BACK TO
TOP
Πληρωμές

Έμμεση παραδοχή ΟΠΕΚΕΠΕ για πίστωση πρασινίσματος άνοιξη 2024

Μεταβολές στα Οικολογικά Σχήματα θα είναι εφικτές και μετά την πληρωμή της εξόφλησης της Βασικής Εισοδηματικής Στήριξης για τη Βιωσιμότητα για χρονικό διάστημα που θα οριστεί σε επόμενη ανακοίνωση, αναφέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ μετακυλώντας οριστικά το ζήτημα της πληρωμής των eco-schemes το 2024, για τα οποία άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν πληρώσει προκαταβολές από τον περασμένο Οκτώβριο.

anoixiprasinisma

24902
36

Παραδοχή ΟΠΕΚΕΠΕ για πίστωση την άνοιξη στο πρασίνισμα, κρατά ανοιχτό το ΟΣΔΕ για τις δράσεις eco-schemes

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες λαμβάνουν το πρασίνισμα (τώρα λέγται «eco-schemes») εντός Δεκεμβρίου, κάτι που για πρώτη φορά από το 2015 δεν θα συμβεί. Παράλληλα ο ΟΠΕΚΕΠΕ αφήνει να εννοηθεί όλο αυτό το διάστημα πως ούτε η συμπληρωματική ενίσχυση νεαρών αγροτών θα συμπεριληφθεί στην εξόφληση του Δεκεμβρίου κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί. Εν ολίγοις εκτός απροόπτου θα πληρωθούν μόνο το 30% της βασικής, η αναδιανεμητική και η εξισωτική αποζημίωση.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει:

Σχετικά με τα πεδία της ΕΑΕ2023 τα οποία είναι προς επεξεργασία, διευκρινίζονται τα εξής:

  1. Τα πεδία των οικολογικών σχημάτων και των συνδεδεμένων καθεστώτων είναι ανοιχτά προς επεξεργασία. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη αιτήματος για τα καθεστώτα του βαμβακιού, του ρυζιού και του καλαμποκιού.
  2. Τα αλφαριθμητικά πεδία της αίτησης (πχ iban, προσθήκη αιτημάτων κλπ) είναι ανοιχτά προς επεξεργασία.

Στο πλαίσιο των ελέγχων με παρακολούθηση εκτάσεων (monitoring) και προς διευκόλυνση των παραγωγών στη διαχείριση των αναρτημένων αποτελεσμάτων, επισημαίνονται τα εξής ως προς τις ενδεχόμενες ενέργειες:

  1. Κίτρινο αγροτεμάχιο. Το αγροτεμάχιο έχει κριθεί μη σύμμορφο ως προς το δηλούμενο καθεστώς. Ο γεωργός έχει τις εξής επιλογές:
  • Να τροποποιήσει το αγροτεμάχιό του. Μπορεί να προβεί σε διαγραφή αγροτεμαχίου, τροποποίηση γεωμετρίας ή κατάτμηση του αγροτεμαχίου του εντός των αρχικών ορίων. Επίσης μπορεί να προβεί σε αφαίρεση αιτήματος του καθεστώτος ή αλλαγή καλλιέργειας ή ποικιλίας, χωρίς μεταβολή στη γεωμετρία του αγροτεμαχίου.
  • Εφόσον επιμένει στην ορθότητα του αγροτεμαχίου του, να αποστείλει γεωσημασμένη φωτογραφία μέσω της εφαρμογής Agri-SNAP GR (λεπτομερείς οδηγίες χρήσης έχουν αναρτηθεί τόσο στο site του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και στην ΕΑΕ 2023).
  1.  Λευκό αγροτεμάχιο. Το αγροτεμάχιο δεν κατέστη δυνατόν να λάβει αποτέλεσμα - συμπέρασμα. Ο γεωργός πρέπει να αποστείλει γεωσημασμένη φωτογραφία μέσω της εφαρμογής Agri-SNAP GR.

Μεταβολές στα Οικολογικά Σχήματα θα είναι εφικτές και μετά την πληρωμή της εξόφλησης της Βασικής Εισοδηματικής Στήριξης για τη Βιωσιμότητα για χρονικό διάστημα που θα οριστεί σε επόμενη ανακοίνωση. 

Σχόλια (36)
Προσθήκη σχολίου

16-01-2024 21:13Ηλίας

Πρέπει να καταλάβετε κάτι: οι αστοί σάς μισούν. Σας περιφρονούν. Πλέον, δίνεται κάθε λογής επιδότηση για τζακούζι, για ηλιακούς θερμοσίφωνες ή ό,τι άλλο κατεβάσει ή προχώ ευρωπρασινίστικη κούτρα τους, όλοι βουτούν με χαρά και λύσσα στα "...pass" αλλά στις συζητήσεις, καφενείου και μη, εξακολουθούν όλοι να αναφέρονται με αποστροφή "στις επιδοτήσεις των αγροτών". Δείτε προ 2 σκ τη δήλωση Μάνεση στην εκπομπή του για "χομπίστες" (τους παλαιούς, τους αληθινούς αγρότες). Δεν έχετε δικαιώματα. Δεν έχετε οργή. Δεν υπάρχετε. Τουλάχιστον, σταματήστε να δίνετε τη σακούλα με τις ντομάτες ή το 5κιλο με το ελαιόλαδο τσάμπα στους ανθρώπους που θα το δεχτούν "μ' ένα ζεστό χαμόγελο". Γραμμένους σας έχουν, στην καλύτερη.

Απάντηση

24-12-2023 16:25Βασίλης

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν πάρει προκαταβολές για το πρασίνισμα από τον Οκτώβριο. Εδώ οι κλέφτες Μητσοτάκηδες μας κλέβουν τα λεφτά μας. Όποιος έχει κάτω από 110 στρέμματα το δικαιούτε δεν υπάρχουν άλλες προϋποθέσεις γιατί μας κρατάνε τα λεφτά μας? Αν είναι για τους δικούς τους μισθούς μια χαρά τα παίρνουν και δεν τους φτάνουν τους κλεφταράδες και παίρνουν και μίζες. Απατεώνες λαμόγια αλλά δεν έχουμε λαό να ξεσηκωθεοργανωμένα όλοι μουλωχτοί θρασύδειλοι και κομματόσκυλα. Αν κλείναμε τους δρόμους για ένα μήνα θα σου έλεγα εγώ αν θα πληρώναμε η όχι. Αλλά με ποιον να συνεννοηθείτε? Πήραν τις πετσοκομμένες επιδοτήσεις και γυρίσανε στο καφενείο για μπιρίμπα και πρέφα οι καθυστερημένοι. Τα ζώα τους έχουν ποιο πολύ μυαλό από αυτούς.

Απάντηση

24-12-2023 15:58Βασίλης

Το πρασίνισμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το έχουν δώσει από τον Οκτώβριο προκαταβολές και εδώ ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα. Και οι νεοδημοκράτες κομματόσκυλα δεν ντρέπονται και ακόμα κάνουν προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης. Ποιος έχασα την αξιοπρέπεια του και την αυτοεκτίμηση του για να την βρείτε εσείς. Μια ζωή ραγιάδες και γλύφτες του κόμματος για το ρουσφέτι και το βόλεμα. Εξαγορασμένες πόρνες είστε.

Απάντηση

23-12-2023 07:14Γιωργος

Αισχος. Πήρα το ένα τρίτο(1/3) σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Ασύλληπτο. Ο ΕΛΓΑ ΤΡΑΒΗΞΕ ΚΑΙ ΤΑ "ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ"

Απάντηση

22-12-2023 21:01Γιάννης

Ντροπή...

Απάντηση

22-12-2023 18:23nikos

Αυτοι αντι να μας πληρωσουν την ΚΑΠ ,τραβηξαν και χρηματα απο το λογαριασμο( ο ΕΛΓΑ). Ξεφτιλες ολοι τους. Τα χειροτερα ερχονται ...

Απάντηση

20-12-2023 19:35ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Τελικά τώρα διάβασα αύριο θα δοθούν το πρωί τα χρήματα μην περιμένετε άδικα ποια χρήματα τα ψίχουλα που θα μας δώσουν ε καλό είναι γιατί ψίχουλα θα είναι να το θυμάστε

Απάντηση

17-12-2023 21:03Σερραιος

Δωστε τις επιδοτισεις ρε κουφαλες! Με δικα μας λεφτα πληρωνεσται ολοι. μεσα στο κωλοκοινοβουλιοσας!

Απάντηση

15-12-2023 21:38ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΦΤΥΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΝΤΡΈΠΕΣΤΕ ΑΥΤΑ ΛΈΓΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟΎΣ ΛΌΓΟΥΣ ΦΈΡΑΤΕ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΣΕ ΑΠΌΓΝΩΣΗ. ΕΒΑΛΕΣ ΤΟΝ ΕΞΩΓΙΗΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΎΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Απάντηση

15-12-2023 12:28Αλεκος

Ρε παιδιά τι συμπεριφορά είναι αυτή απέναντί μας; Άμα γίνει καμιά στραβή με τους Τούρκους για ποιο λόγο να πάω να πολεμήσω; Για ένα κράτος που με περιφρονεί και με θεωρεί πολίτη ΄β κατηγορίας;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα