BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Πάντα στο περίμενε

Μπήκαν νωρίς τον Μάιο οι ζέστες και φαινόταν ότι θα το γυρνούσε ο καιρός!

zaria_15

10
0

Ήρθαν ξανά τα κρύα, συνοδεύτηκαν και από κατά τόπους χαλάζι, µε συνέπειες τεράστιες ζηµιές σε χιλιάδες στρέµµατα µε καλλιέργειες σε όλη τη χώρα. Πυρηνόκαρπα, ακτινίδια, καλαµπόκια, σόγια και ηλίανθος στην Καβάλα, βιοµηχανική ντοµάτα, κριθάρι, βαµβάκια, περιβόλια και σιτηρά, αλλά και σε µηδική, ψυχανθή στον θεσσαλικό κάµπο, µήλα στη Ζαγορά, κεράσια στη Ροδόπη, κάποιες από τις καλλιέργειες που χτυπήθηκαν. Οι παραγωγοί ανυπεράσπιστοι, όπως πάντα! Περιµένουν τους εκτιµητές, όπως πάντα! Και µετά τις αποζηµιώσεις, όπως πάντα! Πότε και πόσο δίκαια θα ανταποκριθεί η διοικητική µηχανή του ΕΛΓΑ; Όπως πάντα!

Η νέα προκήρυξη για τις εξισωτικές του 2020 αναµένεται να βγει χωρίς αλλαγές επί της ουσίας, µε µόνη διαφορά τη µειωµένη στο µισό ενίσχυση για τους αγρότες και κτηνοτρόφους µε δραστηριότητας σε πρώην µειονεκτικές περιοχές. Εκεί που έλεγε ο Βορίδης ότι θα ενισχύσει την κτηνοτροφία, σχολιάζει φίλος αγρότης, ούτε µε τα αµνοερίφια έκανε κάτι και τώρα µε την εξισωτική κόβει κιόλας εκεί που έδιναν. Μήπως έχει βαλθεί να εξαφανίσει την κτηνοτροφία, αναρωτιέται;

Τα καλά νέα ξεκίνησαν από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν στα πρώτα κρούσµατα κορωνοϊού στην Κίνα, έγινε ανάρπαστο το ελληνικό σκόρδο. Τώρα στον Πλατύκαµπο τρίβουν τα χέρια τους. Από τη µία µεγάλη φαρµακευτική της Ιαπωνίας ζητάει οι παραγωγοί της περιοχής να γίνουν αποκλειστικοί τους αντιπρόσωποι, ενώ την ίδια ώρα άλλη εταιρεία από την Ολλανδία έχει δείξει ενδιαφέρον για το προϊόν της περιοχής, για ανθρώπινη κατανάλωση. Οι παραγωγοί του Πλατύκαµπου καλλιεργούν περίπου 1.000 στρέµµατα µε σκόρδα ετησίως, που τους δίνουν περί τους 2.000 τόνους. Τι θα επιλέξουν; Την πιο συµφέρουσα προσφορά!

Καλή είδηση και για τα µήλα της Ζαγοράς εσοδείας 2019. Από τον συνεταιρισµό αναφέρουν ότι οι προπωλήσεις ολοκληρώθηκαν στα τέλη Απριλίου, δεύτερη φορά που γίνεται αυτό τα τελευταία 30 περίπου χρόνια. Τα µήλα έχουν πουληθεί µέχρι το τελευταίο κιλό και αναµένεται να κυκλοφορήσουν εκ νέου από αρχές Σεπτεµβρίου, µε πρώτα τα πρώιµα Gala. Η διοίκηση της οργάνωσης ευχαριστεί τους καταναλωτές, αλλά και τους συνεργάτες της, από παραγωγούς µέχρι και εµπόρους. Όταν όλοι δουλεύουν σωστά, όλοι κερδίζουν!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία