Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Βροχή βάλσαμο σιτηρών για εύκολες σπορές δίνει ανάσα σε καλλιεργητές

Σωτήρια για τα σιτηρά και ιδιαίτερα για το σκληρό σιτάρι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η βροχή που ήρθε το τελευταίο 24ωρο και δείχνει να γενικεύεται σε πολλές περιοχές της χώρας.

IMG_8911

Γιάννης Πανάγος

2415
0

Μετά από σχεδόν δύο μήνες ξηρασίας οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών έρχονται την πιο καλή στιγμή αποκαθιστώντας κατά κάποιο τρόπο την τάξη όσον αφορά στις ανάγκες της εποχής. Σημειωτέον ότι τα σιτάρια είχαν ξεκινήσει φέτος πολύ καλά, βοηθήθηκαν από τον χειμερινό καιρό, εδώ και 40 μέρες όμως στις περισσότερες περιοχές δεν είχε βρέξει και τα πράγματα είχαν αρχίσει να γίνονται δύσκολα. Πολλοί παραγωγοί είχαν ήδη αρχίσει να ποτίζουν εκεί όπου αυτό ήταν εφικτό, όμως αυτό μεταφράζεται σε πρόσθετα έξοδα και απώλεια χρόνου την ώρα που ξεκινούσαν και οι φροντίδες για τις εαρινές σπορές. Η βροχή δείχνει να εξυπηρετεί σε αυτή τη φάση και την προετοιμασία των εαρινών, ενώ ενδέχεται να δημιουργήσει λίγα προβλήματα στα καρποφόρα δένδρα και ειδικότερα εκεί όπου η ανθοφορία είναι σε πλήρη εξέλιξη (πχ στα αμύγδαλα).

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για συνέχεια των φαινομένων για κάποιες ώρες ακόμα, χωρίς να έχουν σημειωθεί προς το παρόν μεγάλα προβλήματα από νεροποντές.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

α) Την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς μέχρι το απόγευμα τη Θράκη.

β) Τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο μέχρι το απόγευμα.

γ) Αρχικά τη δυτική Κρήτη και βαθμιαία τα υπόλοιπα τμήματα της Κρήτης και τις Κυκλάδες μέχρι τις βραδινές ώρες.

δ) Από τις πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα για την Αττική ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από νωρίς το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα. Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία