Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Ενημέρωση ως τις 25 Απριλίου των μητρώων για τις Σπάνιες Φυλές

Στην υποβολή των απαιτούμενων παραστατικών των δικαιούχων του μέτρου διατήρησης απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων καλεί με εγκύκλιο του ο ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να ενημερωθούν τα σχετικά μητρώα στις εκμεταλλεύσεις και αιγοπροβάτων και χοιροειδών, προκειμένου να ακολουθήσει η σχετική πληρωμή.

Aigoprovata

Μαρία Γιουρουκέλη

2
0

Με βάση τα όσα αναφέρει η εγκύκλιος τα μητρώα υποβάλλονται από 05/04 έως και 25/04 εκάστου έτους εφαρμογής. Εξαίρεση αποτελεί το πρώτο έτος εφαρμογής για το οποίο τα μητρώα υποβάλλονται από 15/04/2019 έως και 03/05/2019.

Αναλυτικά η εγκύκλιος υποβολής παραστατικών συμμόρφωσης ειδικών διατάξεων για τη Δράση 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-2020, αναφέρει:

«Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα Υπουργική Απόφαση (Υ.Α.) και κατ’ εφαρμογή του άρθρου 20, οι δικαιούχοι μετά τη λήξη του κάθε έτους εφαρμογής οφείλουν να προσκομίσουν τα παραστατικά συμμόρφωσης των ειδικών διατάξεων που τεκμηριώνουν:

  • την τήρηση των προϋποθέσεων των κριτηρίων επιλεξιμότητας για την καταβολή της ενίσχυσης
  • καθώς και
  • την τήρηση των ειδικών δεσμεύσεων της Δράσης για κάθε έτος εφαρμογής.

Σε αυτό το πλαίσιο οφείλουν να προσκομίσουν αντίγραφα των ενημερωμένων χειρόγραφων μητρώων καταγραφής για όλες τις εκμεταλλεύσεις των αιγοπροβάτων και των χοιροειδών στις αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου οι ελεγκτές να προβούν στον προβλεπόμενο διοικητικό έλεγχο πληρωμής.

Τα μητρώα υποβάλλονται από 05/04 έως και 25/04 εκάστου έτους εφαρμογής. Εξαίρεση αποτελεί το πρώτο έτος εφαρμογής για το οποίο τα μητρώα υποβάλλονται από 15/04/2019 έως και 03/05/2019.».

Δείτε εδώ την εγκύκλιο 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία