BACK TO
TOP
Πιστοληπτικά

Μετρητά το 30% οφειλών ή να βρουν νέο πάροχο ζητά η ΔΕΗ από αγρότες

Να βρουν νέο πάροχο ή να δώσουν το 30% που χρωστάνε µπροστά και τα υπόλοιπα σε δόσεις καλεί η ∆ΕΗ τους αγρότες, που απειλούνται όχι µόνο µε διακοπή ρεύµατος αλλά και µε έξοδο από το πελατολόγιο του οργανισμού που θα έχει ως αποτέλεσµα ακόµα πιο αυστηρούς όρους ρύθµισης.

nero_agrotes

Γιώργος Κοντονής

268
3

Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ του Agronews, αγρότες µε τριφύλια και καλαµπόκι σε Μαγνησία και Λάρισα που διαθέτουν γεωτρήσεις µε µοτέρ 150 και 200 µέτρα βαθειά, πληρώνουν 80-100 ευρώ το στρέµµα ανάλογα µε τη σύσταση του εδάφους, κόστος που ειδικά σε νοικιασµένα χωράφια είναι αν µη τι άλλο είναι απαγορευτικό για τη συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.

Οι όροι ρύθµισης του χρέους υποστηρίζει αγρότης από τον Αλµυρό Βόλου που µίλησε στo Agronews είναι εξοντωτικοί: Συγκεκριµένα η ∆ΕΗ ζητά το 30% µετρητά και τα υπόλοιπα σε 8-12 δόσεις για να το ξανασυνδέσουν το ρεύµα. Για επανασύνδεση, αν βγει ο αγρότης από το πελατολόγιο, ζητάνε τώρα 40% των οφειλούµενων µπροστά.

Σηµειώνεται εδώ πως το ζήτηµα αυτό είχε τεθεί µετ’ επιτάσεως στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλη Κόκκαλη που είχε υποσχεθεί να το κοιτάξει προσωπικά, ωστόσο οι επιστολές της ∆ΕΗ έφτασαν στα χέρια των αγροτών κανονικά:

Η επιστολή της ∆ΕΗ

Περίληψη: Παύση Εκπροσώπησής σας από τον προµηθευτή ∆ΕΗ Α.Ε

Σχετικά: Επιστολή ∆ΕΗ Α.Ε. [...]

Σας γνωστοποιούµε ότι ο Προµηθευτής Ηλεκτρικής Ενέργειας ∆ΕΗ ΑΕ, του οποίου είστε πελάτης, υπέβαλε µε την α’ σχετική επιστολή στο ∆Ε∆∆ΗΕ, ως ∆ιαχειριστή του ∆ικτύου, δήλωση οριστικής παύσης εκπροσώπησής σας για την παροχή [...], λόγω παραβίασης των όρων σύµβασης, δηλαδή παύει να σας προµηθεύει ηλεκτρική ενέργεια.

Βάσει του ισχύοντος νοµικού πλαισίου (ΦΕΚ 1463/Β/17.06.2013), θα πρέπει:

-να υπογράψετε σύµβαση προµήθειας ηλεκτρικής ενέργειας µε άλλον Προµηθευτή,

-οπωσδήποτε να ενηµερώσετε τον νέο σας Προµηθευτή ότι ο σηµερινός Προµηθευτής σας έχει ζητήσει την παύση εκπροσώπησής σας, ώστε να προχωρήσει άµεσα η αλλαγή Προµηθευτή.

Σε περίπτωση που δεν λάβουµε µέχρι τις 14/4/2019 δήλωση από κάποιον Προµηθευτή ότι ζητάει την έναρξη εκπροσώπησής σας, είµαστε υποχρεωµένοι να διακόψουµε την ηλεκτροδότηση του ακινήτου σας, δεδοµένου ότι δεν είναι επιτρεπτό από το ισχύον νοµικό πλαίσιο να υπάρχει συνδεδεµένος στο ∆ίκτυο καταναλωτής που δεν εκπροσωπείται από Προµηθευτή.

Kαμία συμφωνία για τα χρέη των ΤΟΕΒ 

Εν τω μεταξύ, το θέμα των χρεών των ΤΟΕΒ προς την ΔΕΗ επαναφέρει στο προσκήνιο ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Μανιάτης, υποστηρίζοντας πως μέχρι τώρα, τουλάχιστον όσον αφορά τον ΤΟΕΒ Ιρίων από το Νοέμβριο του 2018 δεν έχει γίνει τίποτα.

«Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι οι ΤΟΕΒ με έγγραφό τους στις 22 Μαρτίου 2019 προς τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Ε. Παναγιωτάκη, τους 3 βουλευτές Αργολίδας και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, σημειώνουν με αγωνία ότι: “παρά τις συνεχείς μας οχλήσεις, 4 μήνες μετά τη συνάντησή μας με εκπροσώπους ΔΕΗ και την αποδοχή πρότασης διακανονισμού, δεν έχει υλοποιηθεί η αρχική δέσμευση της ΔΕΗ. Το γεγονός αυτό συνιστά αντίφαση και προκαλεί εύλογα ερωτήματα στα μέλη του Οργανισμού μας” και το έγγραφο του ΤΟΕΒ κλείνει με την ακόλουθη έκκληση “Με γνώμονα το αμοιβαίο όφελος και στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, καλούμε τη ΔΕΗ να υλοποιήσει άμεσα τις αρχικές δεσμεύσεις”. Επιπλέον, ο Οργανισμός ζητά την άμεση οριστικοποίηση του διακανονισμού και τη διαγραφή των υπολογισθέντων τόκων υπερημερίας ύψους 47.883,7€, όπως αυτοί έχουν υπολογιστεί στους τρέχοντες λογαριασμούς Νοεμβρίου 2018 – Φεβρουαρίου 2019», αναφέρει ο Γιάννης Μανιάτης.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Αργολίδας, μόνο μια διορισμένη διοίκηση της ΔΕΗ, θα μπορούσε να εισπράττει τόκους υπερημερίας από αγρότες που αποπληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους. «Προφανώς, μόνο έτσι μπορούν να καλύψουν την άθλια οικονομική διαχείριση που κάνουν στην εταιρεία και η οποία από 400.000.000€ κέρδη το 2014, εμφανίζει ΖΗΜΙΕΣ, επαναλαμβάνω ΖΗΜΙΕΣ, ύψους 400.000.000€ το 2018.», τονίζει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση Μανιάτη για τη ΔΕΗ

Στις 5 Απριλίου 2019 συζητήθηκε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτησή μου για τα χρέη των ΤΟΕΒ Αργολίδας. Μετά από 12 μέρες, η διορισμένη από το ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση της ΔΕΗ επιτέλους ξύπνησε! Θεώρησε χρέος της να εκδώσει μια ανώνυμη ανακοίνωση, προσπαθώντας να κρύψει την απόγνωση από τις καταφανέστατες ενοχές της. Εάν με τόση ταχύτητα αντιδρούν και στα υπόλοιπα επιχειρησιακά θέματα της εταιρείας, τότε εξηγείται το χάλι στο οποίο έχουν οδηγήσει την εταιρεία. Σε σχέση με την ανακοίνωση, σημειώνω τα ακόλουθα για τους ΤΟΕΒ Αργολίδας:
1.Προφανώς, η διορισμένη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση της ΔΕΗ κρύβεται. Τους υπενθυμίζω όμως, και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους, ότι οι ευθύνες τους από την πιθανή χρεοκοπία της ΔΕΗ δεν θα είναι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές. Να το θυμούνται αυτό καλά, γιατί πια υπάρχουν και οι πολιτικές, αλλά και οι διοικητικές ευθύνες στην καταβαράθρωση της εταιρείας τα τελευταία 4 χρόνια.
2.Η ΔΕΗ ισχυρίζεται ψευδέστατα ότι υπάρχει συμφωνία με τον ΤΟΕΒ Ιρίων από το Νοέμβριο του 2018. Εάν είναι έτσι, τότε οι ΤΟΕΒ τρελάθηκαν! Και οι διοικήσεις και όλα τα μέλη τους. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι οι ΤΟΕΒ με έγγραφό τους στις 22 Μαρτίου 2019 προς τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Ε. Παναγιωτάκη, τους 3 βουλευτές Αργολίδας και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, σημειώνουν με αγωνία ότι «παρά τις συνεχείς μας οχλήσεις, 4 μήνες μετά τη συνάντησή μας με εκπροσώπους ΔΕΗ και την αποδοχή πρότασης διακανονισμού, δεν έχει υλοποιηθεί η αρχική δέσμευση της ΔΕΗ. Το γεγονός αυτό συνιστά αντίφαση και προκαλεί εύλογα ερωτήματα στα μέλη του Οργανισμού μας» και το έγγραφο του ΤΟΕΒ κλείνει με την ακόλουθη έκκληση «Με γνώμονα το αμοιβαίο όφελος και στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, καλούμε τη ΔΕΗ να υλοποιήσει άμεσα τις αρχικές δεσμεύσεις». Επιπλέον, ο Οργανισμός ζητά «την άμεση οριστικοποίηση του διακανονισμού και τη διαγραφή των υπολογισθέντων τόκων υπερημερίας ύψους 47.883,7€, όπως αυτοί έχουν υπολογιστεί στους τρέχοντες λογαριασμούς Νοεμβρίου 2018 – Φεβρουαρίου 2019».

Για τους αμνήμονες κρυπτόμενους διοικούντες τη ΔΕΗ, επισυνάπτω το σχετικό έγγραφο του ΤΟΕΒ.
3.Μόνο ως αυτοσαρκαστικό σχόλιο μπορεί να αντιμετωπιστεί η ομολογία της ΔΕΗ ότι μία (1) μόλις μέρα πριν τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής μου στη Βουλή στις 5/4/2019 έσπευσε, μετά από 4 μήνες καθυστέρηση, να συγκαλέσει σύσκεψη από την οποία ακόμη και σήμερα δεν έχει προκύψει ουσιαστική μεταβολή στα δεδομένα.
4.Μόνο μια διοίκηση της ΔΕΗ διορισμένη από τον ανάλγητο ΣΥΡΙΖΑ των ψεμάτων και της ανικανότητας, θα μπορούσε να εισπράττει τόκους υπερημερίας από αγρότες που αποπληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους. Προφανώς, μόνο έτσι μπορούν να καλύψουν την άθλια οικονομική διαχείριση που κάνουν στην εταιρεία και η οποία από 400.000.000€ κέρδη το 2014, εμφανίζει ΖΗΜΙΕΣ, επαναλαμβάνω ΖΗΜΙΕΣ, ύψους 400.000.000€ το 2018.5.
Πράγματι, οι αγρότες στην ολότητά τους γνωρίζουν πολύ καλά τις προσπάθειες της διορισμένης από το ΣΥΡΙΖΑ διοίκησης της ΔΕΗ για να τους ξεζουμίσει. Για το λόγο αυτό, έχουν τουλάχιστον διπλασιαστεί τα χρέη των ΤΟΕΒ όλης της Ελλάδας προς τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να έχουμε ζητήσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα να υπάρξουν 120 δόσεις, όπως και για τα χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο.
6.Όσο για τα ρητά που επικαλείται η διορισμένη διοίκηση της ΔΕΗ, δυστυχώς γι’ αυτήν «Μωραίνει Κύριος…», μόνο που η μωρία αυτή δεν θα τους επιτρέψουμε «το λαό τον πάντα καλόπιστο και πάντα προδομένο» να τον εξαπατήσουν πάλι οι καταστροφείς της ΔΕΗ Α. Τσίπρας και λοιποί συγγενείς, υποχρεώνοντάς την, με μηδενικό τίμημα, να εκχωρήσει το 50% των πελατών και των εσόδων της.
7.Παρουσιάζει πάντως ενδιαφέρον, η πρωτοφανής, ψευδέστατη και ανοίκεια ανακοίνωση μιας εισηγμένης εταιρείας στο Χρηματιστήριο, η διοίκηση της οποίας λειτουργεί ως κομματικό φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ και των σκοτεινών υπογείων του Μαξίμου, η οποία επιτίθεται σε εκλεγμένο βουλευτή ο οποίος δημόσια άσκησε τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα στο εθνικό Κοινοβούλιο. Πολύ περισσότερο που ο αρμόδιος υπουργός Γ. Σταθάκης σιωπά εκκωφαντικά. Τελικά, δεν τα έχουμε δει όλα από τους ανθρώπους αυτούς. Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί «Πολάκηδες» στο καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ. Τους ενημερώνω πάντως ότι το 51% της ΔΕΗ ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και όχι στους κομματικά διορισμένους και ανίκανους που τη διαχειρίζονται αυτό τον καιρό. Ούτε στους κρυπτόμενους πολιτικούς προϊσταμένους τους.

 

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

18-04-2019 22:23Nikos

Ωραία αυτά που γράφεται ρε παιδιά. Αλλά δεν μας λέτε τι πρέπει να γίνει; Για να καταλάβουμε δηλαδή εμείς που τα πληρώνουμε κανονικά τι πρέπει να κάνουμε να σταματήσουμε να πληρώνουμε η να κάνουμε τον βλάκα. Έλεγε

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία