Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Αγροτικά επενδυτικά δάνεια βάσει συμφωνίας Eurobank και EIF

Θέµα ηµερών είναι η υπογραφή συµφωνίας της Eurobank µε τo EIF(European Investment Fund), βάσει της οποίας η εγχώρια τράπεζα θα διαθέσει στην αγορά περί τα 200 εκατ. ευρώ για τη χρηµατοδότηση επενδύσεων που σχετίζονται µε τα Σχέδια Βελτίωσης και το πρόγραµµα Εµπορία - Μεταποίηση.

2-Eurobank

2779
11

Αποκλειστικές πληροφορίες της Agrenda αναφέρουν ότι η Eurobank όχι µόνο δεν θα µείνει έξω από το χορό της χρηµατοδότησης του αγροτικού τοµέα αλλά θα επιδιώξει σ’ αυτή τη φάση να βγει δυναµικά στην αγορά προσφέροντας καλά επεξεργασµένες χρηµατοδοτικές λύσεις σε αγρότες και επενδυτές του τοµέα της αγροδιατροφής που έχουν στη διάθεσή τους σχετικές εγκρίσεις από το λεγόµενο ΠΑΑ.     

Εν τω µεταξύ, στην τελική ευθεία έχει µπει και η σύσταση για το Ταµείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, µε την Τράπεζα Πειραιώς να έχει καταθέσει πρώτη το σχετικό φάκελο για συνεργασία.  Πρόκειται για Ταµείο που θα διαχειρίζεται το Ευρωπαϊκό Ταµείο Επενδύσεων το οποίο σε πρώτη φάση θα λάβει 20 εκατ. ευρώ κεφάλαια (από τα 80 εκατ. σύνολο) του ΠΑΑ, µε στόχο να διαµορφωθεί ένα πρώτο αγροτικό χαρτοφυλάκιο δανείων 100 εκατ. ευρώ. Η σχετική προκήρυξη έληξε στις 14 Φεβρουαρίου.   Σ’ αυτό το πλαίσιο, αγρότες και επιχειρήσεις µεταποίησης θα είναι σε θέση να εξασφαλίσουν επενδυτικό κεφάλαιο και κεφάλαιο κίνησης ως µέρος του επενδυτικού τους σχεδίου µέχρι 200.000 ευρώ ή έως το 30% του συνολικού ποσού της επένδυσής τους. Τα δάνεια θα κυµαίνονται µεταξύ 10.000 ευρώ και 5 εκατ. ευρώ µε την εγγύηση του Ταµείου  να φθάνει το 80%. Προτεραιότητα θα έχουν οι Νέοι Αγρότες.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου.
Σχόλια (11)
Προσθήκη σχολίου

25-04-2020 22:42Ηλίας πουρλιωτης

Λες μαλακίες οι

Απάντηση

09-04-2020 21:09WINAU AOANRH

Παιδιά προσοχή είναι απατεώνες...

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία