BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Παύση εμπορικής δραστηριότητας λόγω των εορτών

Στην εγχώρια αγορά βάµβακος, σύµφωνα µε τα επίσηµα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας µέχρι και τον Οκτώβριο είχαν εξαχθεί λίγο πάνω από τους 150.000 τόνους σκληρού σίτου, µε κύριο προορισµό φυσικά την Ιταλία (140.000 τόνοι).

pιφ87θφ__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_3_14

1190
0

Οι βορειο-αφρικάνικες χώρες δεν αγόρασαν από εµάς λόγω ποιότητας σε συνάρτηση µε την τιµή, καθώς και ακριβού ευρώ έναντι του δολαρίου. Υπάρχουν ακόµα αρκετά σιτάρια απούλητα σε χέρια εµπόρων, οι οποίοι όµως και αντιστέκονται στην πώληση, δεδοµένου ότι είναι αγορασµένα υψηλά και οι τιµές εξαγωγές, µέχρι και πριν τα Χριστούγεννα, δεν κάλυπταν το κόστος τους.

Στα σκληρά σιτάρια, οι τιµές στη νέα λίστα της Φότζια παρέµειναν σταθερές για όλες τις ποιότητες, καθώς δεν υπήρξε συνεδρίαση. Συγκεκριµένα για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 495-500 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 60% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 485-488 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία επίσης σηµειώθηκε σταθεροποίηση στα 460 ευρώ ο τόνος χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη ζήτηση, ενώ στον Καναδά του οποίου οι εξαγωγές διατηρούν για την ώρα έναν καλό ρυθµό, οι τιµές ήταν ένα κλικ υψηλότερες. Οι αναλυτές, βέβαια, περιµένουν να δουν την πορεία του εµπορίου κατόπιν της βαρειάς κακοκαιρίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία