BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Μια ευχή αρκεί

Για την πανδηµία του κορωνοϊού δεν χρειάζεται να σχολιάσουµε! Μόνο µια ευχή να πάνε όλα καλά, µε τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε όλους τους τοµείς!

zaria_15

6
0

Πάντως, πρέπει να το πούµε, τα λεφτά για την ειδική ενίσχυση βάµβακος πιστώθηκαν κανονικά, σύµφωνα µε τον προγραµµατισµό, την περασµένη Τρίτη, όπως είχε ανακοινώσει εδώ και δύο εβδοµάδες η Agrenda. Βέβαια, στον χαµό επάνω κάτι ξέµεινε…. ∆εν µπήκαν λεφτά για συνδεδεµένες στα σπαράγγια και τη βιοµηχανική ντοµάτα, όπως είχε προγραµµατιστεί, γιατί σου λέει έλειπαν κάποιες εγκρίσεις από τις αρµόδιες υπηρεσίες.

Λογικό είναι κάποια πράγµατα να πηγαίνουν πίσω υπό αυτές τις συνθήκες και µε δεδοµένη την υποστελέχωση των υπηρεσιών! Κάπως έτσι και η Κοµισιόν, µετά το αίτηµα των ιταλικών αρχών που είναι αντιµέτωπες µε µια άνευ προηγουµένου κρίση λόγω της επιδηµίας του κορωνοϊού - COVID-19, αποφάσισε να επιτρέψει στα κράτη µέλη να παρατείνουν κατά ένα µήνα την προθεσµία υποβολής των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης. Όχι ότι κάθε χρόνο δεν δίνεται παράταση µέχρι 15 Ιουνίου, αλλά φέτος όλα είναι πιο... σκούρα….

Και µπορεί οι λαϊκές αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων να είναι ακόµα ανοιχτές, ωστόσο κι εκεί πάρθηκαν αυστηρά µέτρα: Απαγορεύεται, σου λέει, ρητά οι καταναλωτές να αγγίζουν και να διαλέγουν προϊόντα, ακόµα και αν φορούν γάντια. Τα προϊόντα θα τα τοποθετεί σε σακούλες υποχρεωτικά µόνο ο παραγωγός, κάτι που ισχύει και για τα συσκευασµένα προϊόντα. Σηµειωτέον ότι σε κάθε πάγκο θα εργάζονται υποχρεωτικά δύο άτοµα, εκ των οποίων ο ένας θα έχει επαφή µε τα προϊόντα και ο άλλος µε τα χρήµατα.

Μέσα σε όλα συστάθηκε πριν λίγες µέρες και η ∆ιεπαγγελµατική Οργάνωση Φρούτων - Πυρηνοκάρπων και Αχλαδιών. Τα µέλη αξιοποίησαν -ως φαίνεται- την πρόσφατη νοµοθετική διάταξη Βορίδη, µε βάση την οποία µία εθνική διεπαγγελµατική σε έναν κλάδο µπορεί να ιδρυθεί αντιπροσωπεύοντας µόλις το 15% της παραγωγής του τοµέα. Ωστόσο δεν ήταν λίγοι αυτοί που σχολίασαν ότι τη νέα οργάνωση αποτελούν µόνο κονσερβάδες και εξαγωγείς και µόνο από την Πέλλα και την Ηµαθία. Αυτό σηµαίνει ότι απουσιάζουν τελείως οργανώσεις παραγωγής µήλου, αλλά και λοιπές οργανώσεις παραγωγής ροδάκινων, νεκταρινιών και αχλαδιών εκτός του γνωστού τριγώνου. Γιατί άραγε;

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία