Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Επιτάχυνση έκδοσης αγροτικών δανείων από το ταμείο εγγυήσεων

Το πλαίσιο υλοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΤΕΑΑ), βρέθηκε στο πλαίσιο συνάντησης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού, με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, με την ελληνική πλευρά να θέτει ως ζήτημα προτεραιότητας την επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης των δανείων καθώς και την υιοθέτηση ευέλικτης στάσης ειδικά σε περιπτώσεις πυρόπληκτων αγροτών.

20210908_101621

996
0

Ο κ, Λιβανός  συναντήθηκε την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ)  και ειδικότερα, με τον  Regional Mandate Officer του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ) κ. Αλέξανδρο Δημητρακόπουλο, τον EIF Director & Head of Mandate Management κ.  Jubert Cottogni και τον Head o Division, Mandate Management, Southern & Western Europe κ Gianluca Massimi, παρουσία του Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ κ. Κώστα Μπαγινέτα. 

 Συζητήθηκε διεξοδικά το πλαίσιο υλοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΤΕΑΑ, η διαχείριση του οποίου έχει ανατεθεί στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Επενδύσεων (ΕΤαΕ). 

 Η ελληνική πλευρά επισήμανε  την ανάγκη επιτάχυνσης και μέγιστης ευελιξίας – αποδοτικότητας εκ μέρους του ΕΤαΕ, προκειμένου να αξιοποιήσουν τη μοναδική αυτή ευκαιρία  περισσότεροι παραγωγοί και να ενταχθούν στα προγράμματα χρηματοδότησης για την κατασκευή κτιρίων, την αγορά εξοπλισμού καθώς και ζωϊκού και φυτικού κεφαλαίου, ακόμα και για κεφάλαιο κίνησης. 

 Η ανάγκη αυτή, όπως τόνισε ο υπουργός, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, καθώς το πρόγραμμα χρηματοδότησης αφορά και τους πυρόπληκτους παραγωγούς. 

 Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΑ 2014-2020 συμμετέχει στο ΤΕΑΑ, με πόρους ύψους 80 εκατ. ευρώ,  με σκοπό την παροχή εγγυήσεων για τα δάνεια που θα χορηγηθούν από τις Τράπεζες Eurobank, Procredit, Εθνική Τράπεζα, Παγκρήτια Τράπεζα και Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις και μεταποιητικές επιχειρήσεις. 

 Τα δάνεια χορηγούνται με ευνοϊκούς όρους και συγκεκριμένα με χαμηλότερα επιτόκια, χαμηλότερες διασφαλίσεις και μειωμένα έξοδα φακέλου. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργείται μόχλευση των πόρων του ΠΑΑ, που οδηγεί στη δυνατότητα χορήγησης δανείων έως και 480 εκατ. ευρώ. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία