BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Ξεχείλωμα το 14χίλιαρο

Λίγοι φαίνεται να είναι αυτοί που θα µπορέσουν να καταθέσουν φάκελο υποψηφιότητας στο µέτρο 6.4 για το 14αχίλιαρο, λένε οι µελετητές, µε το υπουργείο να ακούγεται ότι µελετά την αλλαγή κριτηρίων προκειµένου να… χωρέσουν περισσότεροι! Πάντως οι πληροφορίες µας λένε ότι στο αγροτικό εισόδηµα δεν θα προσµετρούνται οι επιδοτήσεις, ώστε να µην ξεπερνά τα 3.000 ευρώ. Επίσης η βάση για την ένταξη έπεσε στα 50. Απ’ό,τι φαίνεται πάµε ολοταχώς για ξεχείλωµα σε ακόµα ένα µέτρο Αγροτικής Ανάπτυξης.

zaria

10
0

Σύντοµα, ανακοίνωσε σαφώς, αλλά χωρίς ηµεροµηνίες, ο υπουργός ότι θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αλλαγή του νόµου για τη δακοκτονία! «είµαστε έτοιµοι σε όλα και είµαστε για πρώτη φορά µπροστά τέσσερις µήνες, από κάθε άλλη φορά» δήλωσε χαρούµενος για να συµπληρώσει ότι «επιπλέον ετοιµάζουµε την αλλαγή του νόµου για τη δακοκτονία, που έχει να αλλάξει από το 1953. Θα γίνει εσωτερική διαβούλευση, νοµοτεχνικές βελτιώσεις και δηµόσια διαβούλευση και µετά θα µπει στη διαδικασία ψήφισης στη Βουλή». ∆ηλαδή, όπως λέµε, σύντοµα!

Από το Ηράκλειο Κρήτης, πριν λίγες µέρες, ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης είπε κι άλλα! «Ότι στον πυρήνα του µεταµνηµονιακού µοντέλου ανάπτυξης της χώρας είναι η ενίσχυση των συνεταιρισµών και συνεργατικών σχηµάτων». Μόνο που κάπως γνωστά ακούγονται όλα αυτά και ξαναειπωµένα! Ο ίδιος σηµείωσε ότι «είναι το βασικό εργαλείο για να αντιµετωπίσουµε της µικρές εκµεταλλεύσεις και τον µικρό κλήρο στη χώρα και γι’ αυτό η δέσµευση του πρωθυπουργού στη ∆ΕΘ είναι ήδη γεγονός και οι συνεταιρισµένοι παραγωγοί αλλά και οι συνεταιρισµοί απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύµατος»! Ναι, αλλά δεν φτάνει µόνο αυτό, επιµένουν οι αγρότες!

Αθωώθηκαν τελικά λόγω «πλάνης» από το Μονοµελές Πληµµελειοδικείο Λάρισας οι δέκα συνδικαλιστές αγρότες που αντιµετώπιζαν την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην κατάληψη οδοστρώµατος και αφορούσε τα φετινά µπλόκα στον κόµβο της Νίκαιας. Το δικαστήριο δέχθηκε τον ισχυρισµό των µπλοκατζήδων ότι λίγο πριν προβούν στις κινητοποιήσεις έλαβαν διαβεβαίωση τόσο από στελέχη της αστυνοµίας όσο και από τον πολιτικό κόσµο πως δεν ήταν αξιόποινη η πράξη διαµαρτυρίας στην οποία θα προχωρούσαν.

Για κλοπές ακούγονται διάφορα κατά καιρούς. Αυτή τη φορά µε καταγγελίες στον Αγροτικό Σύλλογο Βέροιας, οι παραγωγοί πυρηνόκαρπων του κάµπου της περιοχής αναφέρουν ότι κλάπηκαν από χωράφια φετινά φυτά ροδάκινων και ακτινιδίων. Να πηγαίνει δηλαδή στο χωράφι σου, να κάνεις τις απαραίτητες εργασίες για να εξασφαλίσεις την επερχόµενη σοδειά, αλλά και τα έσοδά σου και να το βρίσκεις άδειο! Μάλιστα κάποιοι έβαλαν εργάτη φύλακα το βράδυ!!                                               

Ο ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία