BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Ευλόγησον και σώσον ημάς

Προσχηµατική χαρακτηρίζουν οι κτηνοτρόφοι τη διαβούλευση σχετικά µε τη νέα οριοθέτηση περιοχών µε φυσικούς περιορισµούς (εκτός των ορεινών), που µάλιστα πρέπει να ολοκληρωθεί µέσα σε ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο σχεδόν 15 ηµερών µόνο.

zaria

13
0

 Άσε που, σύµφωνα µε τους Θεσσαλούς, εκτός από 20 τοπικές κοινότητες στην Μαγνησία που είναι εντός των περιοχών όλη η υπόλοιπη Θεσσαλία είναι εκτός και πάρα πολλοί κτηνοτρόφοι που τους έχει δώσει το υπουργείο µε την τεχνική λύση επιλέξιµο βοσκότοπο στις πρώην ηµιορεινές περιοχές και έπαιρναν εξισωτική τώρα δεν θα πάρουν τίποτα…

Τον Φεβρουάριο του 2019 θα καταβληθούν οι αποζηµιώσεις των παραγωγών ντοµάτας στην Ηλεία φαίνεται να διαµηνύει ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ. Οι ίδιοι όµως φωνάζουν ότι αν δεν αποζηµιωθούν εγκαίρως για τις καταστροφές που υπέστησαν από τις καλοκαιρινές πληµµύρες, δεν θα µπουν στα χωράφια να καλλιεργήσουν για το 2019 κι αυτό συνεπάγεται µεγάλο πλήγµα για το προϊόν, αλλά και την οικονοµία του νοµού! Μάλιστα, δεν διστάζουν -όπως αναγγέλλουν- να επαναλάβουν τον ξεσηκωµό του 2001 µε επίκεντρο το Λατίφι!

Ούτε συζήτηση για αποζηµιώσεις για ακαρπία του 2013 που προκάλεσε τεράστια καταστροφή στην ελαιοπαραγωγή Ηλείας, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, επιβεβαιώνοντας δυστυχώς την υποψία των πληγέντων παραγωγών. Σου λέει, η ΕΕ θεώρησε υψηλά τα ποσά που δικαιούνται οι αγρότες για την ακαρπία εκείνης της περιόδου κι αποφάσισε να µην τα καταβάλλει! Όσοι δε από τους αρµόδιους που είχαν µάλιστα προ διετίας ενηµερωθεί γνώριζαν, αφενός το έκαναν γαργάρα και αφετέρου άφηναν να διαρρεύσει ότι τα χρήµατα δεν δίνονταν λόγω τεχνικού κωλύµατος στο υπουργείο Οικονοµικών!

∆εν ξέρουν τι να γίνουν οι εκκοκκιστές µε το βαµβάκι φέτος να βλέπει το 60άρι από νωρίς κιόλας κι αυτοί εννοείται να κρατούν κλειστά χαρτιά όσο τους παίρνει! Μάλιστα, έσπευσαν να θέσουν ζητήµατα ποιότητας, που «ακουµπούν» στην τιµή…  Τα γνωστά! Η ανακοίνωση λέει «η Πανελλήνια Ένωση Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάµβακος προτρέπει τους παραγωγούς να µην παραδίδουν στα εκκοκκιστήρια σύσπορο µε ποσοστό υγρασίας άνω του επιτρεπτού (15%) καθώς υποβαθµίζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, αυξάνει τα ποσοστά ξένων υλών και µειώνει την τιµή αγοράς».

Επίσηµα, από τη θέση του υπουργού πήγε πριν λίγες µέρες ο Αραχωβίτης στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας για να συζητήσουν θέµατα που άπτονται των αρµοδιοτήτων του υπουργείου του. Για λεπτοµέρειες ούτε κουβέντα! Άσε που ο υπουργός τον έχει συνηθίσει σε συναντήσεις τον Ιερώνυµο, µε την ιδιότητα του µέλους της ∆ιακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας. Πάντως, κάτι θα ξέχασε ο Σταύρος, γιατί 3 µέρες µετά τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφτηκε και η υφυπουργός Ολυµπία, για να τονίσει ότι «είναι πολύ σηµαντικό να υπάρχει συνεργασία και καλή σχέση µε την Εκκλησία»! Αµήν!   

Ο ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία