Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Σε δύο δόσεις το 30% από τις αποζημιώσεις 2017

Με σημαντική καθυστέρηση και τελικά σε δύο δόσεις, τον τρέχοντα και τον επόμενο μήνα, φαίνεται ότι θα λήξει η ταλαιπωρία των παραγωγών, που υπέστησαν καταστροφές στις καλλιέργειές τους την περσινή χρονιά και περιμένουν να πληρωθούν από τον ΕΛΓΑ το εναπομείναν 30% της αποζημίωσης που δικαιούνται.

Οικονομική εξυγίανση και θετική πορεία για τον ΕΛΓΑ

0
0

Αυτό τουλάχιστον ανέφερε ότι θα συμβεί ο πρόεδρος του ασφαλιστικού φορέα, Φάνης Κουρεμπές, ο οποίος γνωστοποίησε, κατά την παρουσία του στην 83η ΔΕΘ, ότι ο συνολικός προϋπολογισμός θα είναι γύρω στα 30-35 εκατ. ευρώ κι ότι εντός των επόμενων ημερών θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων ένα αρχικό 20%, ενώ το υπόλοιπο 10% εξέφρασε την ελπίδα ότι θα το λάβουν μέσα στον Οκτώβριο.

«Δεν δίνουμε συνολικά το 30% για τις ζημιές του 2017, διότι στην πρώτη αναθεώρηση το Γενικό Λογιστήριο του κράτους μας άναψε το φως μόνο για το ποσοστό αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως «ήδη προχωρά και η δεύτερη αναθεώρηση, προκειμένου να δώσουμε εντός του Οκτωβρίου και το εναπομείναν 10% της προβλεπόμενης αποζημίωσης».

Αναφορικά με τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες σύκων στην Εύβοια από τις φετινές βροχοπτώσεις ο κ. Κουρεμπές είπε ότι πρόκειται για ζημιά που είναι ασφαλιστικά καλυπτόμενη στο 100% και επισήμανε πως «οι εκτιμήσεις ολοκληρώθηκαν ήδη και εντός του φθινοπώρου θα έχουμε και τα πορίσματα, ώστε αμέσως μετά να προχωρήσουμε στην καταβολή των αποζημιώσεων».

Ως προς τα παράπονα που διατυπώνονται για τον ασφαλιστικό φορέα ο επικεφαλής του υποστήριξε ότι «με όλα τα προβλήματα που έχει και με όσα μπορεί να του καταλογίσεις σε ό,τι αφορά θέματα της λειτουργίας του, τα τελευταία τρία χρόνια λειτουργεί με τη λογική δικαιοσύνης και ισονομίας για όλους τους αγρότες».

Αφορμή για την αποστροφή του αυτή αποτέλεσε το «μπαράζ», όπως το χαρακτήρισε, «ανακριβών, για να μην πω ψευδών δηλώσεων από την πλευρά αγροτοσυνδικαλιστών συγκεκριμένων πολιτικών χώρων από την Κρήτη, οι οποίοι διέδιδαν ότι ο ΕΛΓΑ έδωσε στην υπόλοιπη Ελλάδα το 30% των αποζημιώσεων του 2017 εκτός από την Κρήτη. Αυτά είναι ψέματα με κεφαλαία γράμματα, μέχρι παρεξηγήσεως και καταφυγής στη δικαιοσύνη».

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία