Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διεθνή

Πώς μερικοί Αμερικανοί αγρότες παρακάμπτουν την μπλοκαρισμένη λόγω κορωνοϊού αλυσίδα εφοδιασμού

Η Κίρα Γιάροζ παρακολουθούσε τις ειδήσεις στα μέσα Μαρτίου, όταν συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να προετοιμαστεί για την άφιξη του COVID-19 στην κοινότητά της.

blackdogfarmexw

2197
0

Η νεαρή αγρότισσα και κτηνοτρόφος Jarosz, με έδρα το Λίβινγκστον της Μοντάνα, στηριζόταν στους καταναλωτές που κατέφθαναν στις τοπικές αγορές αγροτικών προϊόντων στο Μποζμαν για να αγοράσουν χοιρινό κρέας, πουλερικά, αυγά και λαχανικά. Οι πωλήσεις της εκεί, καλύπτουν περισσότερο από το 50% των συνολικών εσόδων της φάρμας της, λέει. Όμως, όσο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού άρχισαν να αυξάνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, σκέφτηκε ότι θα ήταν απλώς θέμα χρόνου πριν κλείσουν οι λαϊκές αγορές στην περιοχή της.

Σε μια προσπάθεια να παρακάμψει τις δυσκολίες, η Κίρα Γιάροζκαι ο σύζυγός της αποφάσισαν ότι θα δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό έντυπο παραγγελίας για τους πελάτες τους και θα εφαρμόσουν δωρεάν παραδόσεις στο σπίτι τους. Κοινοποίησαν στους εν δυνάμει πελάτες τους την πρόθεση της "ηλεκτρονικής μετάβασης" της επιχείρησής τους μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης μια μέρα προτού η αγορά αγροτικών αγροτών του Μποζμαν κλείσει.

"Ως αγρότες, ειδικά μικροί αγρότες που τροφοδοτούν μια τοπική αγορά, πρέπει πάντα να είμαστε δημιουργικοί", λέει η ίδια. "Όταν εξαφανίζονται οι κανονικές ή μάλλον οι καθιερωμένες διαδρομές στην αγορά, καλό θα ήταν να είστε σε εγρήγορση αλλιώς οι πωλήσεις σας θα μηδενιστούν."

Η αγρότισσα από τη Μοντάνα αναφέρει ότι έχει σημειώσει πωλήσεις ρεκόρ από τη στιγμή που ενεργοποίησε την ηλεκτρονική φόρμα παραγγελίας. Ωστόσο, γνωρίζει επίσης ότι πολλοί άνθρωποι αποθηκεύουν τώρα μέσα στον πανικό που έχει δημιουργήσει ο ιός.

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, οι κυβερνήτες των ΗΠΑ ενθαρρύνουν και εκεί, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης, κλείνοντας επιχειρήσεις όπως εμπορικά κέντρα, μπαρ, εστιατόρια και αγροτικές αγορές. Τέτοιες απαιτήσεις έχουν μέχρι στιγμής διαταράξει τις καθημερινές ρουτίνες των Αμερικανών και οι οικονομολόγοι έχουν προβλέψει ότι το αμερικανικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 14% το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Παρά το γεγονός ότι δεν γνωρίζει πόσο καιρό θα διαρκέσει η πανδημία, ο Brady Brewer, οικονομολόγος και βοηθός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Purdue, λέει ότι ο ιός θα επηρεάσει παραγωγούς διαφόρων μεγεθών σε ολόκληρο τον τομέα της γεωργίας.

"Θα δείτε ορισμένους αγρότες να βγαίνουν εκτός αγοράς", λέει. «Υπάρχουν πάντα οικονομικές δυσκολίες όταν συμβεί κάτι τέτοιο. Πρέπει να βρείτε νέα κανάλια για να πουλήσετε το προϊόν σας και αυτό είναι δαπανηρό. "

Ένας πρόσφατα δημοσιευμένος οδηγός από το Πανεπιστήμιο Purdue προσφέρει μια σειρά συμβουλών για την πλοήγηση σε νέες αγορές, περιορίζοντας παράλληλα την έκθεση στο COVID-19. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν τη χρήση τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών πλατφορμών για πωλήσεις, διαχείριση αποθέματος βάσει μακροπρόθεσμων αναγκών, προσαρμογή του προγραμματισμού των καλλιεργειών και αξιοποίηση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ως μέσου σύνδεσης με τους πελάτες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία