BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Από νωρίς οι πληρωμές ενόψει εκλογών

Όλα καλά, σου λέει, µε τις πληρωµές τη Μεγάλη Εβδοµάδα, που έσπευσαν οι επιτελείς της Βάθη και της ∆οµοκού να καλύψουν µέχρι και συνδεδεµένες στα ζωικά, ένα µήνα νωρίτερα, ενόψει… εκλογών! Βέβαια, ο ίδιος ο υπουργός Σταύρος, µε την ίδια ανακοίνωση, µε την οποία πανηγύριζε για τις πιστώσεις, ενηµέρωνε όσους θα γκρίνιαζαν ότι έρχεται και δεύτερο κύµα πληρωµών, αµέσως µετά το Πάσχα. Φυλάµε τα νώτα µας!!

zaria

1
0

Η Ευρώπη, πάντως, στέλνει καλό µήνυµα, ειδικά για τους νέους αγρότες. Ο Επίτροπος Φιλ ανακοίνωσε πακέτο 1 δισ. ευρώ µε στόχο την αύξηση της πρόσβασης στη χρηµατοδότηση των γεωργών της ΕΕ, ιδίως των νέων αγροτών. Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε ότι «η πρόσβαση στη χρηµατοδότηση είναι ζωτικής σηµασίας και πολύ συχνά αποτελεί εµπόδιο για τους νέους που επιθυµούν να ενταχθούν στο επάγγελµα». Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Λίγες ώρες πριν την Ανάσταση, µπροστά σε µια τεράστια καταστροφή βρέθηκαν δεκάδες παραγωγοί µεταξύ Κιλελέρ και Τεµπών. Πάνω από 15.000 στέµµατα µε βιοµηχανική ντοµάτα, βαµβάκια, σιτηρά, ροδάκινα, βερίκοκα και αµυγδαλιές υπέστησαν σοβαρές ζηµιές από το πρωτόγνωρο 20άλεπτο χαλάζι. Για τον δικό τους Γολγοθά µιλούν και οι ροδακινοπαραγωγοί Ηµαθίας, που λαµβάνουν εξευτελιστικές τιµές από το 2017 χωρίς να τους δοθεί ενίσχυση εισοδήµατος, που τους έδωσαν κάτι de minimis για αναπλήρωση και όχι αποζηµιώσεις ΕΛΓΑ για τις έντονες βροχές του 2017 και του 2018, αλλά και το χαλάζι των τελευταίων ηµερών που ήρθε να τους…. ξεκάνει, όπως λένε!

Ξεκίνησε και για φέτος η αντιπυρική περίοδος, µε τους αρµόδιους να εφιστούν την προσοχή στους αγρότες που θέλουν να κάψουν τα ελαιοκλαδέµατα ή τα ξερά χόρτα. Επισηµαίνεται ότι θεωρείται ευθύνη κάθε παραγωγού, κάθε πολίτη ξεχωριστά να λάβει όλα τα προληπτικά µέτρα που θα διασφαλίσουν τις καλλιέργειες, αποφεύγοντας ενέργειες που µπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την εκµετάλλευση, άρα και το εισόδηµά του. Υπενθύµιση: απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να ανάψει φωτιά, για κανένα λόγο και σε κανένα σηµείο, παρά µόνο µε άδεια της Πυροσβεστικής. Άντε και καλό καλοκαίρι!

Μια καλή είδηση έρχεται από τη χώρα του Μεταξιού για τους κροκοπαραγωγούς της Κοζάνης. Ανοίγει ο δρόµος των εξαγωγών, µε το νέο τριετές Πλαίσιο Συνεργασίας (2020-2022) που υπεγράφη µεταξύ του υπουργείου Οικονοµίας της Ελλάδας και της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθµίσεων της Κίνας. Αυτό, εκτός των άλλων, περιλαµβάνει και τον κρόκο Κοζάνης, ο οποίος θα εξάγεται από την Ελλάδα στην Κίνα. Μάλιστα, το κείµενο της σχετικής συµφωνίας αναµένεται να υπογραφεί το επόµενο διάστηµα.              

Ο ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία