BACK TO
TOP
Special Reports

Η διπλή επιβράβευση με την χρήση σπεσιαλιτέ θρέψης για έναν αγρότη στα Γρεβενά

Έναν αναπάντεχο εορταστικό «µποναµά» συνολικής αξίας 10.000 ευρώ, που θα τον βοηθήσει να ξεκινήσει µε το… δεξί τη νέα χρονιά, επιφύλαξε η τύχη στον παραγωγό, Θοδωρή ∆εληζήση, από τον Έξαρχο Γρεβενών.

26-31b

Λεωνίδας Λιάμης

166
4

Ο 35χρονος αγρότης λίγα 24ωρα πριν µας αποχαιρετίσει το 2020, έµαθε ότι κέρδισε το µεγάλο βραβείο στον πανελλαδικό διαγωνισµό της TimacAgro | ΛΥ∆Α, η οποία κλήρωνε το έπαθλο και θα έχει την ευκαιρία να ενισχυθεί µε σπεσιαλιτέ προϊόντα λίπανσης της εταιρείας για τις καλλιέργειές του, όσο και µε ρευστό, για την κάλυψη άλλων αναγκών του. Η τελετή παράδοσης του γιγαντιαίου… τσεκ στο νικητή οργανώθηκε την Τετάρτη 30 ∆εκεµβρίου, στις εγκαταστάσεις του καταστήµατος εφοδίων «Χρυσοβερίδη», στο Καπνοχώρι Κοζάνης και ο Θοδωρής ∆εληζήσης δεν µπορούσε να κρύψει τη χαρά του για την απροσδόκητη εξέλιξη.

«∆εν ξέρω τί να πω. ∆εν το περίµενα πως θα είµαι ο τυχερός, ιδιαίτερα που είναι πρώτη φόρα, που χρησιµοποιώ τα συγκεκριµένα λιπάσµατα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για το δώρο αυτό και την εταιρεία, αλλά και το κατάστηµα του Κυριάκου Χρυσοβερίδη µε το οποίο συνεργάζοµαι. Από καρδιάς ευχαριστώ. Ήταν πράγµατι ένας χριστουγεννιάτικος µποναµάς. Η τύχη δουλεύει καµιά φορά δεν ξέρω πώς να το ερµηνεύσω», δήλωσε στην Agrenda ο τυχερός παραγωγός, ο οποίος παραδέχθηκε πως ξεκινά µε τους καλύτερους οιωνούς η συνεργασία του µε τη TimacAgro | ΛΥ∆Α

Στη συνοµιλία που είχαµε µας ανέφερε πως καλλιεργεί συνολικά περί τα 2.500 στρέµµατα, από τα οποία σχεδόν 1.500 στρέµµατα αφορούν σε σιτηρά, περίπου 200 στρέµµατα ψυχανθή (µπιζέλια, βίκο, ρεβίθια, φακές) και τα υπόλοιπα κυρίως µηδική, αλλά κι ενεργειακά φυτά όπως ηλίανθο και ελαιοκράµβη.

 

Εφαρµογή Eurocereal 10-24-0

«Με παρότρυνε ο Κυριάκος Χρυσοβερίδης να δοκιµάσω τα προϊόντα της TimacAgro | ΛΥ∆Α και αποφάσισα να εµπιστευτώ την κρίση του. Είχα ακούσει, επίσης και από άλλους συναδέλφους πως είναι ευχαριστηµένοι. Έτσι το περασµένο φθινόπωρο χρησιµοποίησα για πρώτη φορά λιπάσµατα της εταιρείας, σε περίπου 300 στρέµµατα και πλέον είµαι σε αναµονή των αποτελεσµάτων στα χώµατά µας, ώστε αν είναι ικανοποιητικά να τα αξιοποιήσω για τη λίπανση στο σύνολο των καλλιεργειών µου», είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε πως το προϊόν που εφαρµόστηκε είναι το προϊόν

Eurocereal 10-24-0, το οποίο χρησιµοποιείται για τη βασική λίπανση.

Ελπίδα του, όπως παραδέχθηκε, είναι να αυξήσει τις αποδόσεις του µε τη χρήση των σπεσιαλιτέ λιπασµάτων της TimacAgro | ΛΥ∆Α. «Αυτή τη στιγµή µέσο όρο στα χωράφια µας οι αποδόσεις κυµαίνονται γύρω στα 300 κιλά το στρέµµα. Ελπίζω ότι µε αυτά τα λιπάσµατα θα καταφέρω να αυξήσω το στήσιµο γύρω στα 50 κιλά το στρέµµα», σηµείωσε ο κ. ∆εληζήσης, ενώ έκανε, επίσης, ιδιαίτερη µνεία και στη στήριξη που έχει από την TimacAgro | ΛΥ∆Α σε θέµατα συµβουλευτικής.

«Είπαµε ότι θα έρθουν κάποιοι γεωπόνοι της εταιρείας να ελέγξουν τα χωράφια και τις καλλιέργειες, προκειµένου να δούµε σε τί κατάσταση είναι. Στο παρελθόν, µε όποιες εταιρείες και αν συνεργάστηκα, δεν είχα ποτέ ανάλογη στήριξη. ∆εν ήρθε ποτέ κανείς να ελέγξει σε τί κατάσταση είναι τα χωράφια µας και τί πρέπει να ρίξουµε µε βάση τη σύνθεση των εδαφών µας, διότι δεν είναι όλα τα εδάφη το ίδιο», είπε ο παραγωγός.

 

Συνεχείς οι επενδύσεις σε υποδοµές και γεωργία ακριβείας

Στα σχεδόν 15 χρόνια που ασχολείται στην οικογενειακή εκµετάλλευση (σ. σ. προέρχεται από αγροτική οικογένεια και συνεργάζεται και µε τον αδελφό του), ο συνοµιλητής µας έχει επενδύσει σηµαντικά κεφάλαια σε µηχανολογικό εξοπλισµό που απαιτείται για τις καλλιέργειές του και το πλάνο είναι να προχωρήσει και σε νέες επενδύσεις.

«∆ιαθέτουµε ήδη 5 τρακτέρ και είµαστε σε αναµονή να παραλάβουµε κι ένα ακόµη καινούριο 265 ίππων, το οποίο έχουµε εντάξει µαζί µε µια νέα αποθήκη σιτηρών 700 τ.µ., έναν λιπασµατοδιανοµέα τελευταίας γενιάς µε GPS για να κάνω γεωργία ακριβείας και ένα άροτρο για τον καινούριο γεωργικό ελκυστήρα, σε Σχέδιο Βελτίωσης προϋπολογισµού 315.000 ευρώ, που έχει ήδη εγκριθεί», διευκρίνισε ο κ. ∆εληζήσης και τόνισε πως έχει αναπτύξει από το 2013 και ένα φωτοβολταϊκό πάρκο µε δυναµικότητα 100 κιλοβάτ. Ο συνοµιλητής µας παράλληλα δεν έκρυψε, πως «στην πορεία θα ήθελα να µεγαλώσω κι άλλο την εκµετάλλευσή µου, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί κι από το πώς θα πάνε τα πράγµατα µε τις τιµές των προϊόντων, µε τις επιδοτήσεις, το κόστος παραγωγής και όλες αυτές τις αβεβαιότητες που συνοδεύουν το επάγγελµά µας».

Με εφαρμογή του EUROCEREAL

Από 10 έως 30% αύξηση ανά στρέµµα στα σιτηρά

Αναφορικά µε το Eurocereal, που χρησιµοποίησε ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας για τη ∆υτική και Κεντρική Μακεδονία, ∆ηµήτρης Γκαλαΐτσης, σηµείωσε πως έχει δύο χρόνια που έχει έρθει στην Ελλάδα και ήδη έχει γίνει µεγάλη διασπορά µε πολύ καλές αποδόσεις και αποτελέσµατα όπου χρησιµοποιήθηκε. «Έδειξε ότι µπορούµε να έχουµε αύξηση κιλών και βελτίωση του ποσοστού των πρωτεϊνών στο σκληρό στάρι», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «σε χωράφια µε καλλιέργειες σιτηρών που ήταν στα 12-12,5% η πρωτεΐνη, είδαµε ότι πήγε στο 14,5% που είναι πολύ σηµαντικό για τους παραγωγούς, ενώ στις στρεµµατικές αποδόσεις παρατηρήσαµε αύξηση από 10 έως και 30% κιλά στο στρέµµα. Έχουµε σπεσιαλιτέ προϊόντα, ποντάρουµε πολύ στην ποιότητα και αυτό που θέλουµε, είναι να δείξουµε στους παραγωγούς πώς µπορούν να κερδίσουν επενδύοντας σε µια καλή τροφή για το χωράφι τους». Αξίζει να σηµειωθεί εδώ πως το Eurocereal διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα κοινά λιπάσµατα τύπου NP ή NPK. Ενσωµατώνοντας την τεχνολογία MPPA DUO φέρνει στη µεγάλη καλλιέργεια την καινοτοµία της εξειδικευµένης θρέψης, αποτέλεσµα πολύχρονης έρευνας και ανάπτυξης, µε σκοπό τη βελτιστοποίηση της παραγωγής και τη µεγιστοποίηση του εισοδήµατος των παραγωγών.

Ως προς τα σχέδια της TimacAgro | ΛΥ∆Α, ο κ. Γκαλαΐτσης επισήµανε πως το βάρος θα πέσει ακόµη περισσότερο στην ανάπτυξη και την προώθηση των προϊόντων της σε όσο το δυνατό περισσότερα σηµεία της περιφέρειας γίνεται. «Ήδη έχουµε µεγάλες και καλές συνεργασίες, όπως αυτή µε τον Κυριάκο Χρυσοβερίδη, αλλά και άλλες αξιοσηµείωτες στην περιοχή και διαρκώς εισερχόµαστε και σε άλλα σηµεία. Επίσης αναπτύσσουµε και τη γκάµα των προϊόντων µας. Έχουν έρθει και καινούρια προϊόντα και είναι δροµολογηµένα να έρθουν και άλλα», είπε χαρακτηριστικά.

Με γεωπόνους ανά νομό και πλήρη τεχνική υποστήριξη

Στην εµπορική παρουσία της TimacAgro | ΛΥ∆Α που «χτίζεται και αναπτύσσεται διαρκώς, στην ευρύτερη περιοχή», εστίασε ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας για τη ∆υτική και Κεντρική Μακεδονία, ∆ηµήτρης Γκαλαΐτσης.

«Ιδιαίτερα από πέρυσι και µετά τις διοικητικές αλλαγές που έχουν γίνει στην εταιρεία, µας διακρίνει µια εξωστρέφεια και αυτό επιβεβαιώνεται και από την παρουσία µας εδώ σήµερα µε τον παραγωγό και φίλο µας Θοδωρή, ο οποίος κέρδισε και αυτό το µεγάλο έπαθλο», επισήµανε.

Ορµώµενος κι από την αναφορά του κ. ∆εληζήση για τη συµβουλευτική στήριξη που θα λάβει από την TimacAgro | ΛΥ∆Α, ο κ. Γκαλαΐτσης υπογράµµισε πως «παρέχουµε ως εταιρεία γεωπόνους ανά νοµό. Είναι µια υπηρεσία µας µε στελέχη τα οποία πάνε και βλέπουν και ενηµερώνουν τους αγρότες ανάλογα µε τις καλλιέργειες που έχουν προκειµένου να έχουν καλύτερα αποτελέσµατα.

Αυτή η παροχή, αποτελεί µια εξατοµικευµένη υπηρεσία συµβουλευτικής είναι ένα από τα στοιχεία που µας διαφοροποιούν από τον ανταγωνισµό στην αγορά».

∆υναµική είσοδος και σε άλλες καλλιέργειες

Το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας τόσο µε τον παραγωγό Θοδωρή ∆εληζήση, όσο και µε την TimacAgro | ΛΥ∆Α, µνηµόνευσε από την πλευρά του ο Κυριάκος Χρυσοβερίδης, της οµώνυµης εταιρείας εµπορίας εφοδίων, την οποία ίδρυσε ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Χρυσοβερίδης το 1976 κι εξακολουθεί να εποπτεύει εκ του µακρόθεν ακόµη και σήµερα.

«Είµαστε, καταρχάς, πάρα πολύ τυχεροί που έτυχε στον αγαπητό µας συνεργάτη το Θοδωρή, το έπαθλο της  TimacAgro | ΛΥ∆Α. Ο Θοδωρής είναι ένα πολύ καλό παιδί και µεγάλος παραγωγός. Ακούει τις συµβουλές των ειδικών γεωπόνων και κυρίως βρίσκεται πάντα µπροστά στις εξελίξεις και θέλει να ενηµερώνεται και να προοδεύει», τόνισε αρχικά ο κ. Χρυσοβερίδης για να προσθέσει πως «η  TimacAgro | ΛΥ∆Α, επίσης, είναι µια εξαιρετική εταιρεία, πολύ µπροστά στην τεχνολογία της.  Τα παιδιά που δουλεύουν στην εταιρεία είναι πολύ συνεργάσιµοι. Υπάρχει πάντα τεχνική υποστήριξη στα θέλω µας και έχουµε γενικά πολύ καλή συνεργασία, την οποία σκεφτόµαστε να την αναπτύξουµε κι άλλο και να µπούµε ακόµη πιο δυναµικά και σε άλλες καλλιέργειες, πέραν των σιτηρών, που έχουµε στην περιοχή µας, όπως το καλαµπόκι και οι πατάτες, αλλά και σε ανοιξιάτικες παραγωγές όπως ο ηλίανθος, γιατί η τεχνολογία και το λίπασµά της είναι εξαιρετικό».

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

13-01-2021 14:46ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΑΚΟΣ

Μπράβο ξάδερφε το αξίζεις, καλή συνέχεια!!

Απάντηση

13-01-2021 14:43ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΑΚΟΣ

Μπράβο ξάδερφε το αξίζεις, καλή συνέχεια!!

Απάντηση

12-01-2021 22:18Βασίλης Αποστόλου

Το αξίζει, ο Θοδωρής πολύ εργατικός, καινοτόμος, αγαπά με πάθος τη δουλειά του. Αδικείται με την ποιότητα των χωραφιών. Η τεχνική στήριξη κρίνεται απαραίτητη. Καλή συνέχεια.

Απάντηση

12-01-2021 19:44Χρήστος

Ουδέν σχόλιο

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία