BACK TO
TOP
Special Reports

Στο κυνήγι πέτυχε ένα λεμονοδάσος

Όντας κυνηγός, ο Γιώργος Τριανταφύλλου γνώριζε καλά τα δάση και τις περιοχές στη Βόρεια Πελοπόννησο, αφού κινούταν εκεί γύρω από το Ξυλόκαστρο αρκετά και έτσι, μόλις εμφανίστηκε η ευκαιρία, αγόρασε ένα κτήμα 24 στρεμμάτων το οποίο γέμισε με λεμονιές, μερικές πορτοκαλιές, περγαμοντιές και φυσικά ελαιόδεντρα περιφερειακά.

JOM_3821final_-_Αντιγραφη_-_Αντιγραφη

Πέτρος Γκόγκος

102
0

Ο κ. Τριανταφύλλου γνώριζε από επιχειρήσεις, αφού παράλληλα με την εταιρεία Μυλανθός, δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας χρόνια τώρα, όμως η προσέγγιση που επιχειρεί εδώ είναι περισσότερο «χομπίστικη» όπως αναφέρει στην Agrenda. Τα πρώτα δειλά βήματα της νεοσύστατης επιχείρησης έγιναν το 2010 αλλά τα ουσιαστικά της βήματα ξεκίνησαν μετά την ολοκλήρωση του εξοπλισμού της, το 2015.

«O Μυλανθός είναι μια σύγχρονη μονάδα που παράγει παραδοσιακά γλυκά - μαρμελάδες, χυμούς λεμονιού και εσπεριδοειδών και πετιμέζι, χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά υλικά καλλιεργούμενα μέσα στο ίδιο αγρόκτημα όπου λειτουργεί το εργαστήριο και εφαρμόζοντας τεχνικές χάρις στις οποίες τα  διατροφικά στοιχεία, τα αρώματα  και οι γεύσεις φτάνουν αναλλοίωτες στον τελικό καταναλωτή» εξηγεί ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως ακριβώς επειδή η κύρια απασχόλησή του είναι άλλη, αυτό αφήνει τα περιθώρια «επιδίωξης μιας ποιότητας σε αρκετά υψηλά επίπεδα».

Η εταιρεία, παρουσιάζει θετικά νούμερα και κέρδη, ενώ σε αυτήν εργάζονται τέσσερα άτομα

Η επιχείρηση διαθέτει τέσσερις σειρές προϊόντων, γλυκά του κουταλιού από φρούτα που παράγονται στο κτήμα, μαρμελάδες με εσπεριδοειδή, συμπυκνωμένο σιρόπι σταφυλιών (το γνωστό πετιμέζι), με σταφύλια που καλλιεργούνται σε ένα κτήμα λίγο παρακάτω από το βασικό της εκμετάλλευσης, καθώς και συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού.

Η παραγωγή του αγροκτήματος φτάνει ετησίως περίπου τους 120 τόνους λεμονιού και τους 10 τόνους πορτοκαλιών. Ως εκ τούτου, το 70% του τζίρου τη εταιρείας προκύπτει από την μεταποίηση των λεμονιών σε σπιτική λεμονάδα.

«Όλα μας τα προϊόντα παράγονται με την μέγιστη δυνατή φροντίδα και προσοχή. Ιδιαίτερη φροντίδα δίνουμε στην επαναληψιμότητα και σταθερότητα των χαρακτηριστικών ενός προϊόντος από παρτίδα σε παρτίδα. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό διότι παρότι είμαστε μία σχετικά μικρή βιοτεχνία, συντηρούμε μέσα στο χώρο μας εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου το οποίο παρακολουθεί αδιάλειπτα συγκεκριμένες κρίσιμες παραμέτρους της εκάστοτε παραγωγής. Σαν να λέμε δηλαδή ότι έχουμε λάβει πλώρη για πολύ υψηλότερους στόχους και για μεγιστοποίηση των δραστηριοτήτων μας» αναφέρει.

Το πιο απομακρυσμένο δέντρο απέχει ούτε ένα χιλιόμετρο από το εργαστήρι

Η ιδέα των  συνταγών προέκυψε από μια οικογενειακή παράδοση. «Η πεθερά μου είναι μαγείρισσα. Γνωρίζει πολλά πράγματα γύρω από την γαστρονομία, και εμείς βρήκαμε τρόπο αυτά που ξέρει να τα δώσουμε και στον κόσμο» είπε. Έτσι, «χρησιμοποιώντας τις συνταγές της κυρίας Ευαγγελίας, μπορέσαμε να δώσουμε πρόσθετη αξία στην πρώτη ύλη που παράγουμε» συμπλήρωσε ο κ. Τριανταφύλλου.


Η γεωγραφική θέση της εκμετάλλευσης είναι ιδανική συνεχίζει στην τηλεφωνική επικοινωνία ο ίδιος, αφού το μικροκλίμα της περιοχής επιτρέπει την αποφυγή του παγώματος των δέντρων του κτήματος, στου οποίου τα όρια περνάει ένα μικρό ποτάμι. 

Συνολικά στην επιχειρηματική προσπάθεια αυτή, έχουν επενδυθεί περί τα 750.000 ευρώ

«Οι στόχοι για το μέλλον είναι να αυξήσουμε την παραγωγή και να βελτιώσουμε την διαδικασία παραγωγής, χρησιμοποιώντας κυρίως αυτόματα μηχανήματα» είπε, εξηγώντας πως τώρα αρκετές δουλειές γίνονται με το χέρι. Τα πλάνα αυτά αφορούν τα επόμενα δυο χρόνια. «Μακάρι να μπορούσα να σας πω και για περισσότερα» αστειεύεται ο κ. Τριανταφύλλου που όμως ξεκαθαρίζει πως όλα αυτά, τα οποία απαιτούν νέε επενδύσεις, θα γίνουν χρησιμοποιώντας ίδια κεφάλαια. Αφού η συζήτηση έφτασε στα κεφάλαια, ας αναφερθεί πως μέχρι τώρα ο επιχειρηματίας υπολογίζει πως έχει επενδύσει κοντά στα 750.000 ευρώ, ενώ η αρχική επένδυση ήταν κοντά στα 250.000 ευρώ.

Ινφο

Μυλανθός

Γεληνιάτικα Θέση Μύλος

Ξυλόκαστρο, Κόρινθος

20400, GRC

 +30 2743772836 (Τηλέφωνο)

 +30 2743772836 (FAX)

  info@mylanthos.com.gr

 www.mylanthos.com.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία