Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επιχειρηματικά Projects

Πως φτιάχνεται ένα πλήρες τυροκομείο με 70.000 ευρώ

Για τις δυνατότητες οικογενειακής τυροκόμησης κυρίως παραδοσιακών τυριών για την τοπική αγορά μίλησε ο Δημήτριος Ρουκάς, συνεργάτης του ΟΓΕΕΚΑ-Δήμητρα, στο πλαίσιο της συζήτησης «Τυροκόμηση για μικρούς κτηνοτρόφους», που έγινε στον Ελαιώνα Σερρών.

Πως φτιάχνεται ένα πλήρες τυροκομείο με 70.000 ευρώ

15
0
Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι διατηρώντας τις ανάγκες κίνησης κάτω από τα 22KW και τις ανάγκες θερμικού φορτίου μέχρι 50 μονάδες, μπορεί να δημιουργηθεί ένα πλήρες τυροκομείο για την επεξεργασία 350-1500 λίτρων γάλακτος με ενδεικτική δαπάνη 50-70.000 ευρώ (ένας πιο υποψιασμένος μπόρεσε να το κάνει με 37.000 ευρώ), για την επεξεργασία της δικιάς του αποκλειστικά παραγωγής, με δυνατότητα διάθεσής της από το τυροκομείο, και, αν ψηφισθεί το νομοσχέδιο, από την Αγροτική Αγορά ή (αν δεν υπάρχει τέτοια) από την Λαϊκή Αγορά.
Μια τεχνική ευελιξίας μπορεί να είναι ο διαχωρισμός της τυροκόμησης από τον ψυκτικό χώρο. Μια επένδυση, είπε ο κ. Ρουκάς, αξίζει να γίνει, αν (ακολουθώντας εμπειρικό ορισμό) το συνολικό της κόστος δεν ξεπερνά το ποσόν της αξίας της διπλάσιας ετήσιας παραγωγικής της δυνατότητος. Και η βραδιά γέμισε από καινοτόμες προσεγγίσεις επίλυσης προβλημάτων και αισιοδοξία.
Στην συμβολή του συνεργατισμού στην αντιμετώπιση κρίσεων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο τεχνικός σύμβουλος της ΠΕΝΑ, Δημήτρης Μιχαηλίδης. Παράλληλα, μίλησε για τη μοναδική δυνατότητα παρέμβασης των πολιτών, μέσω των Ευρωβουλευτών στην διαμόρφωση της ΚΑΠ, αλλά και στην προσπάθεια της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ να συνθέσει την πρόταση Ύπαιθρος 2020
Τον φιλόξενο ανακαινισμένο χώρο πολιτισμού του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελαιώνα, πρώην ελαιοτριβείου, γέμισαν την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου συνεταιριστές, γεωπόνοι, αγρότες από τις γύρω περιοχές και τοπικοί φορείς
Δημήτρης Μιχαηλίδης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου

14-05-2016 13:46Χρηστος

Παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μου,ενδιαφερόμαστε για την κατασκευή ενός τυροκομείου στην περιοχή της Κοζανης

Απάντηση

20-05-2015 13:45Δίκτυο Συμβούλων Μηχανικών

Η κατασκευή τυροκομείων απαιτεί μια σειρά εξειδικευμένων μελετών και εργασιών ώστε το τυροκομείο να αδειοδοτηθεί αλλά και να λειτουργεί με επιτυχία.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία