BACK TO
TOP
Πατάτα

Ξεκολλάει από τα χαμηλά η εαρινή πατάτα, 25 λεπτά πληρώνεται η Αχαΐα

Τιµές έως 25 λεπτά ψιθυρίζονται για τα υπόλοιπα σε Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία. Καταλύτης για τη βελτίωση το άνοιγµα της εστίασης και της νεάς τουριστικής σεζόν.

19_pin_6

185
3

Εγκλωβισµένη σε ένα εύρος 15 µε 17 λεπτά το κιλό είναι η τιµή παραγωγού πατάτας, µε πάνω από 80% της παραγωγής σε Αχαΐα, Ηλεία και Μεσσηνία να έχει βρει το δρόµο της για την αγορά. Φήµες θέλουν τον κατήφορο των τιµών να τελειώνει τις επόµενες ηµέρες, µε τις συζητήσεις ανάµεσα σε παραγωγούς και εµπόρους να διαµορφώνονται για το υπόλοιπο της σοδειάς στα 20 µε 25 λεπτά, κάτι που ωστόσο  µένει να φανεί, αφού οι αντιστάσεις του εµπορίου παραµένουν ισχυρές. Ως καταλύτης στις συµφωνίες αυτές θα λειτουργήσει σύµφωνα µε το ρεπορτάζ η νέα κατάσταση στην αγορά µετά το τέλος του lockdown, όταν τα µηνύµατα από την εστίαση και την πορεία της τουριστικής σεζόν γίνουν πιο ξεκάθαρα.

Σε τρεις αιτίες αποδίδεται η κατρακύλα των τιµών: στις εισαγωγές από την Αίγυπτο, η οποία σύµφωνα µε την «πιάτσα» έστειλε προϊόν χωρίς τιµή, στη συµφόρηση της εστίασης λόγω καραντίνας και στα βουνά πατάτας που σχηµατίστηκαν στα µεγάλα παραγωγικά κέντρα της Ευρώπης.

 

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 5 Ιουνίου μαζί με το περιοδικό Profi.

 

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

06-06-2020 20:44Άρχόντίά

17 στόν πάράγώγό 80 στό μάρκέτ τάλέφτά έίνέ πόλά Άρή

Απάντηση

06-06-2020 20:34Στέφάνός θήβά άγρότής

Στήν πέλόπόννήσό σπάρθήκάν τρίπλάσίά στρέμάτά άπό άπό τό2019 έπόμένό. Πρόσφόρά κάί ζήτήσή. πίό λίγά κάλίτέρά...,.

Απάντηση

06-06-2020 15:55Ανδρεας

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο φτύνει η πατάτα... Έβγαλα με 13 λεπτά περιοχή κουρτέσι... Να δω όταν βγάλει η Χαλκίδα κ η Θήβα σίγουρα θα έχει 35 λεπτά... Παιζόυν πολλά παιχνίδια ισβαρος τον αγροτών... Τέλειοσε η καλειεργεια πατατας δεν συμφέρει...

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία