Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Με νεαρά δέντρα θες διπλή έκταση στο Πρόγραμμα Νέων

Το 50% της παραγωγικής δυναμικότητας των νεαρών δέντρων θα προσμετράται τελικά στον υπολογισμό της «τυπικής απόδοσης» για τους υποψήφιους Νέους Γεωργούς όπως προκύπτει μετά από συνάντηση των μελετητών με τις διαχειριστικές αρχές, θέμα που πρώτη ανέδειξε η εφημερίδα Agrenda στο προηγούμενό της φύλλο. Με την παραπάνω ρύθμιση, για παράδειγμα αν απαιτούνται 11,8 στρέμματα από παραγωγικές ροδακινιές, ένας νέος γεωργός με μονάχα νεαρά δέντρα χρειάζεται τη διπλάσια έκταση, δηλαδή 23,6 στρέμματα για να πιάσει την ελάχιστη «τυπική απόδοση» των 8.000 ευρώ.

Με νεαρά δέντρα θες διπλή έκταση στο Πρόγραμμα Νέων

9
1

Παράλληλα, εκτός Μέτρου μένουν οι εγγεγραμμένοι στον ΟΓΑ άνω 12μήνου από την υποβολή της αίτησης, οι οποίοι παράλληλα είχαν υποβάλλει και ΟΣΔΕ με αποτέλεσμα να τηρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξης στο το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ).Αναλυτικότερα στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Μαΐου στη Λεωφόρο Αθηνών σύμφωνα με τον γεωπόνο-σύμβουλο Δημήτρη Σοφολόγη, αναφέρθηκαν τα εξής:

• Θα προσμετρηθεί ως τυπική απόδοση το 50% της παραγωγικής δυναμικότητας των νεαρών δέντρων.

• Βαθμολογούνται τελικά μόνο οι Ορεινές περιοχές αλλά ενισχύονται και οι μειονεκτικές περιοχές με 2.500 ευρώ.

• Στόχος του επιχειρηματικού σχεδίου θα είναι η αύξηση τυπικής απόδοσης 10% ίσως και 15 %. Αναμένονται πιθανώς 4-5 ποσοτικά/ποιοτικά κριτήρια.

• Λαμβάνονται υπόψη αθροιστικά, στη μοριοδότηση, οι περίοδοι ανεργίας των δικαιούχων εντός 18μηνου πριν την υποβολή της αίτησης.

• Εγγεγραμμένος στον ΟΓΑ άνω 12μηνου από την υποβολή της αίτησης είναι μη επιλέξιμος.

Αναμένεται εγκύκλιος για υπογραφή τις προσεχείς μέρες με λεπτομέρειες για τα προαναφερόμενα για πρόγραμμα των Νέων Αγροτών καθώς και για το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ).


Βρείτε εδώ την Προδημοσίευση του μέτρου των Νέων Αγροτών.pdf
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

24-05-2016 19:33κωστας κυνηγακης

ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία