BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Ψίθυροι καρδιάς

Πίκρα, απογοήτευση αλλά και αγανάκτηση στους αιγοπροβατοτρόφους. Η έκτακτη ενίσχυση ακόµα να µπει….

zaria_15

9
0

Τώρα κάτι ψιθυρίζεται για επιπλέον ποσά και επιπλέον δικαιούχους, αλλά άγνωσται αι βουλαί! Πάντως οι κτηνοτρόφοι του Τυρνάβου τα λένε έξω από τα δόντια. Εµπαιγµός για τον κλάδο τα ελάχιστα 23 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο υπουργός και κωλυσιεργία και βραδύνοια στη λήψη απόφασης όταν σε άλλους κλάδους τα αντανακλαστικά των αρµοδίων της Βάθη είναι ταχύτατα!

Πάντως το βρήκε ο Βορίδης και το έλυσε, σου λέει, το πρόβληµα µε όσους λαµβάνουν  συντάξεις χηρείας, που επανεντάσσονται στους δικαιούχους της εξισωτικής. Μετά την ηλεκτρονική επεξεργασία – διασταύρωση των στοιχείων τους µε τα δεδοµένα του ΕΦΚΑ και της Η∆ΙΚΑ, οι αιτούντες παραγωγοί στους οποίους καταβάλλεται κύρια σύνταξη λόγω θανάτου από µεταβίβαση στο πρόσωπο τους, εφόσον πληρούν και τα υπόλοιπα κριτήρια επιλεξιµότητας, θα ξαναπάρουν εξισωτική! Και όλα καλά, πάει κι αυτό!

Και σαν να µην έφταναν οι βροχές που θα πάνε πίσω τον αλωνισµό στα σιτάρια του θεσσαλικού κάµπου και προκαλούν και άγχος στους παραγωγούς για την ποιότητα της σοδειάς, τώρα ήρθαν και τα ποντίκια! Αφήνουν, σου λέει, µεγάλες τρύπες στα χωράφια, που από ψηλά µοιάζουν «φαλακρά»! Μάλιστα οι αγρότες λένε ότι το ζήτηµα δεν αντιµετωπίζεται µε ποντικοφάρµακο, ενώ τα τρωκτικά µπορεί και να αφανίσουν τη σοδειά. Οι γεωπόνοι έχουν ενηµερωθεί, για να δούµε!

Γεωπόνοι λέγοντας, να πούµε ότι ο ΕΛΓΑ τη βρήκε τη λύση. Ανακοίνωσε 50 νέες προσλήψεις εποχικών για να µπορέσει να καλύψει τις ανάγκες που δηµιουργούνται αυτό το διάστηµα µε τις έντονες βροχοπτώσεις. Ένας οργανισµός µε βασική εργασία του την εκτίµηση ζηµιών, βρίσκεται για άλλη µια φορά  χωρίς επαρκές προσωπικό την ώρα της «µάχης»…. Οι καλλιεργητές πάλι αν δεν καλύψουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, δεν αποζηµιώνονται, αυτό δεν το αλλάζουν! 

Μια από τα ίδια κάθε χρόνο µε τη δακοκτονία. Η καθυστέρηση, της καθυστέρησης, ω καθυστέρηση! Οι εργολάβοι τοποθετούν τις παγίδες χωρίς να υπάρχουν επόπτες. Και οι Περιφέρειες, στην προσπάθειά τους να τρέξουν το περιβόητο πρόγραµµα,  αποσπούν γεωπόνους από τις ήδη υποστελεχωµένες υπηρεσίες των δήµων. Κι ενώ ο δάκος καραδοκεί, οι αγρότες φωνάζουν για την τεράστια ανευθυνότητα των αρµοδίων και τη συνεχή υποβάθµιση του προγράµµατος….

Μετά τα ποντίκια στη Θεσσαλία, οι τελευταίες σχεδόν καθηµερινές και έντονες βροχές «γέµισαν» τα ποτάµια, σου λέει, τα οποία ξεχείλισαν, µε αποτέλεσµα να πληµµυρίσουν αρκετά χωράφια της περιοχής. Γι’ αυτό αγρότες στο Σταυρό Φαρσάλων, αλλά και όχι µόνο εκεί, βρήκαν ψόφια ψάρια στα χωράφια τους. Τι άλλο θα δούµε ακόµα, άραγε; 
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία