BACK TO
TOP
Πληρωμές

Συνδεδεμένες 2023, eco-schemes πριν το Πάσχα διαβεβαιώνει Αυγενάκης

Άνω των 700 εκατομμυρίων θα είναι, τελικά, τα ποσά που θα καταβάλλει στους αγρότες μέχρι το Πάσχα ο ΟΠΕΚΕΠΕ, είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους, Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη, ενώ ανακοίνωσε ότι τελικά εγκρίθηκε από την ΕΕ, το πρόγραμμα για τις παρακάρλιες περιοχές, ύψους 42 εκατ. ευρώ.

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ1_4

15767
51

Συνδεδεμένες 2023, Οικοσχήματα και παλιές… αμαρτίες θα πληρωθούν πριν Πάσχα διαβεβαιώνει εκ νέου ο Αυγενάκης

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που «χτίσθηκε» εκ του μηδενός, αφορά την κάλυψη μιας περιοχής περί των 100.000 στρεμμάτων που παραμένει ακόμα κάτω από το νερό με αποτέλεσμα οι αγρότες της περιοχής να αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα. Το πρόγραμμα θα καλύψει τους αγρότες για τουλάχιστον δύο χρόνια και αν χρειαστεί και περισσότερο, είπε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά στις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ ο ΥπΑΑΤ είπε ότι οι πληρωμές μέχρι το Πάσχα προς τους δικαιούχους θα ξεπεράσουν τα 700 εκατ. ευρώ. Σε αυτά περιλαμβάνει τις συνδεδεμένες και τα οικολογικά σχήματα, καθώς και χρήματα του 2023 που δεν ενεργοποίησε η προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού. Όπως εξήγησε, καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια να ολοκληρωθούν έλεγχοι και να ενεργοποιηθούν παγωμένοι από το 2014, λογαριασμοί δικαιούχων, ενώ γίνεται ενδελεχής έλεγχος στα 16.500 ΑΦΜ που ήταν δεσμευμένα, ώστε όσα είναι εντάξει να πληρωθούν και σε όσα υπάρχουν παρατυπίες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. 

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 960 της Agrenda

 

Καθοριστικό στοιχείο για την ταχύτερη πληρωμή των αγροτών είναι το γεγονός ότι εφέτος το ΟΣΔΕ άνοιξε αρχή Απριλίου ενώ πέρυσι είχε ανοίξει στα τέλη Αυγούστου.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις ευθύνες της προηγούμενης διοίκησης, ο ΥπΑΑΤ είπε ότι ήδη ο εισαγγελέας έχει καλέσει τον προηγούμενο διοικητή και διευθυντικά στελέχη της προηγούμενης διοίκησης.

Τέλος, αναφερόμενος στην ΚΑΠ, ο υπουργός κάλεσε και πάλι τα κόμματα της Βουλής, να συμβάλλουν κι αυτά πιέζοντας τις ευρωομάδες στις οποίες ανήκουν ώστε να υιοθετηθούν αλλαγές στην ΚΑΠ, στις οποίες συμφωνούν, προς όφελος των αγροτών.

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:

Εντολή πληρωμής για όλες τις συνδεδεμένες πριν από το Πάσχα δίνει ο Αυγενάκης 


Νέα ανακοίνωση με την οποία καλεί τους ενδιαφερόμενους να προχωρήσουν στην έγκαιρη καταχώρηση των εγγραφών στο σύστημα του εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με τη διαδικασία να είναι απαραίτητη για την υλοποίηση του πλάνου της Διοίκησης του Οργανισμού, που είναι η πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε ψυχανθή, καλαμπόκι, μήλα και όσπρια πριν από το Πάσχα. 

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι όσοι φορείς ή διαχειριστές φορέων δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Σύστημα Διαχείρισης Χρηστών (Σ.Δ.Χ) του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. θα πρέπει να την ολοκληρώσουν άμεσα.

Επίσης παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί, τα Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων (ΚΥΔ) και οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία φορείς (έμποροι, εταιρείες κλπ) να μεριμνήσουν για την καταχώρηση του συνόλου των παραδόσεων των προαναφερόμενων προϊόντων, αυστηρά εντός του τεθέντος χρονικού διαστήματος, ώστε να καταστεί δυνατή η πληρωμή των εν λόγω συνδεδεμένων ενισχύσεων πριν το Πάσχα, όπως έχει προγραμματιστεί.

Συγκεκριμένα το ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους ενίσχυσης 2023.

Ειδικότερα:

  • ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ
  • ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΣΠΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Οι εφαρμογές είναι ενεργές για καταχωρήσεις από το απόγευμα της Παρασκευής 05/04/2024 έως και την Κυριακή 14/04/2024.

  • ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΨΥΧΑΝΘΩΝ
  • ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΩΝ ΣΑΝΟΔΟΤΙΚΩΝ ΨΥΧΑΝΘΩΝ
  • ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΗΛΩΝ

Οι εφαρμογές είναι ενεργές για καταχωρήσεις από την Δευτέρα 08/04/2024 έως και την Κυριακή 14/04/2024.

Η είσοδος στην εφαρμογή πραγματοποιείται μέσω του συνδέσμου:

https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/CoupledRegimes/#/login



Σχόλια (51)
Προσθήκη σχολίου

11-04-2024 08:00Βαγγελης

Εχεται σηνηθησει τις μισες επιδοτησεις να τις βαζεται τις μερες των χριστουγενων και τωρα τις αλλες μισες τις μερες του πασχα ,για τον ενα και μονο λογο να κοινηθει η αγορα,σαν ντρεπεσται τον υπολοιπο χρονο δεν εχουμε εξοδα;;; αλκα οι εκλογες ερχονται

Απάντηση

10-04-2024 17:34Βοσκός Κρήτη

Είπε ο Αυγενακης. Χεστηκε η αγελάδα στο αλώνι

Απάντηση

10-04-2024 15:38Αγρότης

Ενώ αν ήταν ο Κασελακης ο Τσιπρας ο Κουτσουμπας ο Ανδρουλάκης ή ο οποιοσδήποτε τέλος πάντων θα είχαμε πληρωθεί;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

10-04-2024 08:57Υπάρχει θέμα

Θα τα πούμε. Θα φάτε καλά στις εκλογές.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

10-04-2024 00:42Κατερινα

Λογια λογια λογια λογια μονο λογια!!!!Πραξεις τιποτε !!!!θα θα θα !!!!ΔΡΟΜΟ!!!θα τα πουμε τον ιουνιο!!!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)

09-04-2024 22:04nikolaos

εται οπως πανε αυτοι του χρονου θα λενε οτι ''οι πληρωμες θα γινουν πριν το καλοκαιρι'' ....

Απάντηση

09-04-2024 21:16Νικος

Ρε ξεφτυλησμενη κυβερνηση αφού Βλεπετε υπαρχει ανοβρια γιατι δεν Τα δινεται νοριτερα τα λεφτα εχουμε Ζωα θα ψοφησουν πως θα ζήσουμε Εχουμε οικογενειες υπχρεοσεις τη χαλαο Τα λογια μου εσεις περνετε το παχη μισθό Θα κοιταχτε εμας μερες πλησιαζουνε θα Το φατε το χαπι σας.

Απάντηση

09-04-2024 21:06 Εσυ

Με τα ονόματα και τα επίθετα της πλακας παιξε με την Τσιωνα σου αν εχεις ; Αει σιχτιρ αηδία μας περνας για χαζους.

Απάντηση

09-04-2024 20:50Γιώργος

Δεν φταίνε αυτοί φταίνε αυτή που τους ψηφίζουνε δεν φταίνε οι βουλευτές γιατί όταν σου ρίχνουν ένα ξεροκόμματο και εσύ κουνάς την ουρά σου τότε η ευθύνη είναι δικιά σου η τιμωρία του σ ήτανε να τους ρίξετε και να μη βγούνε κυβέρνηση τώρα αφού βγήκανε με 41% λουστή τετατατα λίγο τους νοιάζουν οι ευρωεκλογές και πότε βλέπω στις επόμενες εκλογές πάλης πάνω από 41% θα πάρει γιατί δεν έχει αντίπαλο ο μητσοτάκης είναι μία ομάδα από μόνος του και για μένα σαν πολιτικός τα πηγαίνει καλά και μακάρι να κόψει τα δικαιώματα γιατί τα παίρνουν άνθρωποι που σπέρνουν όλα τα χέρια του δημοσίου χωρίς να πληρώνουνε κάτι στο δημόσιο και να κάνουνε κάποιο τοπογραφικό για αυτό

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

09-04-2024 20:44Δημήτρης Αγγελαινας

Το υπομ. 6.3 θα το πληρώσετε?ήδη έπρεπε να έχει πληρωθεί το 2023.εμεις ρε ντενεκεδες γιατί πρέπει να τα πληρώνουμε όλα στην ώρα τους γιατί αλλιώς χανουμε τις ρυθμισεις η τα πληρώνουμε δίπλα.θα φάτε μαύρο στις εκλογές που θα ψάχνεται να βρείτε λαγούμι να κρυφτειται

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα