Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Θέμα εκπαίδευσης αγροτών και τεχνικών θέτει ο ΣΕΑΜ

Η δυνατότητα εκχώρησης σε τρίτους της επιδότησης που προβλέπεται από τα Σχέδια Βελτίωσης, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η υλοποίηση των επενδυτικών φακέλων από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, απασχόλησε για μια ακόμη φορά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιουνίου.

ΣΕΑΜ_-_ΒΟΡΙΔΗΣ2

Γιάννης Πανάγος

1485
1

Στην ίδια σύσκεψη εξετάστηκε η δυνατότητα καλύτερης λειτουργίας του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, έτσι ώστε να προχωρά η διαδικασία προκαταβολής ή και εξόφλησης των δικαιούχων, όταν όλα βαίνουν καλώς.

Νωρίτερα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΑΜ συναντήθηκαν με την ηγεσία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ εξετάζοντας λύσεις για την καλύτερη εκπαίδευση τόσο των χειριστών – αγροτών όσο και των τεχνικών που σχετίζονται με την τεχνική υποστήριξη των τρακτέρ και μηχανημάτων νέας τεχνολογίας, έτσι ώστε να είναι εφικτή τόσο η αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων που προσφέρουν αυτά τα μηχανήματα όσο και η καλύτερη τεχνική υποστήριξη αυτών.

Αναλυτικά το θέμα έχει ως εξής:

Σημαντικές συναντήσεις είχε το Προεδρείο του ΣΕΑΜ τη Δευτέρα 15 Ιουνίου. Αρχικά με την Διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και στη συνέχεια με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη.

Α) ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Κατά την πρώτη συνάντηση γνωριμίας, στην οποία συμμετείχαν από πλευράς ΣΕΑΜ ο Πρόεδρος κ. Σ. Μπαλουκτσής, ο Αντιπρόεδρος κ. Ι .Χίγκας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Π. Κατσαρός και η Διευθύντρια κα Κ. Σκαρλάτου και από πλευράς ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ο Πρόεδρος κ. Σέρκος Χαρουτουνιάν και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Χατζηνικολάου, συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και ΣΕΑΜ, στον τομέα της εκπαίδευσης, στα πεδία που άπτονται της γεωργικής εκμηχάνισης. Οι κ.κ. Χαρουτουνιάν και Χατζηνικολάου εξέφρασαν την διάθεσή τους να αναβαθμίσουν ουσιαστικά τον ρόλο και την συμβολή του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στην εκπαίδευση και την έρευνα και επέδειξαν ένθερμο ενδιαφέρον για αυτή τη συνεργασία.

Ως γνωστόν ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ έχει υπό την εποπτεία του πολλές εξειδικευμένες σχολές σε τομείς γεωργικού και κτηνοτροφικού ενδιαφέροντος. Μία από αυτές, η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή Λάρισας, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει «φτωχή» δραστηριότητα, μπορεί να αποτελέσει τον πόλο για τους νέους και τις νέες που θέλουν να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και ικανότητες στον χειρισμό και τεχνική υποστήριξη των γεωργικών μηχανημάτων. Ο ΣΕΑΜ εξέφρασε την διάθεσή του να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή, μια και η εξειδικευμένη κατάρτιση στα γεωργικά μηχανήματα είναι κάτι που λείπει και αποτελεί πάγιο αίτημα, αλλά και πρόταση του συνδέσμου προς την Πολιτεία.

Η συνεργασία, εκτός από την θεωρητική κατάρτιση μπορεί να συμπεριλάβει και πρακτική άσκηση, μέσα από διαφόρων μορφών εκδηλώσεις (υπαίθριες εκθέσεις, παρουσιάσεις και επιδείξεις μηχανημάτων, διάφορα events) που μπορούν να οργανωθούν από τον ΣΕΑΜ στις εγκαταστάσεις και τα κτήματα που διαθέτει ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε όλη την Ελλάδα.

Σύντομα θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση για να παρθούν αποφάσεις επί συγκεκριμένων προτάσεων που θα τεθούν και από τις δύο πλευρές.

Β) ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του Προεδρείου με τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη, μετά από σχετικό αίτημα που είχε υποβάλλει ο ΣΕΑΜ.


Ο κ. Βορίδης, επέδειξε ένα ειλικρινές ενδιαφέρον για τα θέματα του ΣΕΑΜ και διάθεση να βοηθήσει στην προώθησή τους. Πιο συγκεκριμένα:

- Πληρωμές επιδοτήσεων Σχεδίων Βελτίωσης: Το Προεδρείο κατέδειξε το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τόσο οι προμηθεύτριες εταιρίες όσο και οι επενδυτές, που θέτει σε κίνδυνο την ομαλή υλοποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης και ζήτησε την συντομότερη δυνατή έναρξη υποβολής αιτημάτων πληρωμής. Σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα κ. Μπαγινέτα (απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους στην Θεσσαλονίκη) ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε ότι το θέμα ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί από την Διαχειριστική Αρχή αλλά «σκαλώνει» στο ΠΣΚΕ που είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης. Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να ασκηθούν οι κατάλληλες πιέσεις προς το ΥΠ.ΑΝ για να δοθεί προτεραιότητα στο ΠΑΑ ούτως ώστε πριν τα τέλη Ιουλίου να είναι εφικτή η υποβολή των αιτημάτων πληρωμής από τους δικαιούχους.

- Εκχώρηση επιδότησης σε τρίτους: Ζωτικής σημασίας θέμα, για το οποίο επίσης έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον ο κ. Βορίδης, επικοινωνώντας τηλεφωνικά τόσο με τον ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και εκ νέου με τον κ. Μπαγινέτα. Προέκυψε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει πρόβλημα, ενώ η διαχειριστική αρχή εξετάζει το θέμα (που σημειωτέων είναι ήδη νομοθετημένο στην ΥΑ 2639/27-3-2018) από Νομικής Πλευράς, μιας και τέθηκε θέμα απαγόρευσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει σύντομα.

- Τροποποίηση φορολογίας εσόδων από πώληση μεταχειρισμένων μηχανημάτων: Το θέμα είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών και ως γνωστόν τέθηκε προ ημερών επίσημα από τον ΣΕΑΜ στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Βεσυρόπουλο. Ο κ. Βορίδης, ενώπιον του Προεδρείου του ΣΕΑΜ, τηλεφώνησε στον κ. Βεσυρόπουλο προς τον οποίο εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του ΥΠΑΑΤ στο αίτημα που έχουμε υποβάλλει.

- Μητρώο Γεωργικών Ελκυστήρων: Ο κ. Βορίδης θεώρησε απόλυτα αναγκαία αλλά και εφικτή την δημιουργία ενός μητρώου γεωργικών ελκυστήρων, με την αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων που συνεχώς επεκτείνεται. Δεσμεύτηκε να ασχοληθεί με το θέμα άμεσα.

- Κατάρτιση και πιστοποίηση τεχνιτών και χειριστών γεωργικών μηχανημάτων: Ο κ. Βορίδης έδειξε ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για αυτούς τους δύο τομείς και δεσμεύτηκε να στηρίξει την προσπάθεια που ξεκινάει ο ΣΕΑΜ, αρχής γενομένης με την ουσιαστική αξιοποίηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

- Διαβούλευση για το επόμενο ΠΑΑ: Το Προεδρείο ζήτησε από τον κ. Βορίδη, ο ΣΕΑΜ να συμμετέχει στην ομάδα διαβούλευσης του επόμενου ΠΑΑ, ώστε να αποφευχθούν τα λάθη και οι καθυστερήσεις στα Σχέδια Βελτίωσης και να γίνει ο δομικός μετασχηματισμός τους, ούτως ώστε να γίνουν πιο ευέλικτα, αποτελεσματικά και αξιόπιστα, όσον αφορά την υλοποίησή τους. Ο κ. Βορίδης έκρινε λογικό το αίτημα του ΣΕΑΜ και συμφώνησε να το υλοποιήσει.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

05-07-2020 01:41Susan Benson

Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial Group. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (προσωπικό δάνειο, επιχειρηματικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο και πολλά άλλα). Δίνουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια, εξασφαλισμένα και ακάλυπά δάνεια με προσιτό επιτόκιο 3% ετησίως. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία μας, μπορείτε απλώς να μας γράψετε μέσω email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή να μας στείλετε μήνυμα απευθείας στο WhatsApp ή το Telegram μέσω: +447903159998 και να λάβετε απάντηση σε μια στιγμή. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους χρηματοοικονομικούς σας στόχους, επειδή η χρηματοοικονομική σας σταθερότητα είναι ο απώτερος στόχος μας. Με ό, τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόωρες οικονομικές προκλήσεις, μερικοί από αυτούς δυσκολεύονται να πάρουν δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για κάποιους λόγους. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με μια λύση στις οικονομικές σας προκλήσεις, απλώς γράψτε στην εταιρεία μου και θα σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο. Βοηθήσαμε πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν υποβάλλετε αίτηση μαζί μας, υποβάλλετε αίτηση σε μια αξιόπιστη εταιρεία που ενδιαφέρεται για τις οικονομικές σας ανάγκες, ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η οικονομική σας σταθερότητα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω: Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) Ή WhatsApp: +447903159998 Μπορείτε να μας γράψετε ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε. 2020 © ️Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία