BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Η σιωπή των αμνών!

Πιστώθηκαν το µεσηµέρι της Μ. ∆ευτέρας το ποιοτικό πριµ στα αιγοπρόβατα και µια σειρά από συνδεδεµένες φυτικής, όπως είχε ενηµερώσει η Agrenda.

zaria_15

7
0

Μαζί και κάποια υπόλοιπα από την περσινή ενιαία και από συνδεδεµένες που είχαν ήδη πληρωθεί. Ως εδώ καλά! Βέβαια, η κουτσουκέλα έγινε πάλι. Εκεί που περίµεναν οι αιγοπροβατοτρόφοι να πάρουν 10,65 ευρώ το κεφάλι πήραν 1,5 ευρώ λιγότερα…. Κρατήσεις υπέρ πίστεως και πατρίδος; Κανείς δεν βγήκε να πει κάτι….

Και για να κλείσει κάποια στόµατα, όλο και ανασκαλεύουν στη Βάθη την επιλογή να πληρωθεί η προκαταβολή του τσεκ ακόµα και τον Μάιο. Στόχος η παροχή ρευστότητας στον τοµέα της αγροτικής παραγωγής. Άλλωστε είναι κι άλλες χώρες της Ευρώπης που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, που σηµαίνει πολύ απλά ότι είναι εφικτό να γίνει. Από την άλλη, βέβαια, είναι και οι σκέψεις του Βορίδη ότι µε µια τέτοια κίνηση θα «καλύψει» και τις απαιτήσεις από την πλευρά των πληττόµενων κλάδων… Και µετά, βλέπουµε!

άνεια µέχρι 25.000 ευρώ χωρίς ασφαλιστική ενηµερότητα και παράταση 6 µηνών στις άδειες εργασίας των εργατών γης δίνει το νέο Προεδρικό ∆ιάταγµα. Ωστόσο, στην Κεντρική Μακεδονία το πρόβληµα είναι µεγάλο, επιµένουν. Από αρχές Μαΐου µέχρι και τις αρχές Σεπτεµβρίου η Περιφέρεια θα χρειαστεί περίπου 10.000 εργάτες γης, τους οποίους δύσκολα θα εξασφαλίσει λόγω των περιορισµών. Για να δούµε, τι θα γίνουν τόσα φρούτα, αναρωτιούνται οι καλλιεργητές….

Η Γερµανία, πάντως, τρέχει ένα φιλόδοξο πρόγραµµα µεταφοράς εποχικών αγρεργατών προκειµένου να καλύψουν το χάσµα στο εργατικό δυναµικό που αποµένουν από τις απαγορεύσεις ταξιδιού που επιβλήθηκαν στην Ευρώπη. Παρά τους ταξιδιωτικούς περιορισµούς, οι Ρουµάνοι δηλώνουν διατεθειµένοι να ταξιδέψουν στη Γερµανία για να κερδίσουν µισθό πολύ υψηλότερο από ό,τι θα έπαιρναν στη χώρα τους…. Άσε που ήδη 9.900 εργαζόµενοι έχουν ήδη εγγραφεί ηλεκτρονικά για να συµµετάσχουν στο πρόγραµµα Απρίλιο και άλλοι 4.300 για Μάιο.

Στα καλά νέα της εβδοµάδας και το άνοιγµα της πλατφόρµας προς υποβολή αιτήσεων για το 800άρι από τους παραγωγούς λαϊκών αγορών. Την ενηµέρωση παρέχει η Οµοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και ∆υτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, µετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν µε τον υφυπουργό Οικονοµικών Απόστολο Βεσυρόπουλο. Από τη Μ. Τετάρτη, σου λέει, άνοιξε το σύστηµα για να δηλώσουν στους πληττόµενους κλάδους, µέσω των κωδικών taxisnet για να ενταχθούν στο ποσό των 800 ευρώ. Και εις άλλα!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία