BACK TO
TOP
Κοινωνία

Kαθολικό lockdown σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες επιστρέφουν τα SMS

Mετά την έκρηξη κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση παίρνει την απόφαση για καθολικό lockdown 14 ημερών στη συμπρωτεύουσα και τις Σέρρες, μετά την εισήγηση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

lefkos-Pyrgos

10
0

Την ανακοίνωση έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στις 13:30 αφού χαρακτήρισε «εξαιρετικά σοβαρή» την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και τις όμορες περιοχές.

Θα είναι κλειστό και το λιανεμπόριο διευκρίνισε ο κ. Πέτσας, εξηγώντας ότι η μόνη διαφορά με το lockdown της περασμένης άνοιξης έχει να κάνει με το ότι τώρα θα λειτουργούν κανονικά τα σχολεία. Τόνισε δε, ότι το μοντέλο αυτό του τοπικού lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες είναι ένα μοντέλο που μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές όπως η Αττική, σημειώνοντας «μακάρι να μη χρειαστεί».

Το καθολικό lockdown θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, Τρίτη 2 Νοεμβρίου στις 6:00 και θα προβλέπει την αποστολή SMS για τις μετακινήσεις, ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία. Σταματούν επίσης, οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη σοβαρούς λόγους από και προς τη Θεσσαλονίκη.

Σε 3 ζώνες χωρίζεται η χώρα

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι στο εξής η επικράτεια χωρίζεται σε 3 ζώνες:
1) Ζώνη επιτήρησης (πράσινες και κίτρινες περιοχές)
2) Ζώνη αυξημένου κινδύνου (κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές)
3) Γκρι περιοχές (Θεσσαλονίκη – Σέρρες)
Στη Ζώνη αυξημένου κινδύνου μπαίνει η Μαγνησία.

Εν τωμεταξύ, για τα νέα αυστηρότερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη, είχε προϊδεάσει νωρίτερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown».Τα μέτρα που έχουν ληφθεί θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο, δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων, θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα, στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα και έξω από τον νομό», ανέφερε διευκρινίζοντας ότι το λιανεμπόριο θα μείνει ανοιχτό.

Πρόσθεσε, δε, ότι στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της παραλίας, ενώ θέλοντας να περιγράψει τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους, επεσήμανε ότι «καθημερινά μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία