Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Στα 73,5 ευρώ η ειδική ενίσχυση στο βαμβάκι, με 40 ευρώ στο Κομφούζιο

Από τα ειδικά πριµ των άµεσων ενισχύσεων (νέο πρασίνισµα) το βαµβάκι έχει να περιµένει κυρίως από τις δράσεις που αφορούν τις ετήσιες ενισχύσεις για τη χρήση παρεµποδισµένων λιπασµάτων (4,5 ευρώ το στρέµµα) και βιοδιεγερτών (3 ευρώ το στρέµµα).

16β

Γιώργος Κοντονής

12966
2

Από την άλλη η επιδότηση για αγρανάπαυση θα είναι ελάχιστη και θα φτάνει τα 3,7 ευρώ το στρέµµα, την ώρα που οι βαµβακοπαραγωγοί για παρόµοια δέσµευση από το Μέτρο Απονιτροποίησης λάµβαναν 60 ευρώ το στρέµµα. Σηµειώνεται εδώ πως η απονιτροποίηση στη νέα ΚΑΠ καταργείται και δεν θα υπάρξει νέα πρόσκληση, σύµφωνα µε το στρατηγικό σχέδιο.

Όσον αφορά τη βασική ενίσχυση, µε τη σταδιακή µείωση των ιστορικών δικαιωµάτων και την απεµπλοκή από το πρασίνισµα, θα καταγραφούν απώλειες, µε τη µέση επιδότηση ανά στρέµµα να φτάνει τα 21,5 ευρώ το στρέµµα. Για παραγωγούς µε έως 110 στρέµµατα σε αροτραίες καλλιέργειες προβλέπεται και η αναδιανεµητική ύψους 13,8 ευρώ το στρέµµα.

Αναλυτικότερα στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ προβλέπονται για το βαµβάκι τα εξής ποσά επιδοτήσεων:

  • ∆ικαιώµατα: Μέση ενίσχυση 21,5 ευρώ το στρέµµα.
  • Αναδιανεµητική: 13,8 ευρώ το στρέµµα.
  • Ετήσια ενίσχυση για αγρανάπαυση στο 10% του αγροτεµαχίου στο βαµβάκι 1,6 ευρώ/στρέµµα, µε πρόσθετη ενίσχυση για φυτά ξενιστές 2,1 ευρώ/στρέµµα
  • ∆ιατήρηση µεθόδων βιολογικής γεωργίας στο βαµβάκι 51,6 ευρώ το στρέµµα, µετατροπή σε βιολογική καλλιέργεια βάµβακος 70,1 ευρώ το στρέµµα.
  • Κοµφούζιο: Βαµβάκι 34,6 ευρώ ανά στρέµµα τα 2 πρώτα χρόνια εφαρµογής και 39,6 ευρώ το στρέµµα τα 3 επόµενα χρόνια.
  • Eφαρµογή Agro 2.2 για το βαµβάκι. Αφορά µόνο τις οµάδες παραγωγών που ενισχύονται για τα µέλη τους.
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

07-02-2023 08:26Ο καχυποπτος

οι έμποροι θα ανεβάσουν την τιμή του λιπάσματος βραδείας αποδεσμευσης κλπ, οπότε πάλι τζιφος για τον παραγωγό, ποια μεγάλα ,τεράστια μυαλά σκέφτονται αυτές τις βλακείες ;

Απάντηση

06-02-2023 19:16Βαιος δτ

Η ειδικη ενισχυση που αναφερεται στον τιτλο του αρθρου ειναι η γνωστη συνδεδεμενη? Τι εννοειτε οταν λετε 21.5 η μεση βασικη? Αυτο ξερουμε οτι θα γινει το 2026, μετα την συγκλιση Αλλαξε κατι και δεν το μαθαμε?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία