BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Πολύ κοντά οι τιµές φετινής και νέας σοδειάς

Στην αγορά µας έχουν αρχίσει οι κουβέντες για προπωλήσεις της νέας σοδειάς σκληρού σίτου προς εµπόρους της Ιταλίας, αλλά ακόµα δεν έχουν ακουστεί συµβόλαια.

pιφ87θφ__1__2_2_2_2

Γιάννης Παπαδογιάννης

4355
2

Τα επίπεδα τιµών που διαπραγµατεύονται βρίσκονται λίγο πάνω από τα 500 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας, δηλαδή πολύ κοντά µε τις σηµερινές τιµές φετινής σοδειάς. Με άλλα λόγια φαίνεται για την ώρα να έχουµε µια οµαλή µετάβαση στη νέα σεζόν.

Στα σκληρά σιτάρια, οι τιµές της Φότζια µετά από µερικές εβδοµάδες ενισχύθηκαν κατά 3 ευρώ ανά ποιότητα. Συγκεκριµένα, για τα ποιοτικά στάρια µε ειδικό βάρος 79 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 545-550 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 535-540 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία οι τιµές για τη νέα σοδειά έπιασαν τα 500 ευρώ ο τόνος. Στον Καναδά δεν είχαµε σηµαντικές αλλαγές και οι περισσότεροι αναλυτές στέκονται στον αργό ρυθµό σποράς, ο οποίος και οψιµίζει τη σοδειά.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, η µεταβλητότητα παραµένει µεγάλη και οι διακυµάνσεις των τιµών προβληµατίζουν τους επενδυτές. Τα µαλακά όπως και πολλά άλλα εµπορεύµατα αφού σηµείωσαν νέα υψηλά, στη διάρκεια της εβδοµάδας κατέγραψαν κάποιες κερδοσκοπικές ρευστοποιήσεις (για όλα τα χρηµατιστήρια), δεδοµένου ότι ολοένα πληθαίνουν οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσµιας οικονοµίας, τον πληθωρισµό και τα αυξανόµενα επιτόκια.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

26-05-2022 23:47Τεο παπ

Έχεις μεινειτ πίσω φίλε στις τιμές 570.πηγε στην φοντζια Εκτός αν σε έβαλαν οι έμποροι να κάνεις παιχνίδι χαμηλοματος τις τιμής

Απάντηση

26-05-2022 21:30Ach ch

Το να σχολιάζετε στο άρθρο ότι οι τιμές εναρμονίζονται με τις περσινές τιμές την στιγμή που το κόστος καλλιέργειας αυξήθηκε 70% είναι τουλάχιστον ατυχές ! Με βάζει σε υποψίες για την αξιοπιστία της σελίδας σας κρίμα

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία