BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Έχασαν το κομπιουτεράκι

Μεγαλοβδοµάδα µε καλά νέα, πληρωµές για τους αγρότες, παράταση στον χρόνο υποβολής αιτήσεων για τη Βιολογική κτηνοτροφία και επιπλέον 80 εκατ. ευρώ για τη Βιολογική Γεωργία. Κι ενώ στην αρχή τους πήρε όλους η χαρά, τα παραπάνω χρήµατα δεν φτάνουν ούτε για ζήτω στο πρόγραµµα της Βιολογικής, αφού και µ’ αυτά πάλι µένουν εκτός χιλιάδες επιλαχόντες. Εν τω µεταξύ, το ίδιο το υπουργείο, και µάλιστα στην ανακοίνωσή του φαίνεται να παραδέχεται ότι έκαναν λάθος στον υπολογισµό της ενίσχυσης, ενώ δεν διαφαίνεται και καµιά προσπάθεια για να το διορθώσουν. Και µην ξεχνάµε scripta manent.

zaria

11
0

Κι εκεί που έλυσαν όλα τα άλλα, έφτασαν στις αποζηµιώσεις για τα αµύγδαλα της Λάρισας του 2017. Βρήκαν τον τρόπο, λέει, και θα το περάσουν ώστε να µπορούν να αποζηµιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί. Βέβαια, ο Μαρούδας το βλέπει αλλιώς: µιλά για θολές υποσχέσεις και ανοιχτό ενδεχόµενο ο ΕΛΓΑ να εξετάσει την περίπτωση παγετού και αποζηµίωσης των αµυγδαλοπαραγωγών. Πάντως, στη συνάντηση κατά γνωστά επικράτησαν οι συνήθεις δηλώσεις «συµπάθειας», όπως λέει, ότι όλοι συµµερίζονται το πρόβληµα που προκύπτει από το γεγονός ότι δεν θα έχουν εισόδηµα οι παραγωγοί.

Το προεδρείο της ΠΕΝΑ συνάντησε προ ηµερών ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης. Τα είπαν εφ’ όλης! Σε κάποια έδωσε απαντήσεις και πιθανότατα και λύσεις, άλλα όµως έµειναν αναπάντητα. Όπως λένε οι νεολαίοι, δεν είπε τίποτα για τα προβλήµατα που δηµιουργούνται στους αγρότες που νοικιάζουν εκτάσεις από την κακή εφαρµογή του καθεστώτος µε τους δασικούς χάρτες, µε κίνδυνο απώλειας επιδοτήσεων. Κι ενώ έθεσαν στον υπουργό το πρόβληµα ρευστότητας που δηµιούργησε η καθυστέρηση στο ΟΣ∆Ε και στην αποστολή στοιχείων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις τράπεζες, ο αρµόδιος δεν τους έδωσε ικανοποιητική απάντηση.

«Η στήριξη της επιχειρηµατικότητας και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή µας τοµέα βρίσκονται στο επίκεντρο του πολιτικού µας σχεδιασµού για την νέα περίοδο. Σχεδιασµός που στοχεύει µεταξύ άλλων και στην εξασφάλιση ενός υγιούς και σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος, το οποίο θα ενθαρρύνει την υλοποίηση επενδύσεων στον πρωτογενή τοµέα». Τάδε έφη ο υφυπουργός σε εκδήλωση για την εξωστρέφεια στο Εµπορικό Επιµελητήριο Λάρισας. Μίλησε για έλλειψη ρευστότητας και περιορισµένη χορήγησης δανείων από τα χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα της χώρας προς τις γεωργικές επιχειρήσεις. Για το λόγο αυτό, σου λέει, αναζητήσαµε εναλλακτικές λύσεις! Για να δούµε που θα µας βγάλει κι αυτό! 

Ο ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία