BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Πύραυλος οι ΗΠΑ, αν λογικευτεί η Fed λέει ο Τραμπ

Νέα κριτική στην πολιτική της Fed άσκησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ επιχείρησε ένα άνοιγμα προς την Κίνα, μετά και την απόφαση της τελευταίας να μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων στο 15%.

fed_tramp

Agronews

7
0

«Νομίζω ότι θα ήταν ανόητο. Αλλά τι μπορώ να πω;» απάντησε σε ερώτηση του Reuters για το ενδεχόμενο να αυξηθούν εκ νέου τα αμερικανικά επιτόκια από την κεντρική τράπεζα στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας. Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι η αμερικανική οικονομία έχει ανάγκη από ευελιξία στα επιτόκια σε μία περίοδο κατά την οποία δέχεται μεταξύ άλλων πιέσεις και από τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα.

«Πρέπει να κατανοήσετε ότι δίνουμε ορισμένες εμπορικές μάχες και κερδίζουμε. Αλλά χρειαζόμαστε και στήριξη» τόνισε. Παρόλα αυτά απέφυγε αυτή τη φορά τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Τζερόμ Πάουελ, που ο ίδιος όρισε στη θέση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας. «Νομίζω ότι είναι ένας καλός άνθρωπος. Νομίζω ότι προσπαθεί να κάνει αυτό που πιστεύει ότι είναι το καλύτερο» σχολίασε, αν και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι είναι πολύ επιθετικός στην πολιτική του, υπερβολικά επιθετικός, πραγματικά υπερβολικά επιθετικός».

Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για το ενδεχόμενο η αμερικανική οικονομία να παγιδευθεί σε ύφεση το 2020, όταν ο ίδιος θα διεκδικεί την επανεκλογή του, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διεθνείς παράγοντες, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πορεία των  ΗΠΑ,  όπως το Brexit και οι αναταραχές στη  Γαλλία,  ωστόσο εκτίμησε ότι θα αποφευχθεί η ύφεση. Αυτό υπό την προϋπόθεση ότι η FED θα δράσει «λογικά». «Έχουμε προβλήματα στον κόσμο, όπως το Brexit, όπως η Γαλλία. Η Γαλλία είναι μεγάλο πρόβλημα. Είναι σοκαριστικό αυτό που βλέπουμε να γίνεται στο Παρίσι» ανέφερε και συνέχισε: Οδεύουμε προς ύφεση; Κατά τη γνώμη μου τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Εάν η FED δράσει λογικά, νομίζω πως θα είμαστε ένας πύραυλος προς απογείωση».

Όσον αφορά στην προσπάθεια για προσέγγιση με την Κίνα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παρέμβει στην υπόθεση της οικονομικής διευθύντριας της Huawei, που κατηγορείται ότι απέκρυψε συναλλαγές της εταιρείας με το Ιράν. Σημειώνεται ότι η Μενγκ Γουανγκζού αφέθη ελεύθερη με υπό όρους και με χρηματική εγγύηση από τις καναδικές αρχές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία