BACK TO
TOP
Κοινωνία

Παράταση έως 7 Δεκεμβρίου της καραντίνας, παραμένει υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο

Παρατείνονται μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό.

santaclous

0
0

Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την εξ' αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου. "Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό μέχρι και τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06.00 το πρωί". Υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό.

Σε αυτή τη φάση η επιπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης που ήταν το πρώτο ζητούμενο των λοιμωξιολόγων αρχίζει σταδιακά να φαίνεται γεγονός που έχει προκαλέσει συγκρατημένη αισιοδοξία σε κυβέρνηση και ειδικούς. Για τρίτο 24ωρο ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε αισθητά, εντούτοις τα αποτελέσματα των επομένων ημερών θα δείξουν προς τα πού θα κινηθεί η κατάσταση σε σχέση με τα επιδημιολογικά μέτρα.

"Κλιμακωτά θα γίνει το άνοιγμα των καταστημάτων -από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα- όταν ο πρωθυπουργός ανακοινώσει τη σταδιακή άρση του lockdown", είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας προ ημερών στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, υπογραμμίζοντας πως θα υπάρχουν αυστηροί κανόνες, όπως η χρήση μάσκας παντού.

Εξήγησε πως "την προηγούμενη φορά, χαλαρώσαμε γρήγορα γιατί υπήρχε η αίσθηση ότι με τις υψηλές θερμοκρασίες ο ιός θα εξασθενούσε. Αντίθετα, τώρα, ο ιός είναι πολύ πιο ισχυρός". "Για οποιονδήποτε λόγο βγαίνουμε έξω, θα φοράμε τη μάσκα και έχουμε το αντισηπτικό στην τσέπη", συμπλήρωσε.

Για την εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως "θα συζητήσουμε σε επόμενη φάση και ότι το μείζον στην παρούσα φάση είναι ο έλεγχος της πανδημίας". Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως "η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα μας πει πότε θα ανοίξει η εστίαση", επισημαίνοντας πως οι γιατροί ισχυρίζονται ότι στην ιχνηλάτηση που έχουν κάνει, διαπίστωσαν ότι έπαιξε κομβικό ρόλο στη διάδοση του κορονοϊού.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία