BACK TO
TOP
Πολιτικές

Φάλτσα μουσική στην κυβερνητική ορχήστρα από σολίστα στη Βάθη

Αποκλίσεις από το ρυθµό που δίνει ο µαέστρος του µεγάρου Μαξίµου, αρχίζει να παρουσιάζει, όσο περνάει ο καιρός, ο απρόβλεπτος -κατά γενική οµολογία- σολίστας της πλατείας Βάθη.

1-Voridis_3

Γιάννης Πανάγος

25
3

Τρεις µήνες µετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα ∆ηµοκρατία, ο υπουργός Μάκης Βορίδης συνεχίζει να κάνει επαφές και να βλέπει ακατάπαυστα κόσµο, χωρίς να έχει δώσει δείγµα γραφής για κανένα από τα µεγάλα θέµατα που του έχουν ανατεθεί είτε µε τον «µπλε φάκελο» του πρώτου υπουργικού συµβουλίου, είτε και µε τις οδηγίες που παίρνει όλο και πιο πυκνά τον τελευταίο καιρό από τους επιτελείς του Μαξίµου.

Είναι πλέον σαφές ότι στις επαφές του ο κ. Βορίδης δεν κρύβει την προτίµησή του στους µεγαλοσχήµονες του επιχειρηµατικού κόσµου, ενώ δρα σχεδόν διεκπεραιωτικά και µόνο από υποχρέωση όταν πρόκειται για αγρότες.

Πέραν όµως της περιφρόνησης µε την οποία δείχνει να προσεγγίζει τα κρίσιµα θέµατα της πρωτογενούς παραγωγής, οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Βορίδη να «γειώνει» στην κυριολεξία τις κυβερνητικές κατευθύνσεις, µε πρώτο παράδειγµα την κωλυσιεργία στις τοποθετήσεις των νέων διοικήσεων στους εποπτευόµενους οργανισµούς, θέµα για το οποίο οι οδηγίες είναι απόλυτα σαφείς.

Τα προβλήµατα στους εποπτευόµενους του υπουργείου φορείς γίνονται βουνό

Σηµειωτέον ότι ο τρόπος µε τον οποίο λειτουργούν το τελευταίο διάστηµα οι τρεις οργανισµοί (ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΟ και ΕΛΓΑ) µεταφέρει σοβαρά προβλήµατα στους παραγωγούς και δίνει την ευκαιρία στους επιτήδειους να οργιάζουν. Στην απόδοση των κοινοτικών ενισχύσεων και δη στις εκκρεµούσες εδώ και καιρό υποθέσεις κανείς δεν βρίσκει άκρη, ενώ στον ΕΛΓΑ τα προβλήµατα συσσωρεύονται και ο επόµενος που θα κληθεί να τα διαχειριστεί πολύ δύσκολα θα µπορέσει να βάλει τα πράγµατα σε δρόµο.

Στον ΕΛΓΟ ∆ήµητρα επίσης, τα ισοζύγια γάλακτος έχουν ατονίσει, οι έλεγχοι στις πιστοποιήσεις της φέτας είναι υποτυπώδεις και ο χορός των παραβάσεων, απ’ ό,τι φαίνεται, καλά κρατεί.

Ιδιαίτερη αστοχία καταγράφεται λοιπόν στο θέµα των ελληνοποιήσεων το οποίο έχει αναλάβει να επιλύσει, αρχής γενοµένης από το ζήτηµα του αιγοπρόβειου γάλακτος και της φέτας. Ιδιαίτερα κακή εντύπωση, λέγεται, έκανε το γεγονός ότι, ενώ το θέµα παραµένει ανοικτό µε αρκετούς µεταποιητές υπόλογους για τα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια εις βάρος των κτηνοτρόφων, ο υπουργός επισκέφθηκε στις αρχές της εβδοµάδας την έκθεση Anuga στην Κολωνία και έσπευσε να φωτογραφηθεί µε τους γαλατάδες σαν να µην έχει συµβεί τίποτα.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου μαζί με το περιοδικό Beer & Brunch
Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

12-10-2019 23:52Τόλιος

ΕΣΥ ΡΕ ΒΛΑΧΕ ΜΑΛΛΩΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ...ΚΑΘΕΣΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΖΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΙΣΕΙΣ...Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ.. ΠΧΙ ΠΕΡΙΣΣΕΎΕΙ...ΞΥΠΝΑ

Απάντηση

12-10-2019 20:07Βλαχος

Σωστα. Πρεπει να κρεμαστουν στα μανταλακια μερικοι μεταποιητες, για να ικανοποιηθουν οι κτηνοτροφοι. Το προβλημα ομως θα λυθει? Σιγουρα οχι. Οι ελληνοποιησεις ειναι αφορμη γκρινιας. Αν η εθνικη παραγωγη δεν πεσει κατω απο 600.000tn/ετησιως οι τιμες στο γαλα δεν ανεβαινουν. Γκε- Γκε!!!!!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία