BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Ο χειμώνας είναι μπροστά

Πριν κλείσει η χρονιά τακτοποιήθηκαν όσα έπρεπε να πληρωθούν στον αγροτικό κόσµο, µε κάποιες τρύπες, αλλά πάντα έτσι γίνεται – µην αλλάξει και το «σύστηµα»- και µε το νέο έτος και τις αλλαγές στην πλατεία Βάθη, οι παραγωγοί ελπίζουν να πάνε όλα καλύτερα! Για την ώρα καλοκαιρία, αλλά ο χειµώνας είναι µπροστά και όλοι λένε ότι θα είναι «βαρύς»!

zaria_15

9
0

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, πάντως, σε τηλεοπτική εκποµπή ζήτησε συγνώµη από όσους παραγωγούς της Θεσσαλίας αδικήθηκαν στις πρώτες πληρωµές για τις ζηµιές από τον «Ιανό». Μάλιστα, απέδωσε τα προβλήµατα στην…. τεχνολογία και στις δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν την επόµενη µέρα των πληµµυρών από το περιφερειακό υποκατάστηµα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

Τουτέστιν, φταίνε εκεί στο υποκατάστηµα της Λάρισας, είπε ο πρόεδρος και επειδή ο ίδιος ενηµερώθηκε πολύ αργότερα και µάλιστα µετά και τη δεύτερη παρτίδα πληρωµών, δεσµεύτηκε ότι «οι Θεσσαλοί αγρότες θα αποζηµιωθούν 100% για τη ζηµιά που υπέστησαν, παρόλο που δεν πήραν προκαταβολή». Και για να µην ξεχνιούνται «έταξε» µέτρα και για τους υπεύθυνους. Κάτι ακούγεται για απολύσεις…..

Η υφυπουργός Φωτεινή, ανήµερα στη γιορτή της επισκέφτηκε την ιδιαίτερη πατρίδα της τις Σέρρες, από όπου και έταξε στους πληγέντες αγρότες τάχιστη αποτύπωση των εκτιµήσεων, γρήγορη αποπληρωµή των αποζηµιώσεων, αποκατάσταση των ζηµιών σε πάγιο κεφάλαιο και εξοπλισµό, όχι µε ΠΣΕΑ αλλά µε fast track διαδικασίες σε συνεννόηση µε το υπουργείο Οικονοµικών και αποζηµίωση όσων ζηµιών δεν καλύπτονται από τις ΚΟΕ µε την αποζηµιωτική διαδικασία τύπου «Ιανού». Συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της η αµετακίνητη από την πλατεία Βάθη Φωτεινή. Εύγε!

Άλλη µία καλή είδηση, αν και είχε ανακοινωθεί από παλιότερα, είναι ότι από 1η Ιανουαρίου 2021 ισχύει µειωµένος φορολογικός συντελεστής 9% για εισοδήµατα έως 10.000 ευρώ. Παράλληλα, έχουν µειωθεί και οι επόµενες φορολογικές κλίµακες κατά µια ποσοστιαία µονάδα. Κάτι είναι κι αυτό!

Πυκνώνουν οι ζυµώσεις µεταξύ των εµπλεκοµένων µε την νεοσύστατη ΙΚΕ Πυρηνοκάρπων και ενδιαφερόµενων να ενταχθούν στο πρόγραµµα που στοχεύει να παράξει περισσότερα από άποψη αποδόσεων και πολύ ποιοτικότερα προϊόντα για τη µεταποιητική βιοµηχανία, στη βάση µιας µορφής συµβολαιακής συνεργασίας. Σε προχωρηµένο στάδιο επαφών, όπως µαθαίνει η στήλη, είναι διαπραγµατεύσεις µε τη Venus, τους τρεις συνεταιρισµούς της ΑΛΜΕ (Μελίκη, Μέση, Αλιάκµονας), της Αγίας Κυριακής, οι δύο οργανώσεις της Κουλούρας, η Μέλισσα στη Σκύδρα και η Άρτεµις στους Γαλατάδης και καλώς εχόντων των πραγµάτων, µέσα στο Γενάρη και το Φλεβάρη αναµένεται να οριστικοποιηθούν οι πρώτες συµβάσεις.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία