BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Τεχνιτή λύση γαρ!

Μια λίστα του ΕΦΚΑ δείχνει να φέρνει τα πάνω κάτω στην επερχόµενη πληρωµή της εξισωτικής, αφού µετράει στους δικαιούχους και συνταξιούχους κύριων ταµείων άλλων από τον ΟΓΑ, οι οποίοι είναι ως γνωστό απορριπτόµενοι!

4
0

Κάποιοι φοβούνται ότι θα πάρουν λιγότερα χρήµατα, αν δεν διορθωθεί αυτό µέσα στις επόµενες 10 ηµέρες, ενώ πρέπει να σηµειωθεί ότι µε λάθος λίστα δικαιούχων δεν µπορεί παρά να δεσµεύτηκαν λάθος χρήµατα….  

Ζητάνε, σου λέει, από τους κτηνοτρόφους να πάνε να δηλώσουν αν συµφωνούν µε την κατανοµή των βοσκήσιµων γαιών, όπως την έκαναν οι αρµόδιοι. Έχουν οι παραγωγοί ένα µήνα περιθώριο… Ποιος θα πάει να πει δεν συµφωνώ µε την κατανοµή, βρες µου αλλού τόπο, αναρωτιέται φίλος κτηνοτρόφος. Κι αν µου πούνε δεν έχουν, τι θα γίνει; Θα µείνω εκτός πληρωµής; ∆εν τρελάθηκα….

Το ζητούµενο είναι ότι και φέτος δεν συµβαδίζουν οι βοσκήσιµες µε τις επιλέξιµες γαίες. Κατά τα γνωστά, αιτία η τεχνική λύση! Άσε που στην κατανοµή όσοι δεν πήραν γη στον δήµο που ανήκουν, πήραν σε όµορο κι αν δεν υπήρχαν εκτάσεις δικαιούνταν εντός χωρικής ενότητας… Τι Καρδίτσα τι Τρίκαλα; Σιγά το θέµα… Αν δεν γίνουν νέα διαχειριστικά σχέδια, για να πάρουν όλοι γη, άστα βράστα, λένε οι κτηνοτρόφοι.

Το ξέκοψε ο υπουργός της πλατείας, να µην ελπίζουν για de minimis στο ροδάκινο λόγω εµπάργκο, απαντώντας σε ερώτηση του γνωστού βουλευτή Πέλλας. Το αποκλείει η ΕΕ, εξήγησε, «γιατί θα πάµε σε µια διαδικασία παράνοµων ενισχύσεων, άρα δεν µπορεί». Άσε, που αφενός έχουν περάσει πέντε χρόνια και αφετέρου τα de minimis είναι εµβαλωµατικά µέτρα. «H σταθερή και µόνιµη χορήγηση αυτών των ενισχύσεων δεν αποτελεί λύση που να δηµιουργεί βιώσιµες καλλιέργειες. Ενδεχοµένως είναι αναγκαία µέτρα ενίσχυσης µία δύσκολη στιγµή, αλλά δεν αντιµετωπίζουν το πρόβληµα», ξεκαθάρισε ο ίδιος!

Η υφυπουργός Φωτεινή, πάντως, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Λάρισας και προκατόχου της στην πλατεία Βάθη, δεν δίστασε να ρίξει τις ευθύνες στην προηγούµενη ηγεσία του υπουργείου που δεν εφάρµοσε το νόµο 4061/2012 και έπαιξε µε τα δικαιώµατα χιλιάδων κτηνοτρόφων, αποκαλώντας τα µέλη αυτής «νεκροθάφτες των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης». Ουπς!

Κεντρικός οµιλητής στο 8ο ετήσιο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας του Ελληνοαµερικάνικου Εµπορικού Επιµελητηρίου, που θα πραγµατοποιηθεί στις 9 ∆εκεµβρίου στη Θεσσαλονίκη µε θέµα τις νέες προκλήσεις στην παραγωγή και διάθεση, του κρασιού, του µελιού και της κάνναβης θα είναι ο υπουργός Μάκης Βορίδης. Αυτός, που στη συζήτηση και ψήφιση του νοµοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την παραγωγή προϊόντων φαρµακευτικής κάνναβης τον Μάρτιο του 2018 έλεγε ότι «αυτό που νοµοθετείται σήµερα είναι η ανεξέλεγκτη καλλιέργεια χασίς».  ο µΠΛΟΚΑΤΖΗΣ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία