BACK TO
TOP
της Πιάτσας

check in πληρωμών

Μέσιασε και ο Σεπτέµβριος και τώρα κάτι άρχισε να «κινείται» στο µέτωπο των πληρωµών των αγροτών, µετά τη θερινή ανάπαυλα! Σχεδόν 6 µήνες µετά τις πρώτες ζηµιές, άνοιξε επιτέλους η πλατφόρµα για τις αιτήσεις των αιγοπροβατοτρόφων.

zaria_15

6
0

Βέβαια, µέχρι τις 8 Οκτωβρίου θα «παίζει» το σύστηµα, µετά θα γίνουν έλεγχοι, µετά ενστάσεις και µετά θα σταλεί η λίστα πληρωµής στη ∆οµοκού. Εν τω µεταξύ, 20 µέρες νωρίτερα από πέρυσι υπεγράφη και η σύµβαση της ΕΛΕΓΕΠ για την προκαταβολή του τσεκ… Όχι ότι θα γίνει τίποτα εντυπωσιακό. Από τις Βρυξέλλες έχουν δώσει το ΟΚ για 16 Οκτωβρίου και µετά, οπότε εκείνη η εβδοµάδα είναι η πιο πιθανή, µέχρι τις 23 του µήνα…. Το θέµα είναι, θα πιστωθεί µαζί και η ενίσχυση στα αιγοπρόβατα για να µην πάρουν χαµπάρι οι δικαιούχοι πόσα πήραν ή θα πάει παραπίσω για να µην µπλέξουν οι διοικητικοί;;;

Ούτε ένας χρόνος δεν πέρασε όταν οι επενδυτές έταζαν, η πολιτική ηγεσία «χαιρόταν» µε τη λύση που έδωσε και τις υποσχέσεις που ακούστηκαν. Μάλιστα, όταν πέρυσι οι τευτλοπαραγωγοί µιλούσαν στους αρµόδιους για τις χαµηλές τιµές, χλευάστηκαν από τον υπουργό, που τους απάντησε «άµα έχει καλύτερη (τιµή) δώσε τα αλλού, αγόρι µου. Εσύ τα έσπειρες µε Τσίπρα όχι µε µένα. Να πας στην Κουµουνδούρου». Τώρα, τόσους µήνες µετά, το εργοστάσιο των Σερρών, που µέχρι πρόσφατα υπόσχονταν ότι θα λειτουργήσει, έχεις τις πύλες του κλειστές και δεν έχουν γίνει καν ακόµα οι εργασίες συντήρησης…. Τζίφος!

Με περίσσεια αγανάκτηση η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, που µιλά για εξαγγελίες χωρίς αντίκρισµα σχετικά µε ενισχύσεις κτηνοτρόφων, παραγωγών λαϊκών αγορών και άλλων καλλιεργητών. Εκτός των άλλων, όπως αναφέρεται, «η κοροϊδία µε το αγροτικό πετρέλαιο συνεχίζεται απέναντι µας και ο πρωθυπουργός δήλωσε στη ∆ΕΘ ότι δεν έχει κάτι να πει. Ήταν
όµως λαλίστατος όταν το έταζε προεκλογικά»!

Ο υπουργός της πλατείας, πάντως, έχει µιλήσει για ειδικές ενισχύσεις -µεταξύ άλλων- σε ντοµάτα και πιπεριά. Ωστόσο, ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας ζητά οικονοµική στήριξη όλων των θερµοπηπιακών καλλιεργειών της Κρήτης, έστω και µικρή. Οι ίδιοι, σου λέει, έστειλαν στο Βορίδη στοιχεία για τη ζηµιά σε αγγούρι και πιπεριά και δηλώνουν ξεκάθαρα ότι «αν δεν χορηγηθεί ενίσχυση άµεσα δεν µπορεί να ξεκινήσει η νέα καλλιεργητική περίοδος». Μάλιστα, τονίζουν ότι «δεν υπάρχει χρόνος για συζητήσεις και η απόφαση είναι καθαρά πολιτική». Αν κρίνουµε πάντως από τους χρόνους στα υπόλοιπα προϊόντα, τότε µάλλον πάει για Χριστούγεννα…..

Το περιστατικό ήταν ατυχές, ΟΚ, κρούσµατα κορωνοϊού στην κονσερβοποιία Πρόδροµος Παυλίδης ΑΒΕΕ, που διέκοψε τη λειτουργία της. Ωστόσο, προς ικανοποίηση των καλλιεργητών, από την εταιρεία ανακοινώθηκε ότι «η εταιρεία θα εξασφαλίσει για 50.000 περίπου τόνους ροδάκινου και βερίκοκου την εισκόµιση και την πληρωµή των παραγωγών, σύµφωνα µε όσα έχουν συµφωνηθεί». Πάλι καλά, τόσα ακούγονται….

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία