BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Τέλη Μαΐου πληρώνονται τα 43 εκατ. ευρώ για τα Παρακάρλια χωριά

Στα τέλη Μαΐου θα ξεκινήσει η καταβολή των 43 εκατ. ευρώ για τα Παρακάρλια χωριά, που αφορούν σε κάλυψη απολεσθέντος εισοδήματος λόγω μη δυνατότητας καλλιέργειας γης σύμφωνα με όσα δήλωσαν από κοινού οι υπουργοί Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο εκδήλωσης για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας μετά τις θεομηνίες, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Imperial».

00500161432_0λ

1697
2

Tα χρήματα αυτά εγκρίθηκαν από κοινοτικό πρόγραμμα έπειτα από αίτημα που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο εισόδημα εκατοντάδων αγροτών που είδαν τα χωράφια και τον εξοπλισμό τους να παραμένει για πολύ καιρό μετά τις θεομηνίες «Ντάνιελ» και «Ηλίας» κάτω από τα νερά της επανασχηματισθείσας Κάρλας.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 966 της Agrenda


Υπενθυμίζεται πως για την στήριξη των παραγωγών των πλημμυρισμένων παρακάρλιων περιοχών, είχε διερευνηθεί σε συνεργασία με την Ε. Επιτροπή (DG AGRI) η δυνατότητα ένταξης στο ΠΑΑ νέου γεωργοπεριβαλλοντικού Μέτρου διετούς διάρκειας με τίτλο «Βελτίωση και προστασία κατάστασης υδροφόρου ορίζοντα παρακάρλιων περιοχών με παύση καλλιεργητικής δραστηριότητας».

Η συγκεκριμένη πρόταση συνάντησε δυσκολίες στην αποδοχή της από την Ε.Ε., οπότε και κατά τη διαδικασία της άτυπης διαβούλευσης προκρίθηκε η λύση της αξιοποίησης των πόρων του αποθεματικού κρίσης ύψους 43 εκατ. ευρώ, όπως και έγινε μέσω της αρμόδιας Υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ. Δικαιούχοι είναι αυτοί που δήλωσαν στο ΟΣΔΕ τις πλημμυρισμένες εκτάσεις, με την προϋπόθεση να έχουν υποβάλλει δήλωση ΟΣΔΕ και το 2023».

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

23-05-2024 11:17;φ3αδαδ3

Σε μια εβδομαδα δλδ και με το ΟΣΔΕ ακόμα να είναι κλειστό;; Θα γίνει πληρωμή χωρίς την δηλωση ΟΣΔΕ 2024;;;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία