BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Μικρή διόρθωση από τα υψηλά, αλλά όχι πτώση

Οι τιµές ∆εκεµβρίου ‘20 έσπασαν προς τα πάνω τα 65 σεντς µε βοήθεια από τους τυφώνες που ενδέχεται να χτυπήσουν τις ΗΠΑ, αλλά και µε τις συνεχιζόµενες ανοδικές τοποθετήσεις κερδοσκοπικών κεφαλαίων.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

20
0

Κατόπιν της ανόδου παρατηρούµε µια διόρθωση, όχι πτώση, στις τιµές η διάρκεια της οποίας θα εξαρτηθεί και από την πορεία των τυφώνων. Εν τω µεταξύ, η Κίνα εξακολουθεί να αγοράζει αµερικανικά βαµβάκια, χτίζοντας ξανά τα κρατικά της αποθέµατα. Να σηµειωθεί πως όσο η αγορά πλησιάζει τα 68 σεντς θα αυξάνονται οι ποσότητες που θα βγάζουν προς πώληση οι αγρότες των ΗΠΑ, βάζοντας φρένο στην περαιτέρω άνοδο.

Το χρηµατιστηριακό ράλι έδωσε την ευκαιρία για δελεαστικά φιξαρίσµατα ανοιχτών συµβολαίων νέας σοδειάς. Το άσχηµο είναι πως οι προπωλήσεις µας φέτος δεν είναι πολλές, καθώς οι εκκοκκιστές δίστασαν να πωλούν νέες ποσότητες όσο το πριµ (βάση) επί του χρηµατιστηρίου µειωνόταν. Με τα σηµερινά δεδοµένα λογικά θα συνεχιστεί η µείωση του πριµ, το οποίο οδεύει προς το µηδέν. Μάλιστα σε αυτά τα επίπεδα έκλεισε και ο τελευταίος διαγωνισµός της Αιγύπτου για ελληνικό βαµβάκι. Η βραζιλιάνικη σοδειά εξακολουθεί να προσφέρεται σε δελεαστικές τιµές πιέζοντας φυσικά και τις υπόλοιπες σοδειές (πλην του αµερικανικού, το οποίο λόγω Κίνας ακόµα κρατάει την τιµή του).
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία