Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Καλαμπόκι

Βάση τα 27 λεπτά στο καλαμπόκι με τη ζήτηση να εντείνεται στην αγορά

Με τον αλωνισμό στο καλαμπόκι να μην έχει αποκτήσει ακόμα ρυθμό, τα παραγωγικά κέντρα της χώρας κατακλύζουν έμποροι και μεσίτες που διεκδικούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες μπορούν να αποκτήσουν, μαρτυρώντας την κοινή εκτίμηση όλων ότι η αγορά θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά.

Kalampoki-sygomidi

160
0

Οι πρώτες πράξεις της χρονιάς έγιναν στα 26,5 λεπτά το κιλό, με την τιμή πλέον να ανεβαίνει στα 27 λεπτά και τις περισσότερες ποσότητες να κλείνονται πριν καλά μπει η μηχανή στο χωράφι. Εν τω μεταξύ, μεγαλύτερες απ’ ό,τι συνήθως ποσότητες αναζητούν και εκκοκκιστές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που έχουν ήδη στείλει μεσίτες προκειμένου να εξασφαλίζουν τονάζ που θα ρευστοποιήσουν κατά τους χειμερινούς μήνες, προσδοκώντας ότι μέχρι τότε η αγορά θα έχει διαμορφώσει ακόμα υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Φυσικά το ράλι αυτό στο καλαμπόκι διαμορφώνει πιεστικά κόστη στον κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας, με ορισμένους κτηνοτρόφους σε παραμεθόριες περιοχές να πληρώνουν τον 40κιλο σάκο ακόμα και με 15 ευρώ το κιλό.

Στη διεθνή αγορά, η ξηρασία στη Βουλγαρία και την Ρουμανία στις οποίες αναλογεί το 5% και το 22% της συνολικής ευρωπαϊκής παραγωγής αντίστοιχα, αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το παρατηρητήριο της Κομισιόν, ρίχνοντας αρκετά τις αναμενόμενες αποδόσεις. Από την άλλη, καλύτερη είναι η εικόνα από τα γαλλικά και τα γερμανικά χωράφια, ενώ η εκτίμηση της παραγωγής καλαμποκιού στην ΕΕ, σύμφωνα με τον γαλλική εταιρεία αναλύσεων Strategie Grains αυξήθηκε σε 66,3 εκατομμύρια τόνους από 65,7 εκατομμύρια τον Ιούλιο.

Στην αμερικανική αγορά, η οποία παρασέρνει και αυτό το παγκόσμιο ράλι στις τιμές, η τιμή του καλαμποκιού διόρθωσε τις προηγούμενες μέρες έπειτα από την κίνηση της Κίνας να ακυρώσει αποστολές προερχόμενες από τις ΗΠΑ, μια εξέλιξη που εγείρει ανησυχίες για πιθανή μείωση της ζήτησης. Οι παγκόσμιες προοπτικές για το καλαμπόκι το 2021/22, σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, αφορούν χαμηλότερη προσφορά, χαμηλότερες εξαγωγές και αποθέματα. Η παγκόσμια παραγωγή για το 2021/22 αναθεωρήθηκε πτωτικά σε 1,186.1 εκατ. τόνους, με την παραγωγή για τη Βραζιλία να εκτιμάται σε 87 εκατ. τόνους (-6 εκατ. τόνους σε σχέση με την πρόβλεψη Ιουλίου) λόγω ξηρασίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία