BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Θετική για τις τιµές η έκθεση προσφοράς-ζήτησης των ΗΠΑ

Για τη φετινή σοδειά το αµερικανικό υπουργείο γεωργίας ανακοίνωσε σε πρόσφατη έκθεση του µείωση των τελικών αποθεµάτων στις ΗΠΑ.

papadogianis_M_3_8

3
0

Για τη νέα σοδειά ναι µεν θα έχουµε αύξηση παραγωγής, όµως εκτιµάται µείωση εξαγωγών και τελικών αποθεµάτων σε σχέση µε φέτος. Στην παγκόσµια εικόνα η συνολική προσφορά θα είναι περίπου ίδια στη νέα σεζόν, αλλά λόγω της αύξησης της κατανάλωσης, η οποία είναι υψηλότερη της τελευταίας τετραετίας, θα έχουµε πάλι χαµηλά τελικά αποθέµατα. Την ίδια στιγµή πίεση στις τιµές προκαλούν οι προβλέψεις για βροχοπτώσεις στο Τέξας και η ισχυροποίηση του δολαρίου.

Εξακολουθεί να είναι υποτονικά στη φυσική αγορά βάµβακος. Μεµονωµένες δουλειές µόνο βγαίνουν για συγκεκριµένες αγορές και περιορισµένες ποσότητες. Η βάση (πριµ) των 4 σεντς ανά λίµπρα επί του χρηµατιστηρίου εξακολουθεί να µην πληρώνεται, καθώς υπάρχουν φτηνότερες και παραδοσιακά πιο ποιοτικές σοδειές στην αγορά, όπως αυτή της Αυστραλίας. Όσον αφορά τις τιµές σύσπορου ακούστηκαν κλεισίµατα από τους παραγωγούς µεταξύ 51 και 52 λεπτών το κιλό. Παράλληλα επικρατεί ενθουσιασµός σχεδόν σε όλη τη χωρά αναφορικά µε τα φυτρώµατα, δεδοµένου ότι ο καιρός βοήθησε

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία