BACK TO
TOP
Κοινωνία

Δύο τόνους ακατάλληλων τροφίμων κατάσχεσε ο ΕΦΕΤ

Στο πλαίσιο των αυστηρών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούνται την περίοδο του Πάσχα, ο ΕΦΕΤ προέβη σε κατάσχεση 1.953,2 κιλών ακατάλληλων και μη ασφαλών τροφίμων.

efet_1-1021x580

Μαρία Γιουρουκέλη

9
0
Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του ελέγχου της αγοράς κατασχέθηκαν από τον ΕΦΕΤ  1.403,2 Kg μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα και ειδικότερα ζαχαρώδη προϊόντα, πρώτες ύλες, ενδιάμεσα και τελικά προϊόντα (ζελεδάκια, λουκούμια, χαλβάδες, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, καρύδες, σιμιγδάλι, αλεύρι, σταφίδες, γλυκά του κουταλιού, μελάσα) σε βιοτεχνία ζαχαροπλαστικής στο Δήμο Περιστερίου

Επιπλέον, σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, σε επιχείρηση επεξεργασίας κρέατος στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, κατασχέθηκαν 550 Kg μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα και ειδικότερα   500 Kg εντόσθια και έντερα αμνοεριφίων και 50 Kg κρέας που προορίζονταν για την παραγωγή παρασκευασμάτων κρέατος

Οι έλεγχοι της αγοράς συνεχίζονται για τη διαπίστωση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων με τις απαιτήσεις της Εθνικής και Ενωσιακής νομοθεσίας και την προστασία των καταναλωτών. 

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. θα προβεί άμεσα σε ενέργειες για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων και έθεσε τις εν λόγω επιχειρήσεις σε επιτήρηση, ενώ συνιστάται οι καταναλωτές, μέχρι και την τελευταία στιγμή, να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή κατά την προμήθεια των τροφίμων τους.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία