1.60€. Αν και η ζημιά είναι πολύ μεγάλη στο βερίκοκο η τιμή είναι αυτή. Οπότε να μην λέτε ότι ακούτε άν δεν το διασταυρώνεται πρώτα

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία