BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Πίσω στην τεχνολογία ο ΕΛΓΑ

Χωρίς χαρτογραφικό υπόβαθρο είναι ο ΕΛΓΑ. Εν έτη 2018 και ενώ υποτίθεται ότι η τεχνολογία έχει µπει στη ζωή µας, το κράτος και συγκεκριµένα ο οργανισµός αγροτικών ασφαλίσεων επιµένει παραδοσιακά.

zaria

6
0

Πέραν από τα αστεία, αγρότες από τα Μέγαρα που πρόσφατα πήγαν να τσεκάρουν κάποια πράγµατα για τις δηλώσεις ζηµιάς στο τοπικό παράστηµα του ΕΛΓΑ και ζήτησαν να δουν τα χωράφια τους στο χάρτη, η απάντηση που έλαβαν τους άφησε άφωνους. Ούτε χάρτες υπάρχουν, ούτε διασταύρωση µπόρεσαν να κάνουν. Ασφάλιστρα όµως τους ζητούν.

Κάτω από το χαλί κρύβει η κυβέρνηση το θέµα των χρεών των συνεταιρισµών. Ωστόσο, το πρόβληµα παραµένει και το βιώνουν στο πετσί τους πρώην συνεταιριστές, οι οποίοι ανέλαβαν χρέη από τους προηγούµενους. ∆εν µπορούµε να βγάλουµε ούτε φορολογική ενηµερότητα, µας είπε πρώην πρόεδρος Ένωσης από τη Στερεά Ελλάδα, ζητώντας από την Agrenda να επαναφέρει το θέµα στη δηµοσιότητα. Ψάχνουν οι άνθρωποι από κάπου να πιαστούν, ενώ θα έπρεπε να είχε ήδη βρεθεί λύση από το κράτος.

Στη Θεσπρωτία βρέθηκε αυτή την εβδοµάδα η υφυπουργός Ολυµπία Τελιγιορίδου, η οποία όπως φαίνεται έχει αποφασίσει να… έρθει κοντά σε όλο το εύρος της ζωικής παραγωγής. Εκεί ξεναγήθηκε, µαθαίνουµε από σχετικό δελτίο τύπου, στην πρώτη υπό κατασκευή µονάδα γαριδοκαλλιέργειας. Μέχρι εκεί καλά. Μετά πήγε στο Ασπροκκλήσι όπου συνάντησε αγροτικούς και κτηνοτροφικούς φορείς της περιοχής, σε µια ανοιχτή διαδικασία. ∆ηλαδή; Είδε φως και µπήκε;

Καταστροφική, λέει η Νέα ∆ηµοκρατία και συγκεκριµένα ο βουλευτής Έβρου και Επίτιµος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αναστάσιος ∆ηµοσχάκης, η έλλειψη ουσιαστικού σχεδιασµού για την ΕΒΖ που είχε ως αποτέλεσµα την καθυστέρηση έναρξης της φετινής καµπάνιας στο εργοστάσιο Ζάχαρης της Ορεστιάδας. Όπως τα λέει είναι, και δεν µπορεί κανείς παρά να συµφωνήσει. Θα πρέπει όµως να αναγνωρίσει η αξιωµατική αντιπολίτευση και τα δικά της λάθη στην υπόθεση της τευτλοκαλλιέργειας. Το θέµα έχει µακριά ιστορία και το µόνο σίγουρο είναι ότι οι υπεύθυνοι δεν είναι οι αγρότες.

Σαν να καταλάγιασε λίγο το θέµα µε τις εξισωτικές; Έχει να κάνει που διανύουµε εποχή πληρωµών του τσεκ ή όσοι αντιδρούσαν ξέρουν κάτι που δεν ξέρουµε; Μήπως τελικά τα τηλέφωνα στον υπουργό, που ξεκίνησαν από την Πελοπόννησο και την Ήπειρο, συνεχίστηκαν και από τους υπόλοιπους Περιφερειάρχες; Μήπως και αυτοί έλαβαν διαβεβαιώσεις για επαναχάραξη του χάρτη; Μήπως τελικά η Βάθη έφερε το θέµα για να το αποσύρει και να πει ότι «εµείς σας ικανοποιήσαµε»;      

Ο ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία