BACK TO
TOP
Αθλητισμός

Πέμπτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λιούις Χάμιλτον

Μπορεί να μη νίκησε στο γκραν πρι του Μεξικού, ωστόσο ο Λιούις Χάμιλτον με την 4η θέση που εξασφάλισε στον αγώνα, αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην Φόρμουλα 1 για πέμπτη φορά στην καριέρα του (2008, 2014, 2015, 2017, 2018).

aLewis-Hamiltonchampion2

1
0

Με αυτό τον τίτλο ο 33χρονος Βρετανός πιλότος της Mercedes ισοφάρισε τους πέντε τίτλους του θρυλικού Αργεντίνου Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, ενώ βρίσκεται δύο πίσω από τον Γερμανό Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος έχει στεφθεί επτά φορές πρωταθλητής. 

φωτο: Peter J Fox/Getty Images, theguardian.com

«Βρίσκομαι εδώ από το 2013, και φτάνοντας αυτό που έκανε ο Φάντζιο με τη Mercedes είναι ένα απίστευτο συναίσθημα. Είναι ένα πολύ περίεργο συναίσθημα. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, για τη δουλειά που έκανε σε όλη αυτή τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Δεν το κέρδισα εδώ, αλλά σε όλους τους αγώνες. Ευχαριστώ επίσης την οικογένειά μου γιατί αν δεν υπήρχε η σκληρή δουλειά του πατέρα μου δεν θα ήμουν εδώ. Ήταν ένας τρομερός αγώνας, είχα ένα καλό ξεκίνημα, ανακτούσα θέσεις, μετά δεν ξέρω τι συνέβη, πάλεψα πολύ. Προσπάθησα να κρατήσω και να φέρω το αυτοκίνητο στη γραμμή του τερματισμού.»


Νικητής του 19ου αγώνα της χρονιάς ήταν ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull, αφήνοντας δεύτερο τον Γερμανό Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Ferrari και τρίτο τον Φινλανδό Κίμι Ραϊκόνεν, επίσης με Ferrari.



Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ  / φωτογραφία εξωφύλλου: GETTY, express.co.uk

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία