Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πιστοληπτικά

Κατάρτιση 2.627 Νέων Αγροτών για πληρωμή β’ δόσης

Στη δέσμευση 2,5 εκατ. ευρώ για να γίνουν μαθήματα από τον ΕΛΓΟ σε 2.627 νέους αγρότες που μπήκαν με την προκήρυξη του 2016 σε Πελοπόννησο, Βόρειο Αιγαίο, Δυτική Μακεδονία προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης να πληρωθούν τη δεύτερη δόση της ενίσχυσης.

neoi-ekpaideusi

Ελένη Δούσκα

1778
2

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση η πράξη αφορά στην επαγγελματική κατάρτιση και ανάπτυξη δεξιοτήτων για 2.627 περίπου νέους γεωργούς έτσι ώστε να τους δοθούν οι απαραίτητες γνώσεις και προσόντα για να γίνουν επιχειρηματίες αγρότες οι οποίοι συνειδητά θα αποφασίζουν για τις γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις. Ειδικότερα αφορά τους δικαιούχους του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014-2020 και για τις περιφέρειες Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, των οποίων οι πράξεις εντάχθηκαν στο πλαίσιο της 1ης Προκήρυξης του Υπομέτρου 6.1, έτους 2016, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020», οι οποίοι έχουν την υποχρέωση, είτε να κατέχουν επαρκή επαγγελματικά προσόντα κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και του φακέλου υποψηφιότητας, είτε να αποκτήσουν επαρκή επαγγελματικά προσόντα σε διάστημα που δεν υπερβαίνει τους 36 μήνες από την ημερομηνία λήψης της ατομικής απόφασης για χορήγηση στήριξης.

Βρείτε εδώ τη σχετική απόφαση με τα μαθήματα ΕΛΓΟ για τη β' δόση Νέων Αγροτών

Στο πλαίσιο αυτό, οι 2.627 νέοι γεωργοί - ωφελούμενοι της παρούσας θα πρέπει να αποκτήσουν βεβαίωση-πιστοποιητικό παρακολούθησης προγράμματος κατάρτισης διάρκειας 150 ωρών, από τον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ». Η εκπαίδευση θα πρέπει να είναι αναλόγου κατεύθυνσης με την κατεύθυνση της εκμετάλλευσης τους. Στόχος της γεωργικής επαγγελματικής κατάρτισης είναι να προσφέρει στους αγρότες εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες, προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Οικονομίας και Εμπορίου των Αγροτικών Προϊόντων, που θα προωθούν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα και θα συμβαδίζουν με τις σύγχρονες εξελίξεις και απαιτήσεις της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και γνώσεις του Αγροτικού κλάδου. 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

14-12-2018 23:50ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΛΛΟΣ

Θα ήθελα να ξέρω αν πρώτα πρέπει ένας νέος αγρότης να πάρει το πιστοποιητικό και μετά την δεύτερη δόση ή μπορεί η δεύτερη δόση να δοθεί χωρίς να έχουν ακόμα απόκτησε το πιστοποιητικό; Λέγεται πως η δεύτερη δόση θα δοθεί μέχρι τέλους του 2018 για τους νέους αγρότες (2016), ισχύει κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία