BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Εκσφενδονίστηκαν ντοσιέ

Αυτή η εβδοµάδα είχε πολλές συναντήσεις αλλά και πολλές φωνές. Η αρχή έγινε στην Αχαρνών, όπου οι περιφερειάρχες βγήκαν εκτός εαυτού.

zaria

0
0

Μάλιστα, το ντοσιέ µε τις σηµειώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριµάνη εκσφενδονίστηκε κάποια στιγµή. Επίσης, ο Περιφερειάρχης της Πελοποννήσου Τατούλης έφυγε και κάπου εκεί στη µέση η υφυπουργός Ολυµπία Τελιγιορίδου να επαναλαµβάνει: «δεν υπάρχει λόγος να ανεβάζουµε τους τόνους». Κι όλα αυτά γιατί; Για το πρόγραµµα της διαχείρισης των νεκρών ζώων που δεν το θέλουν µε τίποτα οι περιφέρειες. 

∆εν µας φτάνουν οι ΤΟΕΒ, δεν µας φτάνουν γενικά όσα µας έχει φορτώσει η Βάθη και δεν µπορούµε να τα χειριστούµε, δεν θέλουµε έναν ακόµα βραχνά, ανέφερε στην Agrenda ένας εκ των συµµετεχόντων στη σύσκεψη µε τις… φωνές και τους ιπτάµενους φακέλους. Επίσης ο ίδιος έθεσε υπ’ όψη µας ότι αν η χώρα δεν συµµορφωθεί µε τις επιταγές της Κοινότητας θα ξεκινήσουν να πέφτουν καµπάνες που µπορεί να φτάνουν και τα 50.000 ευρώ ηµερησίως. Ναι, ναι ... καλά καταλάβατε. Όλα αυτά έχουν να κάνουν µε τη διαχείριση των νεκρών ζώων.

Όµως εκτός εαυτού την εβδοµάδα που πας πέρασε δεν βγήκαν µόνο στην Αχαρνών. Εντάσεις σηµειώθηκαν και στη Μιχαλακοπούλου. Εκεί το θέµα ήταν η ∆ιεπαγγελµατική της Φέτας. Αυτή η ∆ιεπαγγελµατική που από την άνοιξη ακούµε ότι θα στηθεί και έρχονται Χριστούγεννα, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει. Εκεί λοιπόν, σε ξενοδοχείο ακούγαµε τους παραγωγούς και τους µεταποιητές, που θα συµµετέχουν στο όργανο να µετράνε τα κουκιά. Ξεκίνησαν να λένε 50/50. ∆εν τους έβγαινε και τελικά δείχνει να συµφωνούν στα 2/3.

Οι παραπάνω κωδικές ονοµασίες έχουν να κάνουν µε την εκπροσώπηση και το ποσοστό που απαιτείται για τη λήψη των αποφάσεων. Καλά όλα αυτά. Πρέπει να λυθούν, δεν λέµε το αντίθετο. Αλλά σε µια σχεδόν τρίωρη σύσκεψη δεν θα έπρεπε να συζητηθεί και αυτό που καίει τους παραγωγούς; ∆ηλαδή η τιµή στο γάλα; Μια ερώτηση θέτουµε,
δεν περιµένουµε απάντηση φυσικά… 

Όπως απάντηση δεν περιµένουµε πλέον και για το πότε θα καταβληθεί το υπόλοιπο 10% των αποζηµιώσεων του 2017 από τον ΕΛΓΑ. Από τον φορέα γεωργικών ασφαλίσεων καιρό τώρα µας λένε από µήνα σε µήνα. Μάλιστα, επέµεναν ότι η πληρωµή σίγουρα θα γίνει µέσα στο 2018. Έµεινα 22 ηµέρες και ο χρόνος βγαίνει. Πλέον, οι παραγωγοί µάλλον θα πρέπει να περιµένουν µόνο τον Άγιο Βασίλη. Ας ελπίσουµε ότι θα τον βγάλει ο δρόµος κι από τη Μεσογείων.  

Ο ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία