Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Πρόγραμμα ενίσχυσης για τα ακαλλιέργητα του θεσσαλικού κάμπου

Σε πρόταση ετήσιας ενίσχυσης µέσω ΚΑΠ ύψους περί τα 180 ευρώ το στρέµµα για τα αγροτεµάχια που θα µείνουν κάτω από το νερό ακαλλιέργητα για 1-2 χρόνια στη Θεσσαλία και υπολογίζονται περί τα 130.000-180.000 στρέµµατα στα δηµοτικά διαµερίσµατα Κιλελέρ, Αγιάς και Ρήγα Φεραίου, προχώρησαν η Πανελλήνια Οµοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων και το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος.

11a_6

4646
3

Ειδικό πρόγραμμα για τα ακαλλιέργητα του θεσσαλικού κάμπου με ενίσχυση έως 180 ευρώ το στρέμμα στα σκαριά

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΣΓ, ∆ηµήτρης Σοφολόγης πρόκειται για µία ενέργεια που είναι απαραίτητη για την επανεκκίνηση της παραγωγής στο θεσσαλικό κάµπο, ενώ πρέπει να διασφαλιστεί πως το ποσό αυτό θα δίνετε σε όσους πράγµατι καλλιεργούσαν τα αγροτεµάχια αυτά µε βάση τις αιτήσεις ΟΣ∆Ε. Όσον αφορά την ενίσχυση, αυτή θα µπορεί να δίνεται είτε µέσω πρασινίσµατος (eco-schemes) είτε µέσω αγροπεριβαλλοντικού Μέτρου του ΠΑΑ, µε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να καλείται να διασφαλίσει πως οι αγρότες αυτοί θα στηριχθούν για όσο διάστηµα παραµένουν πληµµυρισµένα τα αγροτεµάχιά τους, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να διατηρήσουν την επιλεξιµότητά τους στις άµεσες ενισχύσεις.

Συγκεκριµένα θα απαιτηθούν ορισµένες τροποποιήσεις στο θεσµικό πλαίσιο -προφανώς για λόγους ανωτέρας βίας-, ώστε να µπορέσουν να συνεχίζουν να λαµβάνουν τη βασική ενίσχυση και την αναδιανεµητική, ενώ µένει να φανεί αν θα µπορέσει να υπάρξει κάποια «φόρµουλα» για τη λήψη της συνδεδεµένης σε σκληρό σιτάρι, βιοµηχανική ντοµάτα αλλά και της ειδικής ενίσχυσης βάµβακος.

Ουσιαστικά για τη βοήθεια αυτή θα απαιτηθούν πόροι ύψους 23 µε 32 εκατ. ευρώ από τη νέα ΚΑΠ. Σηµειώνεται πως µε βάση τον κανονισµό, πλέον δεν ισχύει το µέγιστο όριο ενίσχυσης για τα αγροπεριβαλλοντικά που ήταν 60 ευρώ για τις αροτραίες και 90 ευρώ για τις δενδρώδεις την περασµένη προγραµµατική περίοδο. «Στο προταθέν οικολογικό αυτό σχήµα  να δοθεί οποιαδήποτε µέγιστο   ποσό ενίσχυσης επιτρέπει ο  καν.2115/2021  για όλη την περίοδο της ΚΑΠ, µέχρι το 2026», εξηγεί ο κ. Σοφολόγης.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί


Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

02-10-2023 01:45ΙΑΣΩΝ

Mικρές λίμνες ορισμένων όμως στρεμμάτων και με βάθος νερού τουλάχιστον 1 μέτρο [Μικρές ΚΑΡΛΕΣ} υπάρχουν ελάχιστες μεν αλλά υπάρχουν όπου τα νερά των αγρών δεν πρόκειται στη καλλίτερη περίπτωση να απορροφηθούν ΠΡΙΝ τον Αύγουστο του 2024 ΠΈΡΑΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΊΟΥ ΚΙΝΔΎΝΟΥ της Ελονοσίας και κουνούπιων και σε άλλα ΓΕΙΤΟΝΙΚΆ ΜΈΡΗ της Θεσσαλίας. Μερικές τέτοιες λίμνες-αγρών ιδίως με καλλιέργειες δένδρων σχηματίσθηκαν από τον DANIEL και ELIAS και στη ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΓΧΊΑΛΟ{ιδίως στη θέση ΔΗΜΗΤΡΙΆΔΑ} ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟ,. Άλλωστε και προς επίρρωση θα πιστοποιηθουν απο τα αρμόδια όργανα ελέγχου. Ως εκ τούτων αυτοδικαίως πρέπει ΝΑ συμπεριληφθουν και οι περιοχές αυτές πάραυτα στη συγκεκριμένη αποζημίωση.

Απάντηση

30-09-2023 09:43παρασκευιωτης

αφορα το οικολογικο σχημα Π1-31.1 για την ενναλαγη καλλιεργειων απο μηδικη-βαμβακι-καλαμποκι σε χειμερινα σιτηρα Την16-6-23 ΦΕΚ 3941 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ γραφει στις δεσμευσεις παραγωγων τιμολογιο αγορας σπορου. Στις 21-7-23 αρ προτωκολου 44456 ερχεται Ο ΟΠΕΚΕΠΕ και γραφει τιμολογιο αγορας πιστοποιημενου σπορου. Αν καποιος παραγωγος καλλιεργεισει το 23-24 σιταρι ΔΙΚΟΚΟ -ΚΙΝΟΑ -ΤΕΦ που θα το βρει το πιστοποιημενο σπορο . και γιατι να χρειαζεται πιστοποιημενο σπορο αφου δεν υπαρχει συνδεδεμενη ενισχυση μηπως ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΓΕΝΑΚΗ-ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟ πρεπει να επιβαλλεται στους υπαλληλους σας να δινουν περισοτερη προσοχη και να κοιταζουν 2-3 φορες αυτα που γραφουν ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΔΕ ΘΑ ΤΗ ΠΑΡΩ ΠΟΤΕ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία