BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Προφορικές εντολές

Μπερδεψούρα µεγάλη µε τις άδειες χρήσης νερού και το πρόγραµµα της Νιτρορύπανσης έφερε τα πάνω κάτω αυτή την εβδοµάδα. Καταρχήν πήγαν τις πληρωµές Παρασκευή.

zaria_15

10
1

Κατά δεύτερον, µε εντολή από τη Βάθη, µπαίνουν στη λίστα πιστώσεων όλοι, ανεξαιρέτως αν έχουν τα κατάλληλα έγγραφα, αφού το λάθος είναι ξεκάθαρα διοικητικό και όχι των παραγωγών. Κατά τρίτον από ∆ευτέρα θα ξαναγίνουν έλεγχοι και όποιος δεν προσκοµίσει ό,τι χρειάζεται µέχρι τέλος Γενάρη πάει για ποινές….  

Οι γεωπόνοι µελετητές, σου λέει, εφάρµοσαν προφορική εντολή της προηγούµενης ηγεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ, ότι ήταν προαιρετική η αναγραφή της  άδειας χρήσης νερού και δεν την επισύναψαν στον αντίστοιχο κωδικό. Αυτό σηµαίνει ότι µε τον διασταυρωτικό έλεγχο να µείνουν έξω το 70% των Θεσσαλών παραγωγών. Εν τω µεταξύ στη βόρεια Ελλάδα η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη….

Η συζήτηση για τις αλλαγές στον ΕΛΓΑ είναι πολυπαραγοντική και χρειάζεται χρόνος για να διαµορφωθεί το νέο µοντέλο της ασφάλισης στην Ελλάδα, είπε ο υπουργός στην παράδοση-παραλαβή της νέας ηγεσίας του οργανισµού. Άσε, που σου λέει, είµαστε ακόµα σε πολύ αρχικό στάδιο και η πρώτη πρόταση περί αυτών αναµένεται το πρώτο εξάµηνο του νέου έτους. Πάντως, ενδιαφέρον έδειξαν Γερµανοί, Γάλλοι και ελληνικές εταιρείες. Το θέµα είναι στην πράξη τι γίνεται…. και πότε!

Μην ξεχνάµε ότι η αναλογιστική µελέτη είναι σε φάση αξιολόγησης των προσφορών και δεν έχει ανατεθεί ακόµα σε κάποιον! Φέξε µου και γλίστρησα. Ο νέος πρόεδρος του φορέα µίλησε για ένα δίκαιο σύστηµα… αλλά αυτά τα είπαν και οι προηγούµενοι! Ο δε απελθών πρόεδρος διαρρηγνύει τα ιµάτιά του ότι τα διαθέσιµα του ΕΛΓΑ µαζί µε τα έσοδα σήµερα φθάνουν τα 130 εκατ. ευρώ. Άρα γιατί ο υπουργός επιµένει κάθε φορά για αρνητικό ισοζύγιο;;;

Η µικρότερη φετινή σοδειά στο σκληρό σιτάρι και η µείωση των αποθεµάτων βοήθησαν φέτος τις τιµές και φτιάχνουν κλίµα και για τα επόµενα 2 µε 3 χρόνια τουλάχιστον, κατέληξαν όσοι παραβρέθηκαν πριν λίγες ηµέρες στην εκδήλωση της Syngenta. Για να δούµε, διότι οι παραγωγοί οι οποίοι ασχολούνται µε το σκληρό έφαγαν τα µούτρα τους την τελευταία 4ετία µε τις τιµές του προϊόντος και δεν είναι τυχαίο ότι ενώ παραδοσιακά καλλιεργούνταν πάνω από 4 εκατ. στρέµµατα στη χώρα µας, τώρα έχουν σταθεροποιηθεί περίπου στα 3 εκατ.

Με τον Άδωνι τα έβαλαν προ ηµερών οι αγρότες στο Πλατύ Ηµαθίας και το σίγουρο είναι ότι είχαν τα δίκια τους! Σε συνάντησή του µε τευτλοπαραγωγούς και µε αφορµή τις δηλώσεις Καραθανάση ότι η παραγωγή του 2019 θα πληρωθεί µε 32 ευρώ ο τόνος, ο ίδιος εκνευρισµένος και µε ειρωνικό τόνο –όπως λένε οι παρόντες αγρότες- ξεστόµισε το αµίµητο σε παραγωγό: «Αν µπορείς να βρεις κάπου καλύτερα (τιµή), µπορείς να τα πας. Εσύ τα έσπειρες µε τον Τσίπρα, να τα πας λοιπόν στην Κουµουνδούρου»!!                        

ο MΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

08-12-2019 23:47Κωνσταντίνος Γ.

Kαι λιγα ειπε ο Αδωνις.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία