BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Αναζητούνται κάτι μύρια

Βγήκε και η τελική λίστα µε τους δικαιούχους της εξισωτικής, έτοιµα όλα, λένε οι αρµόδιοι, για την πληρωµή τους! Βέβαια τι έγινε µε τους συνταξιούχους εκτός ΟΓΑ που περιµένουν χρήµατα, ενώ δεν δικαιούνται, κανείς δεν ξέρει ακόµα…

zaria_15

11
0

Εν τω µεταξύ, εκεί που στα µέσα Νοεµβρίου µε απόφαση του υπουργείου χάρηκαν όλοι για το αυξηµένο στα 253 εκατ. ευρώ ποσό που θα µοιραζόταν, λιγότερο από ένα µήνα µετά µε νέα απόφαση από το ίδιο ποσό χάνονται κάτι εκατοµµυριάκια….. Όχι πολλά, αλλά που πήγαν;

Έστειλε, σου λέει, τα ΜΑΤ για να µην του την πέσουν οι αγρότες της Κρήτης, πριν φτάσει ο Βορίδης στο Ηράκλειο. Και έταξε και αποζηµιώσεις στους ελαιοπαραγωγούς µέσω de minimis. Έξαλλος ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Κόκκαλης, γιατί πρόκειται -σου λέει- για τα ίδια κονδύλια που η προηγούµενη κυβέρνηση προόριζε για τους πληγέντες αµυγδαλοπαραγωγούς της Θεσσαλίας. Αλλά, όπως λέει ο αναπληρωτής τοµεάρχης αγροτικού, «άλλαξε η κυβέρνηση και οι αγρότες από το Συκούριο ή την Ελασσόνα έχουν την… «ατυχία» να µην βρίσκονται στην εκλογική περιφέρεια του πρώην γραµµατέα της Ν∆ που «κόβει και ράβει» παντού».

Μην σε πιάσει δηλαδή στο στόµα του ο Κόκκαλης! Τέτοιες συµπεριφορές, λέει, µας γυρίζουν στην εποχή του Μαυρογιαλούρου, ενώ παράλληλα ενθαρρύνουν εκείνους που πιστεύουν ότι «µόνο αν κλάψει το παιδί, το ταΐζει η µάνα». ∆εν διστάζει να κάνει λόγο για µικροπολιτικές σκοπιµότητες και προσωπικές στρατηγικές της σηµερινής κυβέρνησης, η οποία, λέει, καλείται να αντιµετωπίζει ισότιµα όλα τα προβλήµατα των πολιτών, όπως επιτάσσει και το σύνταγµα.

Καθησυχαστικός για τους πατριώτες του είναι ο πρόεδρος από την Ηµαθία και µέλος της διοίκησης του ΕΛΓΑ, που τους λέει ότι έχουν να λαµβάνουν µέσα στο µήνα σίγουρα 15 εκατ. ευρώ για de minimis, που έχει εγκριθεί από το υπουργείο Οικονοµικών. Βέβαια, ξεκαθαρίζει, ότι δεν είναι µόνο για τα ροδάκινα….
Όσο για το ποσό της στρεµµατικής, το υπουργείο θα επεξεργαστεί τον αριθµό των παραγωγικών εκτάσεων µε ροδάκινα και θα το προσδιορίσει… Φτου κι από την αρχή! Το όχι του Βορίδη, διευκρινίζει ο Γιαννακάκης για να µην αγχώνονται οι παραγωγοί, αφορούσε το ρωσικό εµπάργκο! 

Τελικά όλα είναι θέµα ανάγνωσης! Ο πρωθυπουργός από το συνέδριο της Ν∆ σπεύδει να ανακοινώσει κοινωνικό µέρισµα από 500 έως 1.000 ευρώ τις επόµενες ηµέρες σε 200.000 νοικοκυριά. Την ίδια ώρα η βουλευτής Άννα Βαγενά θυµίζει στην κυβέρνηση ότι φέτος δεν θα δοθεί ούτε στο 1/8 των περσινών δικαιούχων, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι µένουν εκτός χαµηλοσυνταξιούχοι του ΟΓΑ, που παίρνουν σύνταξη 300 ευρώ. Αλλά, όπως λέει η ίδια, «που να περισσέψουν χρήµατα, αφού αυτή η κυβέρνηση έχει να εξοφλήσει πολλά γραµµάτια σε αυτούς που την ανέβασαν στην εξουσία και να βολέψει πολλά «γαλάζια παιδιά» και «γαλάζιους γέροντες», µετακλητούς, διοικητές νοσοκοµείων και άλλους».  

ο µποκατζής

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία