BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Πτώση 7,5% στα σιτηρά της ΕΕ, αναμένει η Copa-Cogeca

Προβλέψεις για μεγάλη μείωση της φετινής παραγωγής δημητριακών στην Ευρωπαϊκή Ένωση της τάξης του 7,5% σε σχέση με πέρσι και ανησυχίες λόγω έλλειψης φυτοπροστατευτικών προϊόντων έκαναν οι ευρωπαϊκές κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa-Cogeca, την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015.

Πτώση 7,5% στα σιτηρά της ΕΕ, αναμένει η Copa-Cogeca

2
0
Ειδικότερα, οι προβλέψεις αυτές παρουσιάστηκαν στην Ομάδα Εργασίας για τα δημητριακά της Copa-Cogeca, όπου ο πρόεδρος της Ομάδας Μαξ Σούλμαν είπε: «τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η παραγωγή δημητριακών της ΕΕ θα είναι μειωμένη κατά 7,5% φέτος στους 296 εκατ. τόνους, σε σύγκριση με την περσινή σοδειά των 320,5 εκατ. τόνων. Ωστόσο, μπορεί να μειωθεί ακόμα περισσότερο λόγω της πρόσφατης ξηρασίας και του καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη. Παρόλα αυτά τα χειμερινά σιτηρά είναι σε καλή κατάσταση τώρα και αναμένεται μια ποιοτική σοδειά»

Και πρόσθεσε: «Αυτή τη χρονιά υπάρχει αμφιβολία γύρω από την παραγωγή καλαμποκιού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης αποτελεσματικών εντομοκτόνων για την προστασία της καλλιέργειας ενάντια σε παράσιτα. Η σοδειά του καλαμποκιού πρέπει να προφυλάσσεται τόσο από έντομα αλλά και μύκητες και ασθένειες, καθώς είναι πολύ σημαντική για την παραγωγή ικανοποιητικής ποσότητας ζωοτροφών για την ΕΕ. Για το λόγο αυτό οι αγρότες χρειάζονται καλά εργαλεία φυτοπροστασίας και εφοδίων, όπως λιπάσματα. Η παρούσα ευρωπαϊκή πολιτική για την προστασία των φυτών (PPPs) πρέπει να βελτιωθεί για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει ένα μακρόχρονο πρόγραμμα εγκρίσεων φυτοπροστατευτικών. Τέλος, ζητούμε από την ΕΕ την υποστήριξη και την αύξηση της έρευνας για τη βελτίωση της αναπαραγωγής των φυτών και την ανάπτυξη νέων ποικιλιών»

(Πηγή: Copa-Cogeca)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία