BACK TO
TOP
Ποιότητα Ζωής

Το χρώμα «μαρτυρά» τα θρεπτικά

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) έχει ορίσει το 2021 ως επετειακό έτος για την αναγνώριση των ωφελειών που έχει η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών στην υγεία και την οικονομία.

watermelon-slices-to-represent-allergy-1024x745

11
0

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η πρόσβαση σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από μη μεταδοτικές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Αθροιστικά, οι μη μεταδοτικές ασθένειες είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να κοστίσει δυνητικά την παγκόσμια οικονομία 47 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030.

Η κατανάλωση της σωστής ποσότητας φρέσκων φρούτων και λαχανικών συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών, στη βελτίωση της ανοσίας, στην καλύτερη ψυχική υγεία και στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα, το χρώμα ενός φρούτου ή λαχανικού μπορεί να είναι ενδεικτικό των θρεπτικών συστατικών που περιέχει και τα οφέλη που μεταφέρει. Η διασφάλιση ενός μείγματος αυτών είναι το κλειδί για μια υγιεινή διατροφή.

Οι νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα συστήματα διατροφής μας να γίνουν πιο βιώσιμα και αποτελεσματικά, αλλά δυστυχώς ο γεωργικός τομέας έχει μείνει πίσω από άλλους τομείς όσον αφορά την υιοθέτηση της τεχνολογίας.

Με την έρευνα, την αύξηση των επενδύσεων σε νέες γεωργικές τεχνολογίες και την ενσωμάτωση τοπικών και περιφερειακών πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας, η πλατφόρμα συνεργάζεται με πάνω από 50 ιδρύματα εταίρους και 1.000 ηγέτες σε όλο τον κόσμο για να αξιοποιήσει τις αναδυόμενες τεχνολογίες για να καταστήσει τα συστήματα διατροφής μας πιο βιώσιμα, χωρίς αποκλεισμούς και αποτελεσματική.
Πηγή:europeansting.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία